03.05.2022 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Monetra pitää rekrytoivia koulutusohjelmia tasa-arvoisena rekrytoinnin välineenä!

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Viitisen vuotta sitten Jussi Kauppia mietitytti. Monetra Oulu oli nimittäin rekrytoimassa ensimmäistä kertaa uutta osaajaa rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Kaupilla ei ollut aavistustakaan, voisiko ohjelma toimia, mutta yrityksessä haluttiin kokeilla rohkeasti jotain uutta. Sittemmin Kaupista on tullut yrityksen toimitusjohtaja ja hän on vakuuttunut ohjelman toimivuudesta.

 

Ensimmäinen kokemus vakuutti helppoudellaan

Kaupin mukaan Monetra Oulu lähti prosessiin mukaan, koska vapailta markkinoilta oli hankala löytää oikeanlaista tekijää. Rekrytoiva koulutusohjelma kuulosti hyvältä väylältä rekrytoida, sillä sen kautta saattoi kasvattaa yritykseen tarvittavaa osaamista. Ajan saatossa lupaus osoittautui faktaksi ja nykyään rekrytoivien koulutusohjelmien kautta rekrytointi onkin Monetra Oululle yksi rekrytointitapa muiden joukossa. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi yhteistyön alkutaipaleelle.

Jussi_Kauppi_monetra

Jo ensimmäinen rekrytoivan koulutusohjelman toteutus vakuutti. Alusta alkaen kaikki tuntui helpolta. Tavallinen rekrytointi on kallista ja aikaa vievää. Tuntuikin helpottavalta jättää rekryprosessin työläin tehtävä, sortteeraus, ulkopuoliselle.

Monetran ja Sarasen väki olivat keskustelleet etukäteen Monetran tarpeista ja siitä, minkälaista tyyppiä Monetralle etsittiin. Keskustelun pohjalta Sarasen väki osasi poimia koulutusohjelmaan hakeneiden joukosta juuri ne henkilöt, jotka voisivat sopia Monetralle. Toki Monetra haastatteli hakijoita myös itse ja valitsi Sarasen esittelemistä henkilöistä itselleen heidät, jotka sopivat tehtävään parhaiten.

 

Rekrytoiva koulutusohjelma vakuuttaa myös työnhakijan

Saatat pohtia, mitä hyötyä rekrytoivasta koulutusohjelmasta on työnhakijalle. Yrityksen edut ovat kiistattomat: vaivaton rekrytointi, yrityksen tarpeisiin kasvatettava osaaja ja ulkopuolinen taho prosessin tukena. Entä sitten hakija? Soitimme Monetra Oulun palveluasiantuntijalle, Johanna Isojärvelle, ja kyselimme asiaa häneltä.

Vuonna 2018 Isojärvi oli uuden äärellä. Työkokemusta taloushallinnon alalta oli kertynyt jo yli 20 vuotta ja viimeisinkin työsuhde oli kestänyt 12 vuotta. Isojärvi oli tehnyt monipuolisesti taloushallinnon tehtäviä, olihan hän kouluttautunutkin taloushallinnon tradenomiksi.Johanna_Isojarvi_monetra

Elämäntilanteessa tapahtui muutoksia ja Johannan asuinpaikkakunta vaihtui. Muutto Ouluun tarkoitti työttömyyttä, sillä Isojärvi ei tuntenut uuden paikkakunnan yrityksiä tai verkostoja. Laajasta ja vankasta ammattitaidostaan huolimatta Johanna koki haasteelliseksi sanoittaa omia vahvuuksiaan työnhaussa. Tavallinen rekrytointiprosessi ja kilpailutilanne muiden hakijoiden kanssa tuntui haastavalta.

Aktiivisena työnhakijana Johanna osallistui kuitenkin työvoimatoimiston järjestämiin tilaisuuksiin ja kuuli siellä Sarasen järjestämästä rekrytoivasta koulutusohjelmasta. Ohjelma vaikutti kiinnostavalta, joten Isojärvi haki siihen mukaan.

Isojärvi oli koulutusohjelman hakuvaiheessa aktiivinen oman hakunsa etenemisestä ja ilmaisi avoimesti kiinnostuksensa yrityksiä kohtaan. Samaan aikaan kun Johanna ilmaisi kiinnostuksena Monetraa kohtaan, ilmaisi yritys halukkuutensa haastatella Johannaa. Haastattelu vahvisti mietteitä ja koulutusohjelman alettua Johanna aloitti työnsä Monetra Oulussa.

Vuosienkin jälkeen Isojärvi muistelee koulutusohjelmaansa lämmöllä. Johannalle jäi hyvä mieli koulutusohjelmakokonaisuudesta ja hän on erittäin tyytyväinen osallistuttuaan siihen. Sen myötä Johanna pääsi Monetralle töihin. Johannan sanojen mukaan Monetralla työntekijä voi kehittää osaamistaan ja siirtyä ajan myötä halutessaan vaativampiin tehtäviin. Kehittyminen kiinnostaa Isojärveä ja suurta kokonaisuutta hahmottaakseen hän haluaakin ottaa selvää kaikista Monetra Oulun käyttämistä taloushallintajärjestelmistä.

Rekrytoiva koulutusohjelma sopii monenlaiseen tilanteeseen

Monetra Oulu on ottanut rekrytoivan koulutusohjelman yhdeksi rekrytointiväyläksi muiden joukkoon. Ohjelman kautta yritykseen on saatu uusia tekijöitä hyvin kirjavalla ja rikkaalla työelämätaustalla. Täysin ulkopuolelta tulevat työntekijät ovat yritykselle arvokkaita myös siksi, että he tuovat mukanaan tuoreita huomioita toiminnasta. Tähän mennessä yrityksessä on aloittanut lähes 20 uutta osaajaa rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

Monetran ja Sarasen yhteistyö on vakiintunut jopa siinä määrin, että Sarasen asiantuntija Heidi Huhtala tapaa Monetra Oulun johtoryhmää 3-4 kertaa vuodessa. Huhtala, Kauppi ja Monetra Oulun strateginen johtoryhmä pohtivat yhdessä yrityksen tulevia tarpeita ja sitä, mitkä Sarasen tulevista koulutusohjelmista voisivat auttaa yritystä parhaiten.

Sekä toimitusjohtaja Jussi Kauppi että palveluasiantuntija Johanna Isojärvi suosittelevat koulutusohjelmaa. Kauppi suosittelee ohjelmaa etenkin asiantuntijapalveluita tarjoaville yrityksille ja Isojärvi kaikille ketkä haluavat täydentää omaa koulutustaan tai jotka ovat uuden äärellä. 

Haluaisitko sinäkin palkata yritykseesi taloushallinnan ammattilaisen tai jonkun muun osaajan? Tutustu ohjelmiimme ja ota yhteyttä meihin!

Kiinnostaisiko sinua kasvattaa omaa osaamistasi ja hypätä uudelle uralle? Hae mukaan ohjelmaan, joka vie sinut unelmatyöhösi!