10.11.2021 — Työ ja Ura

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelman avulla: myytit murrettavina, osa 3

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Oletko pohtinut, mitä hyötyä rekrytoivasta koulutusohjelmasta on sinulle ja miksi haluaisit hakea töitä sen kautta? Epäiletkö, ettei rekrytoivan koulutusohjelman aikana pääse tekemään oikeita töitä tai ettei ohjelman aikana voi aidosti oppia mitään? 

Tämä kirjoitus on osa postaussarjaa, jossa murramme rekrytoiviin koulutusohjelmiin liittyviä myyttejä. Nostamme näkyviin ohjelmiin liittyviä kysymyksiä ja vastaamme niihin rehellisesti.  

Sarjan ensimmäisessä osassa puhumme avoimesti rekrytoiviin koulutusohjelmiin liittyvistä rahakuvioista.  

Sarjan toisessa osassa syvennymme ratkomaan muun muassa hakijoiden ikähaarukkaan ja taustoihin liittyviä myyttejä. 

Myyttejä purkavat tällä kertaa Itä-Suomen rekrytointiohjelmien projektiasiantuntija Katri Pajarinen, sekä projektipäälliköt Anu Kontonen, Emmi Heimonen ja Liisa Marsio. 

 

Myytti 1: Avoimia työpaikkoja on juuri nyt paljon. Rekrytoivasta koulutusohjelmasta ei ole hyötyä, kun voin löytää töitä perinteiselläkin tavalla. 

Totuus: Tällä hetkellä monien hakijoiden osaamisen taso ei vastaa työnantajien vaatimuksia. Syynä saattaa olla työkokemuksen puute tai osaamisalalla tarvittavan osaamisen puute. Rekrytoiva koulutusohjelma antaa tilaa keskeneräisyydelle ja kouluttaa uuden työn asiantuntijaksi. 

Rekrytoivan koulutusohjelman avulla hakija voi päästä työskentelemään sellaiseenkin yritykseen, johon aiempi työkokemus tai senhetkinen osaaminen ei muuten riittäisi. Ohjelman avulla hakija kasvaa uuteen tehtävärooliinsa. 

Tiesitkö, että keskimäärin 80 % Sarasen ohjelmiin osallistujista työllistyy yhteistyöyritykseen koulutuksen päättyessä? 

Rekrytoiva koulutusohjelma antaa tilaa keskeneräisyydelle ja kouluttaa uuden työn asiantuntijaksi. 

 

Myytti 2: Rekrytoivassa koulutusohjelmassa ei pääse ”oikeasti hommiin”. 

Totuus: Rekrytoiva koulutusohjelmassa valtaosa ajasta (80 %) työskennellään tietyssä yrityksessä, jossa työnkuva muotoutuu työntekijän mukaan. Työssäoppimisen rinnalla kulkevat koulutuspäivät (20 %) on suunniteltu tukemaan työntekoa. 

Osallistuja voi omalla aktiivisuudellaan vaikuttaa siihen, mihin projekteihin pääsee uudessa työpaikassa mukaan ja millä tavoin tuo esille omaa osaamistaan. Koulutuspäivien aikana opittua tietoa pääsee heti soveltamaan omassa työssään ja näin oma osaaminen kehittyy entisestään. 

Rekrytoivan koulutusohjelman tavoite on työllistää hakija yritykseen koulutusohjelman päätteeksi, joten ohjelman aikana kannattaa todellakin näyttää omat kykynsä! 

 

Myytti 3: Kuudessa kuukaudessa ei voi oppia koodauksen/markkinoinnin/taloushallinnon osaajaksi.

Totuus: Nykyään ei voi puhua valmiista osaajasta, sillä työelämä muuttuu jatkuvasti. Tärkeämpää onkin oppia, kuinka uudistaa osaamistaan. Rekrytoiva koulutusohjelma antaa siihen erinomaiset valmiudet. 

Työpaikoilla käytettävät työkalut muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti ja sen lisäksi ympäröivän yhteiskunnan lait uudistuvat aika ajoin. Rekrytoiva koulutusohjelma tukee elinikäistä oppimista ja itsensä kehittämistä, joiden avulla oma osaaminen pysyy ajantasaisena.   

Rekrytoivan koulutusohjelman koulutuspäivät ovat aidosti ajantasaisia, kunkin alan asiantuntijoiden vetämiä koulutuksia ja niiden sato kantaa pitkälle tulevaisuuteen. 

 

 Rekrytoiva koulutusohjelma tukee elinikäistä oppimista ja itsensä kehittämistä, joiden avulla oma osaaminen pysyy ajantasaisena.   

 

 

Oletko etsimässä uutta uraa? Katso tästä pian alkavat koulutukset!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää