Kaikki ohjelmat

DigiTalent: Teollisuus

Suuntaa uudelle uralle teollisuuden tehtäviin rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Sähköistä urasi! Ota uusimmat teknologiat haltuun ja kasva osaajaksi teollisten ratkaisujen pariin 

Oletko aiemmin työskennellyt asentajana, mutta hommat eivät enää nappaa sellaisenaan? Tai onko sinulla insinöörin paperit takataskussa, eikä asiantuntijapesti siltikään aukea? Vai löytyykö sinulta kenties taustaa teknisten viritelmien parista harrastusten kautta ja sinua kiinnostaisi ura tekniikan alalla?

Katso DigiTalentin mahdollisuudet myös myynnin ja markkinoinnin tehtävien parista

Etsimme Varsinais-Suomesta uusia sähkö- prosessi-, teollisuus- metalli- ja automaatioalan osaajia, jotka kaipaavat uralleen uutta nousua. Useat paikalliset yritykset etsivät uusia osaajia joukkoonsa kasvamaan DigiTalent rekrytoivan koulutuksen kautta.

Rekrytoiva koulutus poikkeaa melkoisesti niin perinteisistä opinnoista kuin tavanomaisesta rekrytoinnistakin. Pääset työskentelemään yhteistyöyritykseesi jo heti ohjelman ensiaskeleista lähtien ja kasvattamaan osaamistasi käytännön työtehtävissä alusta saakka. Yritystyöskentelyn lisäksi saat oppimallesi teoriataustaa alasi arvostetuilta ammattilaisilta. Nämä teoriaopinnot tukevat käytännön työskentelyäsi ja vahvistavat ammattilaisuuttasi tulevaisuuttakin ajatellen. Perinteisestä rekrytoinnista poiketen sinun ei odoteta olevan alusta alkaen alan superosaaja, vaan tahto kehittyä on taitoa kunnioitettavampaa. Asenteesi ja motivaatiosi sekä toiveesi auttavat meitä etsimään ja löytämään juuri sinulle sopivimman roolin.

Ota yhteyttä

samuel_leivo_640x640-1

Samuel Leivo

Training Manager
samuel.leivo@saranen.fi
050 414 3304

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin täältä! 

 

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissä ovat esimerkiksi

Ratkaisukeskeinen työotteesi

ratkaisukeskeisyys-icon

Halu kehittää osaamistasi

Oppiminen-kasvu

Tekniikka lähellä sydäntäsi

tech-ikoni-industry

Uteliaisuutesi uusiin asioihin

idea3

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia henkilöitä, olitpa esimerkiksi alalle astuva tulevaisuuden tekijä taikka jo kokemusta enemmän kerryttänyt osaaja. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

DigiTalent rekrytoiva koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille sekä pian päättyvässä työsuhteessa oleville työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä Sarasen, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa.

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelma pähkinänkuoressa

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

DigiTalent rekrytoiva koulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 5,5 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

DigiTalent rekrytoiva koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille sekä pian päättyvässä työsuhteessa oleville työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Ohjelmasta voit työllistyä esimerkiksi seuraaviin uudistuvan teollisuuden rooleihin:

 • Automaatiojärjestelmien asiantuntija
 • Electrical engineer
 • Software engineer
 • R&D engineer
 • Sähkötekniikan asiantuntija
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin
 • Projektipäällikkö
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Automaatiojärjestelmät
 • Logiikkaohjelmointi
 • CAD-suunnittelu
 • Tekoäly ja koneoppiminen teollisuuden automaatioissa
 • IoT-teknologiat
 • C & C++ -ohjelmointi
 • Tietoturva ja tietosuoja
 • Modernit työelämän taidot

Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita Sarasen ohjelmista

Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti pääsyn omalle alalle uudessa maassa. Ohjelma auttoi minua pääsemään pois tehdastöistä ja takaisin tietokoneen ääreen, jossa olen omimmillani.

