Yritysten
usein kysytyt kysymykset

Rekrytointi tuntuu monesta rekrytoijasta vaikealta ja aikaavievältä. Uusia osaajia ei löydykään noin vain, tai heistä on vähintään kova kilpailu. Jos valmista osaajaa ei löydy ja halutaan säästää aikaa, on rekrytoiva koulutusohjelma erinomainen vaihtoehtoinen tapa rekrytoida. 

Rekrytoivan koulutusohjelman avulla voit löytää huimaa potentiaalia ja kasvattaa omat asiantuntijasi itse. Myös aikaavievä rekrytointiprosessi hoidetaan puolestasi hakijamarkkinoinnista esivalintaan saakka.

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistuminen ei mitenkään sulje pois sitä, että voit rekrytoida myös itse. Päinvastoin, yleensä erilaisissa rekrytoinneissa on usein hyvin erilaisia tarpeita, joten erilaisia rekrykeinoja kannattaa käyttää. Kaikissa tehtävissä ei kannata käyttää suorarekryä tai siihen ei ole varaa.

Moni yritys (tarkemmin sanottuna yli 2000) on saanut apua rekrytointiinsa kokeilemalla rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Ei oikeastaan ole kovin montaa hyvää syytä siihen, että rekrytoivaa koulutusohjelmaa ei kannattaisi kokeilla osana palettia.

Yrityksesi tarpeet tulevat aina ensin – niiden perusteella etsimme tarpeisiinne sopivimmat kandidaatit teille haastateltavaksi, ja kun sopiva osaaja löytyy, hän aloittaa yrityksessä ensin puolen vuoden koulutussuhteessa. Lue lisää >> 

Kandidaatin etsiminen ei vielä sido sinua mihinkään. Sitoudut prosessiin vasta, kun yritykseesi sopiva kandidaatti on löytynyt. Koulutusohjelman päätteeksi tavoitteena on aina, että osallistuja päätyy yrityksesi palkkalistoille normaalilla työsopimuksella.

Ei välttämättä. Mitä tarkemmin osaajatarpeen pystytte määrittelemään, sitä paremmin pystymme esittelemään teille juuri tehtävään sopivia henkilöitä.

Myös ohjelmaan hakevien tausta ja kiinnostuksen kohteet voivat vaikuttaa siihen, mikä lopulliseksi rooliksi muodostuu. Tulevaa roolia voi myös vaikuttaa se, miten työ koulutussopimuksen aikana sujuu, ja miten uusi henkilö solahtaa yrityksen kulttuuriin.

Saranen hoitaa rekrytointiprosessin lähes kokonaan. Aluksi sovimme tapaamisen, jossa määrittelemme yhdessä osaajatarpeen, eli sen millaista henkilöä ja millaiseen rooliin lähdemme hakemaan (tapaamisen kesto noin tunti). 

Saranen markkinoi ohjelmaa potentiaalisille työnhakijoille sekä etsii ja haastattelee joukosta määritellyn tarpeen perusteella juuri teidän yritykseenne sopivimmat kandidaatit. Esittelemme esivalitut kandidaatit teille (noin tunti), jonka jälkeen itse haastattelette haluamanne hakijat (noin tunti / kandidaatti).

Prosessin alussa on hyvä päättää, kuka yrityksessänne vastaa toimenkuvan/profiilin suunnittelusta, kuka haastattelee valitut kandidaatit ja kuka tekee lopullisen päätöksen. Koulutussuhteen aikana yrityksessä on oltava koulutettavalle myös mentori, joka tukee häntä perehdytysvaiheessa ja työssäoppimisessa.

Kun sopiva henkilö löytyy, pidämme yhdessä aloituspalaverin, jossa käydään läpi koulutusohjelman kannalta tärkeät asiat. Samalla allekirjoitetaan myös koulutussopimus. 

Kun koulutettava aloittaa yrityksessänne, kannattaa perehdytykseen varata aikaa ihan samalla tavalla kuin kenen tahansa uuden työntekijän kanssa. Yrityksenne vastuulla on hoitaa koulutettavalle kaikki työn suorittamiseen liittyvät työvälineet  ja valita yrityksestänne mentori. 

Mentori tukee koulutettavan perehtymistä yritykseenne, sekä työssäoppimista ohjelman aikana. Mentori vastaa siitä, että koulutettava pääsee työhön kiinni heti ja tietää, mitä häneltä koulutussuhteen aikana odotetaan.

Koulutusohjelman kautta rekrytointi on yritykselle kustannustehokasta, koska teemme tiivistä yhteistyötä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. He osallistuvat osaltaan kustannuksiin. Tuen määrästä riippuen hinnat vaihtelevat koulutusohjelmittain ja alueittain, mutta kerromme niistä mielellämme lisää tarkemmin! Ota yhteyttä tästä!

Ehdottomasti! Tätä ennen Saranen on etsinyt teille hakijoiden joukosta 2–5 sopivinta kandidaattia. Pääset itse valitsemaan ja haastattelemaan osaajan, joka tulee teille töihin. Siinä mielessä rekrytointi muistuttaa “tavallista” rekrytointia. Myös meidän mielestämme sopivuus yritykseen ja tiimiin on lähes samalla viivalla osaamisen kanssa.

Tämä onnistuu merkittävästi paremmin kuin perinteisessä rekrytoinnissa! Työssäoppimisen lisäksi koulutettava osallistuu noin 20 koulutuspäivään, jonka ansiosta hänen osaamispakkinsa koulutusohjelman aihepiiristä on varmasti ajan tasalla. Kuuden kuukauden koulutusjakson aikana pääset myös itse näkemään, miten paljon koulutettavan osaaminen kasvaa, millainen potentiaali hänellä on kehittyä sekä tietysti miten hyvin hän sopii teidän yritykseenne.

Sarasen kouluttajat ovat oman alansa guruja, ja osaavat asiansa. Koulutuksemme ja kouluttajamme saavat jatkuvasti äärimmäisen hyviä arvosanoja osallistujilta.

Hakijoita on hyvin monenlaisia. Monille ensisijainen motivaatio osallistumiseen on päivittää osaamistaan työmarkkinan jatkuvasti muuttuvien osaamisvaatimusten tasolle. Toinen motivaattori on urasuunnan kääntäminen uudelle alalle. 

Aiempi soveltuva pohjakoulutus yhdistettynä kovaan motivaatioon on kokemuksemme mukaan hyvinkin menestyksekäs lähtökohta uudelle uralle. Hakijoissa on usein mukana myös nuoria juuri valmistuneita, jotka haluavat hakea käytännön työkokemusta ja osaamista koulutusohjelman kautta.

Useat työnhakijamme saavat myös suoria työtarjouksia hakuprosessin aikana, mutta haluavat siitä huolimatta hakea uutta työtä mieluummin koulutusohjelman kautta ja päivittää samalla omaa osaamistaan. Tämä tarkoittaa, että hakijat ovat uransa suhteen hyvinkin kunnianhimoisia. Motivaatio onkin hakuprosessissa keskiössä.

Nopeimmillaan olemme löytäneet sopivan työntekijän muutaman päivän sisällä ensimmäisestä tapaamisesta, maksimiodotus voi olla koulutusohjelmien alkamisajankohdasta riippuen muutaman kuukauden.

Rekrytoivia koulutusohjelmia alkaa vuoden aikana eri puolella Suomea noin 50.Eri ohjelmiin ja niiden alkamisaikatauluihin voit tutustua täältä.

Tietoa ohjelmista ja niiden aikatauluista voit myös pyytää Sarasen väeltä.

Kyllä pidetään! 

Jokaisella rekrytoivalla koulutusohjelmallamme on nimetty ohjelmajohtaja, joka vastaa kyseisestä ohjelmasta alusta loppuun. Hän toimii myös pääasiallisena yhteyshenkilönä yrityksellesi kaikissa kysymyksissä. 

Rekrytoivan koulutusohjelman tavoitteena on se, että ohjelman päätyttyä teillä on talossa uusi sitoutunut ammattilainen, joka on jo perillä yrityksenne toimintatavoista ja sopii porukkaan. Tämän vuoksi myös valinta henkilöstä on aina viime kädessä täysin teidän käsissänne. 

Aina kaikki ei kuitenkaan mene kuin on suunniteltu. Mikäli tuntuu, että kaikki ei natsaa, koulutussopimus ei velvoita palkkaamiseen. Ohjelman tarkoitus on nimenomaan molemmin puolin selvittää, ovatko henkilö ja firma toisilleen sopivia.

Helpoiten pysyt kärryillä uusien koulutusohjelmien alkamisesta tilaamalla hälytykset sähköpostiisi.

Olemme jaotelleet nämä kolmeen kategoriaan, jotta voit tilata hälytykset juuri sinua kiinnostavien ohjelmien alkamisesta.

>> IT, teknologia ja pelinkehitys

>> Myynti ja markkinointi

>> Taloushallinto

Hälytykset tulevista ohjelmista pääset tilaamaan sähköpostiisi tästä!

Kyllä! Yleensä yritykset kiittävät koulutusohjelmia lähes varauksetta. Usein harmi tuntuukin olevan se, ettei tällaiseen vaihtoehtoon olla tutustuttu aikaisemmin.

Kokemuksia rekrytoivista koulutusohjelmista

Jäikö kysyttävää?

Vastaamme mielellämme! Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun pikimmiten.

Ota yhteyttä

saranen-kuvitus-2023-7

Asiakkaidemme kokemuksia

05.02.2024 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Accountorilla räätälöity koulutusohjelma on osoittautunut erinomaiseksi vaihtoehdoksi vastata suuriin rekrytointitarpeisiin

“Accountor on talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuihin sekä ulkoistuspalveluihin erikoistunut konserni. Meillä on kasvava tarve...

Lue lisää
10.10.2023 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Alanvaihto aikuisiällä – Mirja löysi kutsumusammattinsa RekryKoulutuksen kautta

Määräaikaisen työsuhteen päätyttyä Mirja Hänninen löysi itsensä uuden ääreltä. Muuttunut elämäntilanne antoi Mirjalle rohkeutta hakea mukaan Sarasen...

Lue lisää
03.10.2023 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Tanja otti taloushallinnon haltuun Admicomilla

Kuka olet ja mitä teet Admicomilla?

Lue lisää