Kaikki ohjelmat

DigiTalous Akatemia F.E.C.

Tartu mahdollisuuteen ja suuntaa uuteen työhön asiantuntijakoulutuksesta!

Vie taitosi omannäköisiin tehtäviin ja aloita uusi työ ohituskaistalta!

Oletko ratkaisukeskeinen tyyppi ja nautit uuden oivaltamisesta? Mukaudutko luontevasti uusiin työtilanteisiin ja haluat tulevassa roolissasi hyödyntää vahvaa järjestelmällistä otettasi? Etsitkö uusia työmahdollisuuksia tai haluaisitko kenties suunnata täysin uudelle alalle? Jos aloit jo nyökyttelemään myöntävästi, älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä!

Uudellamaalla järjestettävän DigiTalous Akatemian kautta sinulla on mahdollisuus kasvaa modernin palkka- ja taloushallinnon kysytyksi osaajaksi. Kiinnostaako joku rooleista erityisen paljon; modernin taloushallinnon spesialisti- ja assistenttitehtävät, itsenäisen laskentakonsultin, kokonaisvastuullisen kirjanpitäjän tai palkkahallinnon osaajan tehtävät?

 

Ota yhteyttä

Emilia Ryynänen_kuva-1

Emilia Ropponen

Training Manager
emilia.ropponen@saranen.fi
044 460 2340

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta, hakukelpoisuudestasi tai avoimista rooleista? Ota rohkeasti minuun yhteyttä! 

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin! 

Soittoaikani ovat
maanantaisin 14-15
perjantaisin 14-15

 

Suurimmat valttisi hakijana

Kiinnostuksesi alan tehtäviin

Asiantuntija

Halu kasvaa ja kehittyä nopeasti modernin taloushallinnon, liiketoimintakehityksen tai järjestelmien asiantuntijaksi on tärkein voimavarasi.

Ratkaisukeskeinen ajattelusi

Oppiminen-kasvu

Heittäydyt uusiin haasteisiin innolla ja saat polttoainetta tehtävistä, joissa pääset hyödyntämään järjestelmällistä ja ratkaisukeskeistä ajatteluasi.

Mukautuva työotteesi

Konsultointi

Uudet asiat kiehtovat sinua ja mukaudut luontevasti erilaisiin työtilanteisiin ja omaksut nopeasti uusia järjestelmiä. Pelkkää mekaanista suorittajaa emme kuitenkaan etsi - uskallat myös epäonnistua kokeillessasi uutta!

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.  

Rekrytoiva koulutus - väyläsi omannäköisiin tehtäviin

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

DigiTalous Akatemia on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

DigiTalous Akatemia on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä tehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi viedä?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme taloushallinnon alan ohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija
Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Kouluksen aikana käydään läpi mm. seuraavia aiheita: 

 • Kirjanpidon periaatteet ja erityiskysymykset
 • Budjetointi ja ennustaminen
 • Raportointi
 • Taloushallinnon ratkaisut ja digitaaliset työkalut
 • Automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • Arvonlisäverotus ja tilinpäätökset
 • Taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttina

Vähennä työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Koulutusohjelmaan lähtiessäni tiesin, että saan tästä mahdollisuuden oppia uusia asioita ja samalla voin työllistyä suoraan yritykseen. Mielestäni koulutusohjelma oli erittäin helppo tie eteenpäin - minulle sopivat yritykset oli kartoitettu valmiiksi ja koulutusohjelman myötä pääsin välittömästi tekemään hands-on työtä yrityksessä

Tutustu Marlen kokemuksiin!

-Marle Heiskanen, Project Manager, Rantalainen

Marle_kokemus
Rekrytoiva koulutusohjelma oli tosi hyvä tapa päästä sisälle uuteen paikkaan. Suosittelen ohjelmaa kaikille, ketkä haluavat täydentää osaamistaan ja jotka ovat uuden äärellä.

Lue Johannan kokemuksia DigiTalous Akatemiasta!

