Ohjelmistorobotiikka

Info

Osaamisalue IT, Teknologia & Pelinkehitys
Paikkakunta Uusimaa
Hakuaika päättyy 17.2.2020
Koulutuksen kesto 6 kk
Koulutuksen ajankohta 11.3. – 8.9.2020

Vastaisku rutiineille - työpaikka ohjelmistorobotiikan asiantuntijana

Oletko luonteeltasi asioiden kehittäjä, toimintojen tehostaja ja kehität mielelläsi automaatioita välttääksesi turhaa ja monotonista työtä? Kiinnostavatko tietojärjestelmät, prosessien suoraviivaistaminen, DevOps tai integraatioratkaisut sinua? Maaliskuussa 2020 käynnistyy seuraava ohjelmistorobotiikan koulutusohjelma, jonka kautta sinullakin on mahdollisuus kasvaa arvostetuksi ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi ja ottaa kiehtova uraloikka uudelle alalle, jolla kaivataan uusia osaajia!

Ohjelmistorobotiikan osaajille on runsaasti töitä tarjolla nyt ja tulevaisuudessa. Tuottavuus, kannattavuus ja palvelun laatu ovat yrityksille elintärkeitä kilpailukykytekijöitä, ja seuraava askel näiden kehittämisessä on ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen. Yritykset etsivät eri toimialojen osaajia kasvamaan erilaisiin rooleihin tunnistamaan, ymmärtämään, kehittämään ja johtamaan ohjelmistorobotiikan valjastamista yritysten käyttöön.

 

Etsimme henkilöitä useisiin rooleihin monenlaisilla työ- ja koulutustaustoilla

Ohjelmistorobotiikka on teknologiana uusi, ja uuden oppimisessa kehittymishalu, -kyky ja motivaatio ratkaisevat. Aiempaa kokemusta ohjelmistorobotiikasta et tarvitse. Jos sinulta löytyy oikea asenne, me koulutamme sinusta osaajan. Sopiva tausta ohjelmistorobotiikan rooleihin voi tulla esimerkiksi seuraavilta aloilta:

 • IT
 • Pankki- ja vakuutusala
 • Terveydenhuolto
 • Talous- ja palkkahallinto
 • HR
 • Logistiikka ja hankinta
 • Myynti ja asiakaspalvelu
 • Ohjelmistokehitys

Tulevissa töissäsi menestyminen vaatii lisäksi hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

 

Ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus

Ohjelmistorobotiikan rekrytoiva koulutus kestää kuusi kuukautta ja sisältää työssäoppimisen lisäksi lähiopetusta, etätehtäviä ja verkko-opiskelua RPA-teknologioista.

Ohjelmistorobotiikan koulutusohjelma yhdistää käytännön työskentelyn yrityksessä, sekä ainutlaatuisen ja korkeatasoisen ohjelmistorobotiikan koulutuskokonaisuuden. Koulutusohjelman kesto on 6 kuukautta (11.3.2020-8.9.2020). Koulutuksen lähiopetuspäivät pidetään Espoon Otaniemessä.

Koulutuksen aihealueita ovat mm.:

 • Johdatus ohjelmistorobotiikkaan
 • Ohjelmistorobotiikan käyttökohteet, vaatimukset, määrittely, soveltaminen ja prosessit
 • RPA-teknologiat
 • Lean IT
 • DevOps
 • RPA-ympäristöjen keskeisimpien ohjelmointikielien perusteet (mm. Python ja C#)

Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti suomeksi, mutta osa materiaaleista ja koulutuksista voi olla myös englanniksi.

 

Mikä ihmeen ohjelmistorobotiikka?

Kyseessä on ohjelmistomaailman ”robotti”, joka tekee puolestasi loputtomia, mutta tärkeitä, rutiineja ja vähentää muun muassa CTRL+C/CTRL+V -näppäinyhdistelmien käyttöä.

Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on luotu tekemään toistuvat ja säännönmukaiset rutiinit puolestasi ja vapauttamaan aikaa muulle tekemiselle. Ohjelmistorobotiikka ei ole tekoälyä vaan se täytyy opettaa tekemään ihmisen suorittama manuaalinen työ. Ohjelmistorobotiikka soveltuu esimerkiksi tietojen syöttämiseen, kopiointiin eri järjestelmien välillä, tietojen vertailuun ja tarkistamiseen, ja ylipäätään selkeiden ja johdonmukaisten toimintojen hoitamiseen.

