08.02.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

”Miprolla saan tehdä merkityksellistä ja haastavaa työtä”

Saranen
Kirjoittaja
Saranen

Kun Fredrik Wickström muutti rakkauden perässä Tukholmasta Suomen Mikkeliin, oli omalta alalta työpaikan saaminen hankalaa. Lopulta Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma avasi tien takaisin käyttöliittymätöiden pariin.

”Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti pääsyn omalle alalle uudessa maassa. Ohjelma auttoi minua pääsemään pois tehdastöistä ja takaisin tietokoneen ääreen, jossa olen omimmillani”, Fredrik sanoo.

Rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti maahanmuuttajalle uran Suomessa

Wickström-Fredrik”Olin käynyt lukion sekä suorittanut erinäisiä työhön liittyviä kursseja, mutta varsinaista koulutusta minulla ei ollut. Tullessani Suomeen, oli suomenkielentaitoni  olematonta, joten tehdastyöt olivat ainoita töität, joita minun oli mahdollista saada. Muutaman vuoden Suomessa asuttuani ja kielitaitoni parannuttua aloin kuitenkin haaveilemaan takaisin Ruotsissa tekemieni töiden pariin ja päätin lähteä työnhakuun”, Fredrik muistelee.

Päätettyään lähteä työnhakuun, haki Fredrik ystävän suosittelemana Sarasen koulutusohjelmaan. Ystävä oli tuolloin töissä Miprolla ja suositteli työnantajaansa lämpimästi Fredrikille. Fredrik ei ollut aiemmin kuullut rekrytoivista koulutusohjelmista, mutta haki mukaan, koska sisältö kuulosti kiinnostavalta ja työpaikka Miprolla itselle sopivalta.

”Jätettyäni hakemuksen, ohjelman projektipäällikkö Lassi Makkonen soitti minulle jo seuraavana päivänä ja käski paneutua enemmän hakemuksen kirjoittamiseen. Hän sanoi, että osaat enemmän, tuo se paremmin ilmi hakemuksestasi. Siitä tuli tosi hyvä fiilis, että potentiaali tunnistettiin heti alussa”, Fredrik fiilistelee. ”Muokkasin hakemustani paremmaksi, jotta Lassin olisi helpompi esitellä minut Miprolle. Minut pyydettiin haastatteluun ja pian jo sainkin tietää saaneeni paikan rekrytoivasta koulutusohjelmasta.”

Raideliikennealalla on paljon mielenkiintoista opittavaa

Fredrik aloitti Miprolla Design Engineer Traineena. Raideliikenneala oli hänelle täysin uusi ja opittavaa oli paljon.

”Pääsin aloittamaan pienemmillä projekteilla ja alkuun sain kaksi mentoria. Alussa työni koostui suunnittelutöistä, joiden lisäksi kävin Sarasen ohjelman koulutuspäivissä ja suoritin mm. ratatyöturvakortin ja perusteet rautatiejärjestelmästä -koulutuksen”, Fredrik listaa.

”Vaikkei minulla ollut mitään kokemusta alasta, niin mukaan pääseminen oli yllättävän helppoa! Itse työ ei ollut niin vaikeaa, mutta alalle sisään pääseminen ja sääntöjen ja kokonaisuuden ymmärtäminen oli ehdottomasti se hankalin juttu. Onneksi meillä käyttöliittymäsuunnittelussa on niin hyvä tiimi, että aina sai apua, kun tarvitsi. Ja tietenkin saa edelleen. Aika nopeasti aloituksesta ryhdyin tekemään itsenäisesti työtehtäviä, kun osaaminen karttui.”

”Mipro on tehnyt Sarasen kanssa yhteistyötä jo vuosia ja olemme rekrytoineet tätä kautta paljon työntekijöitä. Olemme päässeet vaikuttamaan rekrytoivan koulutusohjelman sisältöön ja tiedämme, että ohjelmasta valmistuu juuri meille töihin sopivia henkilöitä. Kun tiedämme koulutusohjelman aikataulun jo ennakkoon, pystymme määrittämään myös työpaikalla tehtävän perehdytyksen saman tahtiseksi. Asiat opiskellaan ensin koulutuspäivissä ja sen jälkeen päästään kokeilemaan työpaikalla käytännössä”, kertoo Mipron HR Business Partner Saila Liukkonen.

”Miprolla on paljon tarjottavaa monenlaista osaamista omaaville ihmisille”

Miprolla työskentely on Fredrikin mukaan mielenkiintoista: ”Olen tällä hetkellä mukana isossa projektissa Virossa, jossa modernisoimme Tallinnan rautatieasemaa uusiksi. Pidän työstäni, sillä pääsen näkemään, miten käyttöliittymän suunnitteluvaiheesta projekti syntyy valmiiksi ja näen konkreettisen tuotoksen silmien edessä. Minulle on tärkeää tehdä työtä jolla on tarkoitus ja sitä minä todellakin Miprolla saan tehdä.”

Miprolla pääsee rakentamaan vihreää liikkumismuotoa, joka on paitsi yhteiskunnallisesti myös ympäristön kannalta tärkeää työtä. ”Jos haluat olla mukana tekemässä puhdasta tulevaisuutta, niin kannattaa ehdottomasti tulla Miprolle töihin. Työtehtävistä riippumatta toivon kaikkien uusien työntekijöidemme ymmärtävän oman työnsä tärkeyden”, Saila jatkaa.

”Vaikken ole syntyperäinen suomalainen, minut on otettu erinomaisesti vastaan Mipron työympäristössä. Yrityksessä on monia työntekijöitä, jotka eivät ole suomalaisia eivätkä edes puhu Suomea, joten oli helppo sujahtaa joukkoon. Ainoa haaste on ratatekniset sanat, jotka tuottavat välillä hankaluuksia”, Fredrik kiittelee työnantajaansa. ”Raideliikenneala on tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen, joten voin suositella alaa kaikille. Mulla on mahtavat työkaverit ja töissä on hauskaa. Täällä on mielenkiintoisia projekteja, työtehtäviä ja ongelmia ratkaistavaksi.”

Fredrikin kollega, Antti Heikkinen, Oulun toimipisteeltä kannattaa Fredrikiä: ”Miprolla on paljon tarjottavaa monenlaista osaamista omaaville ihmisille. Suosittelisin esimerkiksi käyttöliittymäohjelmoinnista ja -suunnittelusta kiinnostuneille hakemaan ohjelmaan. Rekrytoiva koulutusohjelma sopii hyvin sellaisille jotka ovat opinnoistaan vasta valmistuneita tai joille työllistyminen on työkokemuksen puutteen takia haastavaa.”

 

Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn. Oletko sinä yksi heistä? Katso avoimet haut koulutusohjelmiin täältä!