-Johanna Isojärvi, Financial Application Specialist, Monetra

Johanna_Isojarvi_monetra
Näkisin, että ilman tällaista ohjelmaa, minun olisi ollut hankala työllistyä ilman aikaisempaa alan kokemusta. Omissa AMK-opinnoistani, kun vain sivuttiin pintapuolisesti esimerkiksi kirjanpitoa. Siinä puolessa vuodessa, mitä ohjelma kestää, saa hyvän mahdollisuuden oppia uutta ja päästä sisään työtehtäviin. Uutta tulee paljon, joten ainakin avointa mieltä kannattaa olla. Koulutusohjelmissa on loistava sauma lopulta työllistyä, joten kyllä tähän kannattaa panostaakin.

Lue Mikon koko tarina tästä!

-Mikko Ryömä, Development Director, Staria

Mikko_Ryoma 400x400
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. 

Fennia

Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden asiantuntija, joka tarjoaa yrityksille, yrittäjille ja kotitalouksille niiden tarvitsemat vakuutuspalvelut. Fennia-konserniin kuuluu kaksi yhtiötä: vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia ja vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia. Fennia-konsernin yhtiöistä Fennia toimii keskinäisyyden pohjalta, mikä tarkoittaa, että asiakas on omistaja. Henki-Fennia on Fennian sataprosenttisesti omistama osakeyhtiö. Fennia-konsernin juuret ulottuvat yli 140​ vuoden taakse vuoteen 1882. Silloin perustettiin ensimmäinen suomalainen vahinkovakuutusyhtiö, Palovakuutusosakeyhtiö Fennia.

Vakuutusreskontran hoitaja

Fennian vakuutusmaksureskontran hoitajana olet osa ammattitaitoista ja innostunutta maksuliikennetiimiä. Tehtäviisi kuuluvat mm. vakuutusmaksusuoritusten kohdistukset, vakuutusmaksukuittaukset ja tilien täsmäytykset sekä Fennian oman henkilöstön avustaminen vakuutusmaksuliikennettä koskevissa kysymyksissä.

Porasto

Porasto Oy on asiakkaidensa omistama, Suomen johtava eläkekassojen ja eläkesäätiöiden palveluyhtiö. Porasto tuottaa asiakkailleen mm. tietojärjestelmiä, kansainvälisen kirjanpitostandardin mukaisia vastuulaskelmia, lakiasiainpalveluita, koulutusta, konsultointia sekä eläkkeisiin, taloushallintoon, vakuutusmatematiikkaan ja asiamiestoimintaan liittyviä palveluita. Eläkesäätiöiden ja eläkekassojen lisäksi Porasto tarjoaa valikoiden palveluita myös muille yrityksille. Porasto palvelee asiakkaitaan lähes 60 vuoden kokemuksella vajaan 50 asiantuntijan voimin. Poraston liikevaihto vuonna 2022 oli noin 7,8 miljoonaa euroa.

Taloushallinnon assistentti

Tällä hetkellä Porastossa työskentelee taloushallinnon ja sijoituskirjanpidon tehtävissä seitsemän henkilöä ja hoidamme Poraston oman taloushallinnon lisäksi parinkymmenen asiakkaan pää- ja sijoituskirjanpitoa sekä viranomaisraportointia. Uusi taloushallinnon assistentin toimi sisältää monipuolisia taloushallintoon ja sijoituksiin liittyviä tehtäviä kuten laskutuksen ja myyntireskontran hoitoa sekä sijoitustapahtumien ja arvopapereiden perustietojen tallentamista salkunhoitojärjestelmään sekä erilaisia niin kirjanpitoon kuin sijoituksiinkin liittyviä täsmäytystehtäviä. Meillä tarkka, motivoitunut, joustava ja motivoitunut henkilö voi ajan myötä kasvaa monipuoliseksi taloushallinnon osaajaksi.

City Digital

City Digital -konserni tuottaa innovatiivisia ja hyödyllisiä digitaalisia palveluita. Toimimme Suomessa sekä Virossa ja meillä on laaja verkosto kansainvälisiä kumppaneita. Rakennamme viihdyttäviä teknologioita markkinoinnista ja verkkokauppatoiminnasta monipuolisiiin digitaalisiin ravintolapalveluihin. Tunnetuimpia brändejämme ovat mm. City, SYÖ!-viikot, TableOnline, Suomi24 ja e-kontakti. Lisätiedot meistä löydät täältä! 

Taloushallinnon assistentti

Taloushallinnon assistenttin roolissa pääset tekemään ostolaskujen tiliöintiä, reskontran hoitoa, laskutusta, kirjanpidon avustavia tehtäviä sekä mahdollisesti myös muita hallintoon liittyviä tehtäviä.

 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

DigiTalous Akatemia F.E.C.-koulutusohjelman kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on aiempaa kokemusta talous- tai henkilöstöhallinnon tehtävistä. Kokemuksesi voi perustua työkokemukseen tai alan koulutukseen (esim. merkonomi, taloushallinnon tai liiketalouden tradenomi tai KTM).

Hakijoilta edellytetään lisäksi vahvaa motivaatiota kehittyä modernin taloushallinnon asiantuntijaksi sekä hyvää (vähintään B1.1) suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, sillä koulutus toteutetaan suomen kielellä.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 716051

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

 Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Usein kysytyt kysymykset

 

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä, toivottavasti löydät niiden joukosta vastauksen itseäsi askarruttavaan kysymykseen.

Suurin ero piilee siinä, että sinulla on mahdollisuus etsiä koulutukseen itse oma yhteistyöyritys. 

Jos haluat lukea tarkemmin aiheesta ja tietää kuinka se käytännössä tapahtuu, tutustu sivuillamme olevaan blogitekstiin 

"F.E.C. -koulutus: Mitä se tarkoittaa ja miten siihen haetaan?"

DigiTalous Akatemia F.E.C.-koulutusohjelman kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on aiempaa kokemusta talous- tai henkilöstöhallinnon tehtävistä. Kokemuksesi voi perustua työkokemukseen tai alan koulutukseen (esim. merkonomi, taloushallinnon tai liiketalouden tradenomi tai KTM).

Hakijoilta edellytetään lisäksi vahvaa motivaatiota kehittyä modernin taloushallinnon asiantuntijaksi sekä hyvää (vähintään B1.1) suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, sillä koulutus toteutetaan suomen kielellä.

Ei ole väliä, oletko vastavalmistunut vai jo pidempään alalla ollut osaaja, meillä on tarvetta monenlaisille osaajille 💡

 

Kyllä sopii. Jos sinulta löytyy asiakaslähtöistä asenetta ja kykyä tarttua erilaisiin pulmiin käsiksi, voit hyvinkin kasvaa uusiin tehtäviin.  

Sinulle saattaisi sopia esimerkiksi modernin taloushallinnon spesialisti- ja assistenttitehtävät. 

Tarkka ja kehittymishaluinen tekijä kehittyä pääsee soveltamaan taloushallinnon koulutus- ja työkokemustaan yhä paremmin DigiTalous Akatemian kautta. Uusi tehtäväsi voisi olla esimerkiksi itsenäisen laskentakonsultin, kokonaisvastuullisen kirjanpitäjän tai palkkahallinnon osaajan työ.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:
 • Kirjanpidon periaatteet ja erityiskysymykset
 • Budjetointi ja ennustaminen
 • Raportointi
 • Taloushallinnon ratkaisut ja digitaaliset työkalut
 • Automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • Arvonlisäverotus ja tilinpäätökset
 • Taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Koulutusohjelman pituus on 6 kk. 

Koulutusohjelman ajankohta: 8.11.2023-10.5.2024 (ohjelma sisältää 5 päivän lomajakson)

Koulutuksen tarkoituksena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua ohjelman päätteeksi, tai jopa ohjelman aikana. Keskimäärin yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi.

Digitalous Akatemia F.E.C-koulutusohjelma kestää n. kuusi kuukautta (120 päivää) sisältäen n. viisi kuukautta (95–100 päivää) työskentelyä yhteistyöyrityksessä sekä 20-25 päivää tietopuolista opetusta, joista 16 päivää on lähiopetuksena Espoon Otaniemessä. Ohjelman koulutuskieli on suomi. 

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä.

1. TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme.

2. Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme edistämään hakuprosessiasi. Pääset kertomaan osaamisestasi potentiaaliselle yhteistyöyrityksellesi kätevästi Sarasen osaamisprofiilin kautta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi.

3. Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat esihaastatteluihin. Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen vakituiseen työsuhteeseen ohjelman päätteeksi.

Voit tutustua hakuprosessiin sekä koulutusohjelman kulkuun tarkemmin täältä!

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.