Ohjelmistorobotiikalla halutaan nopeuttaa toimintaa, vähentää työntekijöiden rutiineja ja inhimillisiä virheitä, sekä parantaa palvelun ja laadun tasoa.  Sitä voivat hyödyntää hyvinkin erikokoiset yritykset ja organisaatiot. Tyypillisiä ohjelmistorobotiikasta hyötyviä toimialoja ovat esimerkiksi terveydenhuolto, pankki- ja vakuutusala, taloushallinto ja logistiikka, ja sitä voi hyödyntää myös myynnissä ja asiakaspalvelussa.

Ohjelmistorobotiikassa tarvitaan hyvin erilaista osaamista. Se voi olla liiketoimintalähtöistä, kuten esimerkiksi logistiikka tai taloushallinto, tai teknistä osaamista, kuten esimerkiksi ohjelmistorobottien kehitys. Myös projektijohtaminen, prosessien tunnistaminen ja analysointi on keskeistä.

 

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Näin haet mukaan ohjelmaan

Tarkista hakukelpoisuutesi

Voit hakea Ohjelmistorobotiikka-koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä, vastavalmistunut, määräaikaisissa työtehtävissä, koulutustaustaasi vastaamattomassa työssä tai irtisanomisuhan alla. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Jätä hakemus TE-toimistoon

Täytä työhallinnon hakemus alla olevasta painikkeesta tai lähimmässä TE-toimistossasi.

Koulutusnumero: 689922

Jätä hakemus

Täytä osaamisprofiili Saraselle

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi – tämä profiili toimii käyntikorttinasi uusia osaajia rekrytoiviin kumppaniyrityksiin.

Tee osaajaprofiili

Jää odottamaan valintaa

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi. Jätä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelu- ja valintaprosessi aloitetaan jo hakuaikana.

Mukana olevat yritykset

Are you bored with traditional way of working in finance and you have the feeling that there is a smarter way to do things? If yes, we can assure you that there sure is a smarter way to do all that boring and repeating work in finance.  We have our own product called Aico that can help finance.

We are growing fast and we are looking for you, person with financial background, to be part our delivery team and take care of delivering and configure the Aico according to our customers processes. Financial background is a great asset in this work as well as easy adaption of somewhat technical solution and yet most important thing is to get along with the customer. We hope you speak Finnish and English and that you are excited to learn and develop yourself. You don’t need to be a ready expert; we will train you to the job. We have warm and friendly environment where you don´t need to live same day twice and that challenges your professionality every day.

Aico is Financial Close Automation Platform bringing real-time process visibility, automating manual tasks, enforcing compliance and having smart workflows. Aico supports these in following key areas: Close Task Management, Journal Entries, Account Reconciliation and Financial Requests like manual payments.

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisutohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Palvelumme parantavat asiakkaittemme tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa.

Knowit on konsultointiyritys, joka luo lisäarvoa asiakkaidensa liiketoiminnalle tarjoamalla digitaalisia ratkaisuja kolmella toisiaan täydentävällä liiketoiminta-alueella: Experience, Insight ja Solutions. Knowit erottuu muista konsulttitoimistoista sillä, että yrityksessä yhdistyy suunnittelu- ja viestintäosaaminen, liikkeenjohdon konsultointiosaaminen ja IT-osaaminen. Knowitilla työskentelee n. 2000 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Saksassa. Knowit AB (publ) on noteerattu Tukholman pörssin Pohjoismaisella listalla.

Greenstep on perustettu vuonna 2010. Se on perheyhtiö/yhtiössä työskentelevien osakkaiden omistama. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Tallinnassa. Työntekijöitä eri toimipisteissä on yhteensä noin 260. Asiakkaita on noin 1400, monelta eri toimialalta

Greenstepin palveluita ovat muun muassa taloushallinto ja palkkahallinto, talousjohto, HR, analytiikka, liiketoiminta-alustaratkaisut, liiketoiminnan kehitys & rahoitus.

We automate repetitive tasks on computer with the use of software just like the robots have done for the industrial sector. We are different from many other companies in that we provide customized solutions to all our clients. We are looking to help companies with their processes and want people to increase their efficiency and productivity. We have already provided solutions to the E-commerce sector, Real Estate sector and Health sector. Aitomation has developed a software for SMEs that helps them reduce their costs & increase productivity by automating all their processes of data entry & virtual assistant work with our software that can and has actually does mimic Humans!

Atea on kokonaisvaltainen it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön. Rakennamme tietotekniikalla Suomeen parempaa ja sujuvampaa huomista. Kestävästi ja eettisesti, ympäristöstä ja yhteiskunnasta huolta kantaen. Visiomme on olla asiakkaillemme, kumppaneillemme ja henkilöstömme The Place to Be.

