03.10.2023 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Tanja otti taloushallinnon haltuun Admicomilla

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Kuka olet ja mitä teet Admicomilla?

tanja-korpela-admicom Olen Tanja Korpela. Toimin tällä hetkellä Admicomilla palkka- ja taloushallinnon assistenttina. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että työtehtäviini kuuluu muiden kirjanpitäjien avustaminen; tiliöin heidän asiakkaidensa ostolaskuja, teen kirjanpitäjille välitsekkejä yms. 

Minulla on alkamassa pian tilinpäätöstyöpaja, jonka jälkeen tulen saamaan oman asiakkaan.

Miten päädyit taloushallinnon asiantuntijaksi?

Opiskelin 2000 -luvun alussa merkonomiksi ja innostuin opintojeni aikana taloushallinnosta. Aloin jo silloin haaveilla palkanlaskijan työstä, mutta tehtäviin oli tuolloin ylitarjontaa. Perustin perheen ja ajauduin 15 vuodeksi varhaiskasvatuksen pariin. Kun lopetin varhaiskasvatuksen työt, opiskelin valokuvaajaksi. Tein sekä varhaiskasvatuksen että valokuvaajan töitä yksinyrittäjänä ja sain hyvän katsauksen yrittäjän arkeen. Varhaiskasvatuksessa perhepäivähoitajana hoidin itse kirjanpitoni, mutta valokuvaajana asiakkaiden suuren määrän vuoksi ulkoistin kirjanpidon kirjanpitäjälle. Kirjanpito ja sen ulkoistaminen avasivat silmäni mm.sille, mihin kaikkeen yrittäjillä menee rahaa.

Vaikka pidin valokuvauksesta, aloin taas kaivata uusien haasteiden pariin. Törmäsin sattumalta Sarasen RekryKoulutukseen, jonka aiheena oli talous- ja palkkahallinto. Minulle selvisi, että opiskeluaikojen mielikuvani oli vanhentunut ja kirjanpitäjistä olikin alkanut vuosien varrella olla pulaa. Innostuin mahdollisuudesta vaihtaa alaa juuri niihin tehtäviin, jotka minua on aina kiehtoneet ja päätin hakea mukaan ohjelmaan. Alanvaihto tulisi tietämään ja tietää minulle hetkellistä palkanlaskua, mutta tiedän tilanteen olevan hetkellinen. Kun tietoni kasvavat, myös palkka karttuu. Minulla on vielä paljon työvuosia edessä ja olenkin niin innostunut uudesta alastani, että aloitin samalla tradenomiopinnot.

Minkälaiseksi koit Sarasen RekryKoulutuksen opinnot?

Sarasen koulutuskokonaisuus toimi hyvänä pohjana uudella alalla ja vaikka koulutuksessa ehdittiin vain raapaista pintaa, auttoi se paljon ymmärtämään perusteita. Kouluttaja oli todella selkeä ja kärsivällinen. Hän jaksoi vastata kerta toisensa jälkeen samoihin kysymyksiin ja se auttoi asioiden oppimisessa. 

Miksi viihdyt Admicomilla, mitkä ovat yrityksen parhaat puolet?

Aloitin Admicomilla toukokuun loppupuolella rekrytoivan koulutuksen kautta ja olen viihtynyt tosi hyvin. Meillä oli kesäkuussa koko konsernin kesäjuhlat ja heti jo siellä tuli sellainen olo, että olen päässyt töihin hyvään yritykseen ja haluan pitää siitä kiinni. 

Teemme työtä hybridinä ja toimistolla tulee käydä ainoastaan neljä kertaa kuukauden aikana, muuten saa tehdä etätöitä niin paljon kuin haluaa. Tämä joustavuus auttaa sovittamaan työn ja arjen yhteen helposti. Olen itse käynyt toimistolla tosi paljon mukavan työyhteisön ansiosta, mutta arvostan sitä, ettei se ole pakollista.

Parasta Admicomilla on ihmisten ja joustavuuden lisäksi Admicomin toimiva, oma kirjanpito-ohjelma. Ohjelman ansioista kirjanpidon prosesseja on onnistuttu automatisoimaan paljon ja esimerkiksi kiireinen kevät ei ole Admicomilla lainkaan niin kiire kuin jossain muissa yrityksissä. 

Minulla on tunne, että Admicomilla et jää koskaan yksin. Meillä järjestetään säännöllisesti omia koulutuksia ja viikottain palkka- ja taloushallinnon asiantuntijat pitävät kyselytunteja, joiden aikana heiltä saa pyytää apua ongelmatilanteisiin. Kyselytunnit ovat hyvä oppimistilanne silloinkin, kun itsellä ei ole erityistä ongelmaa käsillä.

Henkilöstöstä pidetään hyvää huolta ja henkilöstön tyytyväisyyttä kysellään usein. Esihenkilöt ovat koko ajan tietoisia henkilöstön fiiliksistä ja yhteistä hyvää halutaan vaalia. Admicomilla on esimerkiksi oma Hyvis-tiimi, jonka tehtävänä on järjestää pieniä kivoja extra-juttuja muille. Olemme esimerkiksi syöneet yhdessä aamiaista ja käyneet porukalla elokuvissa.


Minkälaiselle henkilölle työ sopii, minkälaisia ominaisuuksia hakijalla olisi hyvä olla?

Mielestäni tärkein piirre on henkilön mielenkiinto taloushallintoa ja yrittäjyyttä kohtaan. Työssä käytetään paljon exceliä ja sitä tehdään näyttöpäätteen edessä, joten sen kaltaisesta työstä pitävälle kirjanpidon tehtävät sopivat hyvin. 

Palkka- ja taloushallinnon tehtävät ovat asiakaspalvelua joten työssä tarvitaan asiakaslähtöistä ajattelua. 


Terveisiä uudelle työtoverille?

Muista, että olipa taustasi mikä tahansa, kiinnostuksesi riittää. Sarasen koulutus antaa aidosti hyvän pohjan ja perusteet työlle. Admicomilla taas annetaan aikaa oppia ja harjoitella asioita ja täällä ymmärretään, että oppiminen vie aikaa.  Minulla on ollut Admicomin puolesta todella hyvä mentori, joka on kulkenut rinnallani aloituksestani saakka. Olemme käyneet asioita alusta asti rauhassa läpi ja hän on selittänyt minulle, miksi mitäkin asioita tehdään. Perusteellisen mentoroinnin ansioista uuteen työhön on ollut helppo ponnistaa ja nykyään tarvitsen apua harvemmin, kuin alussa. 

Tutustu tällä hetkellä avoimiin Rekrytoiviin Koulutuksiin tästä linkistä.