Lue koko juttu täältä!

-Fredrik Wickström, Design Engineer, Mipro Oy

fredrik-wickstrom-mipro-saranen-referenssi
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Code Academyn kautta sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

saranen osallistujatarina
Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ohjelman ajan sain oppia tuoreita teknologioita ja vaihtaa arvokkaita näkökulmia muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelma oli itselleni paras vaihtoehto, sillä prosessi on selkeä ja tähtää aina työllistymiseen. 
 
Lue koko juttu täältä!

-Jukka Immonen, Service Manager, Fastroi Oy

saranen osallistujatarina code academy
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Suosittelisin koulutusohjelmaa sellaisille ihmisille, jotka tuntuvat olevan jumissa nykyisen uransa kanssa. Erityisesti alanvaihtajille tämä on erinomainen väylä uusille urille, sillä koulutukseen ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi toisin kuin perinteisemmässä opiskelussa.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

mimmit-koodaa-saranen-1
Code Academy laajensi osaamistani, vaikka osa sisällöstä olikin tuttua aikaisemmista työtehtävistä. Pääsin koulutusohjelman aikana tutustumaan itselleni uusiin teknologioihin ja opiskelemaan mielenkiintoisia uusia aiheita. Parasta koulutuksessa oli hyvin suunnitellut sisällöt ja laadukkaat kouluttajat. Ohjelman jälkeen sain työpaikan yhteistyöyrityksestäni.

Lue koko juttu täältä!

 

-Olli Sivonen, Software Developer, Arbonaut Oy

code academy saranen osallistujatarina
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm. automaation, asennuksen, laiteläheisen ohjelmoinnin, sähkön, teollisuuden älykkäiden ratkaisujen ja teknologisten innovaatioiden parissa.

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Tällä hetkellä yritykset etsivät joukkoihinsa uusia osaajia mm.seuraavilla nimikkeillä:

 • automaatioasentaja
 • automaatiosuunnittelija
 • automaatioinsinööri
 • automaatioasiantuntija
 • automaatio-ohjelmoija
 • asentaja
 • sähkösuunnittelija
 • sähkö ja automaatioasiantuntija
 • projektipäällikkö
 • koestaja/testaaja

Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti, joten hae rohkeasti mukaan!

Mikäli kiinnostut erityisesti jostain alla olevasta yrityksestä ja siellä avoinna olevasta tehtävästä, mainitse yrityksen nimi hakulomakkeen “yritykset, joista olen kiinnostunut” -kohdassa. 


Loisto Pro Oy

LOISTO on innovatiivinen järjestelmäintegraattori, jolla on yli 15 vuoden kokemus erilaisten järjestelmäkokonaisuuksien ja valaistusprojektien toimittamisesta risteilijöihin ja superjahteihin sekä maapuolella julkisiin ja yksityisiin kohteisiin.

Tiimimme koostuu koodareista, suunnittelijoista, projektipäälliköistä ja insinööreistä, jota yhdistää intohimo älykkään ja uuden teknologian mukanaan tuomiin lukemattomiin mahdollisuuksiin. Olemme erikoistuneet estetiikan ja teknologian saumattomaan integraatioon ja vahvuutemme on suunnittelijoiden ja suunnittelun ymmärtäminen sekä visioiden toteuttaminen. Vahvan teknisen osaamisemme lisäksi haluamme olla mukana myös rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta ratkaisuillamme.

 

Järjestelmäintegraatioasiantuntija

Etsimme pieneen ja innovatiiviseen tiimimme kasvamaan tulevaisuuden osaajaa järjestelmäintegraatioiden pariin.

Tässä tehtävässä pääset osaksi asiakkaidemme innostaviin projektitoimituksiin ja pääset omalta osaltasi kehittämään osaamistasi monipuolisissa ympäristöissä.

