Kaikki ohjelmat

ArchiCAD- ja CAD Professional F.E.C

Vaikuta urasi suuntaan ja kasva uuteen työhön asiantuntijakoulutuksesta!

Suuntaa uusiin töihin ja kasva 3D ja CAD-osaajaksi!

Kiinnostaako sinua mahdollisuus toteuttaa itseäsi suunnittelutehtävissä 3D ja CAD-mallinnuksen parissa? Haluaisitko kehittää CAD-osaamistasi ja edetä urallasi esimerkiksi rakennussuunnittelun tai teollisuuden puolella? Hakemalla CAD-asiantuntijaksi saat mahdollisuuden päästää kykysi irti uudessa roolissa ja suunnata alalle, jossa tekemistä todella riittää.

Mikäli olet motivoitunut oppimaan uutta ja haluat varmistaa, että pääset suunnittelutehtävissä seuraavalla tasolle ohjelmistoja hyödyntäen, olet oikeassa paikassa. Uusia työmahdollisuuksia on monia ja etsimme tekijöitä mm. rakennus-, arkkitehti-,  sisustus- ja tilasuunnittelun tai teollisuuden aloille. Tutustu uramahdollisuuksiin, jätä hakemuksesi mahdollisimman pian ja aloita uusi työ CAD-osaajana!

Mukana uusia osaajia rekrytoimassa ovat mm. Rejlers Oy, Sweco Finland Oy ja Ideastructura Oy. Avoimia paikkoja on yhteensä 20.

Etsimme henkilöitä useisiin eri rooleihin

Yhteistyöyrityksemme etsivät avoimiin tehtäviin ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia osaajia. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kasvamaan uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa henkilöiden taustan ja mielenkiintojen mukaisesti  yritykset etsivät tekijöitä niin teknisempiin asiantuntijatehtäviin, kuin monipuolisiin asiakasrajapinnan rooleihin tässä aihealueessa. Tavoitteenamme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli! Ohjelman kautta tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen:

 • sisustusarkkitehti
 • CAD-konsultti
 • projekti- ja toimistoarkkitehti
 • sähkösuunnittelija
 • 3D-valmistussuunnittelija
 • rakennesuunnittelija, 3D-mallintaja, CAD-piirtäjä
 • CAD-ohjelmoija, CAD-sovellustuki, CAD-sovelluskehittäjä.
 • 3D-artisti


ArchiCAD ja CAD Professional F.E.C. on 6 kk mittainen rekrytoiva koulutusohjelma, joka yhdistää uudet työtehtävät ja korkeatasoisen asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin. Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Lue lisää rekrytoivan koulutusohjelman kokonaisuudesta tästä!

Tutustu alta uramahdollisuuksiin ja jätä hakemuksesi mahdollisimman pian!

Ota yhteyttä

Pinja_Heimala_640x640

Pinja Heimala

Project Specialist
pinja.heimala@saranen.fi
040 849 3962

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Monenlaisia ura- ja työmahdollisuuksia

Rakennusala

rakennus-icon

Kiinnostaako sinua hyödyntää rakennusalan osaamistasi esimerkiksi rakennus- tai sähkösuunnittelun CAD-asiantuntijatehtävissä? Nyt on uusille tekijöille tilausta!

Teollisuus, insinööritoimistot

teollisuus-insinoori-icon

Onko sinulla teknistä taustaa ja haluaisit siirtää taitosi teollisuuden tai insinöörisuunnittelun asiantuntijatehtäviin? Työllisty kysytyksi CAD-osaajaksi. 

Arkkitehtitoimistot

arkkitehti-icon

Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle ja vie taitosi arkkitehtisuunnittelun pariin. Kokemuksesi esim. avustavista suunnittelutehtävistä vie sinua eteenpäin entisestään!

Tila- ja sisustussunnittelu

tilasuunnittelu-icon

Siirrä näkemyksesi ideasta todellisiksi ratkaisuiksi. Syvennä osaamistasi ja ota haltuun 3D suunnittelun salat uusissa tila- tai sisustussuunnittelun CAD-tehtävissä.

Minkälaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille - työmahdollisuudet taipuvat kauttamme moneksi! Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

 

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Nostetta uuteen työhön 6 kuukaudessa

Muutakin kuin pelkkä koulutus. Rekrytoiva koulutusohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä itsesi näköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit urallasi seuraavaksi suunnata? Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Asiantuntijakoulutus tarjoaa mahdollisuuden työllistyä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • sisustusarkkitehti
 • CAD-konsultti
 • projekti- ja toimistoarkkitehti
 • sähkösuunnittelija
 • 3D-valmistussuunnittelija
 • rakennesuunnittelija, 3D mallintaja, CAD-piirtäjä
 • CAD-ohjelmoija, CAD-sovellustuki
 • 3D-artisti
 • CAD-sovelluskehittäjä
Useita rooleja tarjolla
Hanki tiedot ja taidot alan huipulta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Lean-perusteet suunnittelussa
 • Parametrinen suunnittelu
 • ArchiCAD
 • Tekla teräsrakennesuunnittelun perusteet
 • Suunnittelun muuttuminen digitalisaation myötä
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Hakemalla uuteen rooliin ohjelman kautta vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Konsultointi

Osallistujatarinoita

Koulutusohjelma auttoi minua saamaan itseluottamusta kykyihini ja paljon kokemusta. Kuuden kuukauden ohjelman päätteeksi solmin Swecon kanssa työsopimuksen ja olen täällä nykyisin rakennusinsinöörinä.
 

-Giancarlo Barbera, rakennusinsinööri, Sweco

archicad-ja-cad-professional-rekrytoiva-koulutusohjelma-giancarlo-saranen-sweco
0 / 0

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea ArchiCAD ja CAD Professional F.E.C. -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 701343

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Yhteistyöyrityksemme etsivät avoimiin tehtäviin ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita osaajia. Sinun ei siis tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija - me autamme ohjelman aikana sinut kasvamaan uuteen tehtävääsi!

Näissä tehtävissä suurimpia valttejasi ovat esimerkiksi jokin seuraavista:

 • Olet oppimishaluinen insinööri, joka haluaa kehittää omaa CAD-osaamistaan ja edetä urallaan monipuolisiin suunnittelutehtäviin
 • Haluat hyödyntää käytännön toimialakokemustasi esim. rakennusalalta tai valmistavasta teollisuudesta ja suunnata uraasi vahvemmin CAD-suunnitteluun
 • Sinulla on kokemusta avustavista tehtävissä arkkitehti- tai sisustussuunnittelun parissa ja haluat kehittää osaamistasi seuraavalle tasolle
 • Olet pintapuolisesti päässyt tutustuman CAD-suunnitteluun ja haluaisit suunnata uraasi vahvemmin sen pariin
 • Hyvän soveltuvan taustan antaa esim. tekninen tutkinto korkeakoulusta (insinööri, DI) tai opistotason tekninen koulutus sekä soveltuva työkokemus

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 20.9.2021

Koulutuksen ajankohta: 5.10.2021 - 31.3.2022

Infotilaisuus: to 2.9.2021 klo 11. Osallistu FB-liveen tästä.

ArchiCAD ja CAD Professional F.E.C. -ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu 20–25 päivää tietopuolista opetusta.

Ohjelman koulutusteemoina ovat mm.:

 • Lean-perusteet suunnittelussa
 • Parametrinen suunnittelu
 • ArchiCAD
 • Tekla teräsrakennesuunnittelun perusteet
 • Suunnittelun muuttuminen digitalisaation myötä

Infotilaisuuden tallenne

Katso alta 2.9. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne (20 min). Infotilaisuudessa mukana koulutuksen järjestäjät Saraselta. Infossa kuulet mm. lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta, koulutussisällöistä, kumppaniyrityksistä ja työtehtävistä.

Yhteistyössä

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.