Colliers on johtava maailmanlaajuinen kiinteistö- ja sijoitushallintapalveluja tarjoava yritys. Meillä on toimintaa 68 maassa, ja 17 000 yrittäjähenkistä työntekijää tekevät yhteistyötä tarjotakseen asiantuntijaneuvoja ja -palveluita sekä maksimoidakseen kiinteistöjen arvon vuokralaisten, omistajien ja sijoittajien kannalta.

RPA-ammattilaisen tehtävässä luot ohjelmistorobotteja asiakasyritysten tarpeisiin. Pääset vaikuttamaan työlläsi asiakkaiden liiketoimintaprosessien automatisointiin. Kasvavassa yrityksessä sinulla on mahdollisuus olla luomassa uudenlaista oivaltavaa liiketoimintaa ja samalla kasvattaa omaa ammattitaitoasi!

Tutustu S&P Digitalin nettisivuihin.

Pistämme parastamme työpaikkasi HR:ään, palkkahallintoon ja johtamiseen. Saat meiltä prosessit ja järjestelmät kokonaispalveluna. Tutustu meihin täällä!

Kehitämme asiakkaidemme liiketoimintaa toimintatapoja ja –prosesseja konkreettisesti optimoimalla. Lisäarvomme muodostuu älykkäästi erilaisesta sovellusten tehokkaamman hyödyntämisen, tiedon integraatioiden ja analysoinnin sekä mitatusti laadukkaan jatkuvan palvelun yhdistelmästä. Tietoturva, mobiili työtapa ja asiakkaan tiedon jakamisen tarpeet sidosryhmissä huomioidaan aina palveluissamme.

Tutustu meihin tarkemmin täällä!

Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ja luotettavia tilintarkastus- ja taloudellisia neuvontapalveluita asiakkaiden vaativiin erityistilanteisiin liittyen. Toimintamme perusajatuksena on asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen sekä erittäin laadukkaat ja räätälöidyt palvelut. Kokemuksemme erityisosaamista vaativista tarkastus- ja yritysjärjestelyprojekteista on erittäin vahvaa ja pitkäaikaista. Pystymmekin hyödyntämään parhaiten laajaa erityisosaamistamme muun muassa tilanteissa, joissa asiakasyrityksessä toteutetaan haastavia muutosprosesseja.

Azets tarjoaa ohjelmistopalveluja sekä taloushallinnon, HR:n, palkanlaskennan ja johtamisen palveluita yli 20 000 asiakkaallemme. Yhdistämme asiakkaamme liiketoiminnan ymmärrykseen konsultoivan asiantuntemuksen sekä markkinoiden parhaat työkalut. Tuotamme palvelukokonaisuuksia, joilla tehostamme ja automatisoimme asiakkaidemme liiketoimintaa.

Me olemme Midpointed Oy. Suomalainen, kasvava IT-pilvipalveluyritys, joka toimii Helsingissä ja Oulussa. Meillä on myös Ruotsissa toimiva sisaryhtiö Midpoint Ab.

Meillä työskentelee lähes 40 ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet IT-ulkoistukseen, työn tuottavuuden parantamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen sekä ruutinitöiden automatisoimiseen ohjelmistorobotiikan avulla.

Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi - miten voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Lue lisää

Kokemuksia Sarasesta

14.04.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Yhteistyössä modernin HR:n ja rekrytoinnin asialla

Maailma ja työelämä muuttuvat nopeasti ja HR-funktion on kehityttävä mukana. Asiakkaiden muuttuvat odotukset ja uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen...

Lue lisää
08.04.2020 — Hakijoiden kokemuksia

Viiden tähden palvelu työnhaun tueksi

Sarasen Career Campus tukee vuosittain satoja työnhakijoita uusille urille. Jani Voutilainen jäi ilman työtä yritysfuusion tuoman muutoksen keskellä. Sinnikäs...

Lue lisää
23.03.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Microsoft Akatemian uratarina: Vanhakin koira oppii uutta!

Kun 47-vuotiaana menetin työni CRM-asiantuntijana ja IT-hallintokoordinaattorina, en halunnut jäähdytellä tai aloittaa laskusuhdannetta työurallani....

Lue lisää

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?

Katso usein kysytyt kysymykset

 

Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Lotta_Laakso_2019_640x640

Lotta Laakso
Project Manager
040 572 5633
lotta.laakso@saranen.fi

Yhteistyössä