Tiimiämme yhdistää aito intohimo ja innostus älykkääseen teknologiaan- ja ketteriin järjestelmäratkaisuihin. Emme edellytä sinulta tiettyä koulutustaustaa- tai valmista osaamista, vaan ennen kaikkea aitoa innostusta ja halukkuutta oppia.

Tässä tehtävässä eduksi on kokemus mm. järjestelmäintegraatioista, rakennusautomaatioista, väyläteknologioista, käyttöliittymäsuunnittelusta taikka PLC-ohjelmoinnista.

Me työskentelemme tiiviinä tiiminä yhteisten tavoitteiden eteen joustavasti ja meillä vapaus ja vastuu kulkevat tasaisesti käsi kädessä.

Me olemme globaali yhtiö ja toimimme pitkälti kansainvälisesti asiakasrajapinnassa projektilähtöisesti ja edellytämme sujuvaa suomen- tai englannin kielentaitoa.

Toimipisteemme sijaitsevat Turussa ja Raumalla, mutta toivomme sinulta myös matkustushalukkuutta. Meillä pääset aidosti kehittämään- ja kehittymään – tervetuloa mukaan!

 • Automaatiojärjestelmien asiantuntija
 • Electrical engineer
 • Software engineer
 • R&D engineer
 • Sähkötekniikan asiantuntija
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin
 • Projektipäällikkö
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea DigiTalent -koulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Täytä ensin TE-palveluiden hakemus sekä sen jälkeen Sarasen osaamisprofiili alta.

Koulutusnumero : 712223

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän osion kysymyksiä ja sen perusteella, minkälaiset asiat ovat mietityttäneet aiempiin RekryKoulutuksiimme osallistuvia henkilöitä. 

DigiTalent rekrytoiva koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Myös määräaikaisessa työsuhteessa olevat henkilöt, joiden työsuhde päättyy ennen koulutusohjelman alkua, voivat hakea ohjelmaan. Hakijoiden työnhaun tulee olla voimassa TE-palveluissa tai kuntakokeilussa.

Eri yritykset etsivät hyvin erilaisia osaajia ja DigiTalentiin ei ole olemassa mitään lukittuja koulutusvaatimuksia. 

Koulutus sopii osaajille, joilla on jonkinlaista teknistä taustaa joko työn tai harrastusten kautta hankittuna.

Olemme listanneet tähän muutamia konkreettisia esimerkkejä sopivista koulutustaustoista. Älä kuitenkaan liikaa tartu niihin, vaan tarkastele niitä suuntaa antavina. 

Ammattikoulupohja:

 • sähköasentaja
 • automaatioasentaja
 • kunnossapitäjä
 • teollisuuden kunnossapito
 • metalliala
 • sähköteknikko

Insinööritausta:

 • automaatioinsinööri
 • sähköinsinööri
 • prosessitekniikan insinööri
 • teollisuuden insinööri
 • AMK insinööri
 • diplomi-insinööri

Arvostamme hakijoiden taustaa erityisesti seuraavilta aloilta: sähkö- ja automaatioala, rakennusala, energiatalous, tuotekehitys, tuotanto, metalliala, robotiikka, logiikka, konekielinen ohjelmointi.

Koulutusohjelman pituus on 5,5kk. 

Koulutusohjelman ajankohta: 12/2023-5/2024

Koulutuspäivät järjestetään etätoteutuksena. Ohjelman koulutuskieli on suomi. 

Ohjelman kokonaisuudesta n. 30% on asiantuntijakoulutusta ja 70% aktiivista työssäoppimista.

Alustava koulutussisältö:

 • Automaatiojärjestelmät
 • Logiikkaohjelmointi
 • CAD-suunnittelu
 • Tekoäly ja koneoppiminen teollisuuden automaatioissa
 • IoT-teknologiat
 • C & C++ -ohjelmointi
 • Tietoturva ja tietosuoja
 • Modernit työelämän taidot

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.