Jätä monotoninen työ roboteille – työpaikka ohjelmistorobotiikan asiantuntijana

Haku päättynyt

---

Kiinnostaako sinua liiketoimintojen suoraviivaistaminen ja automatisointi, sekä ohjelmistojen kehittäminen rutiininomaisen tietotyön minimoimiseksi. Ovatko tietojärjestelmät, niiden kehitys ja integraatiot, sekä DevOps ja Lean IT -toimintamallit omaa pelikenttääsi? Nyt, jos joskus, on oiva mahdollisuus syventyä tulevaisuuden alalle ja löytää uusi työ ohjelmistorobotiikan asiantuntijana.

Ohjelmistorobotiikan asiantuntijana autat yrityksiä siirtämään monotoniset työt kauas historiaan. Ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, toimialaan ja yrityskokoon katsomatta. Yhteistyöyrityksemme Pirkanmaalla etsivätkin nyt riveihinsä erilaisilla taustoilla osaajia kasvamaan uusiin rooleihin tunnistamaan, kehittämään, ymmärtämään ja johtamaan ohjelmistorobotiikan valjastamista yritysten käyttöön. Kasvava ala etsii tulevaisuuden osaajia, oletko etsimämme tekijä?

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivasta koulutusohjelmasta järjestetty infotilaisuus on katsottavissa nyt Sarasen Facebook-kanavalla.

Monta hyvää syytä hakea

 • Monia avoimia työtehtäviä. Avoimia rooleja on jo kokeneemmille asiantuntijoille, kuin uraansa aloittaville tekijöille, teknisistä RPA-tehtävistä liiketoiminnan kehitystehtäviin.
 • Saat varmasti uusia oppeja taskuusi. Ohjelman aikana saat laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvatat oman asiantuntijuutesi uudelle tasolle.
 • Alalla riittää tekemistä. RPA-osaaminen on entistä kysytympi taito ja uusista osaajista on Pirkanmaan alueella kasvava tarve. Kauttamme uusia työntekijöitä etsivät mm. Cinia, Etteplan, Fujitsu, Magic Automation, Oscar Software ja S2B Energia.
 • Koulutuksesta eväät työllistymiseen. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat.

Etsimme henkilöitä useisiin rooleihin monenlaisilla työ- ja koulutustaustoilla

Yhteistyöyrityksemme etsivät Ohjelmistorobotiikan rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia osaajia erilaisiin tietoteknisiin ja liiketoimintalähtöisiin tehtäviin. Koulutus avaa ovia monenlaisille työurille ja roolisi voi olla tulevaisuudessa esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
 • RPA Developer / Ohjelmistoasiantuntija (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin kautta)
 • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (johdat RPA- tai ylläpitoprojekteja ja varmistat, että tavoitteet saatetaan maaliin)
 • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tiimin kanssa)

Rooleja löytyy niin uraansa aloittaville tekijöille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Soveltuva taustasi voi löytyä esimerkiksi IT- ja ohjelmistokehitysalalta, ohjelmistotestauksesta, tai tunnet hyvin prosessit ja tietojärjestelmät talous- ja palkkahallinnosta, pankki- tai vakuutusalalta, logistiikan ja hankinnan puolelta, terveysalalta ja myynnin tehtävistä.

Rekrytoivat yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita, ohjelmistorobotiikan hyödyntämisestä ja oman ammattitaidon kehittämisestä kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöitä, sillä kasvava ala kysyy työntekijöiltä uudenlaisia taitoja. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua ottamaan uuden askeleen urallasi!

Oletko etsimämme tulevaisuuden osaaja?

Rekrytoiva koulutusohjelma on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille tai määräaikaisessa työsuhteessa oleville henkilöille, jotka haluavat syventää omaa ammatillista osaamistaan ja työllistyä ohjelmistorobotiikan ja liiketoimintaprosessien kehittämisen tehtäviin.

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta automatisoinnista, tieto- ja ohjelmistotekniikasta, sovelluskehityksestä, tietokantatehtävistä tai tietyn toimialan prosesseista ja tietojärjestelmistä esimerkiksi koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta. Ohjelmistorobotiikan tehtävien kirjo on laaja ja tekijöiltä kysytään hyvin erilaista osaamista, eri tehtävänkuvien mukaisesti.

Teknisemmissä RPA-tehtävissä korostuu teknologiatuntemus, tietojärjestelmien rajapintojen ymmärrys, sekä innostus koodaamiseen ja ohjelmointiin, kun taas liiketoiminnan kehitystehtävissä kysytään kiinnostusta prosessikehitykseen, muutosjohtamiseen, IT-alan myynnin ongelmanratkaisutehtäviin tai asiakastyöhön.

Hae ohjelmaan jo tänään! Etenet hakuprosessissa, kun olet täyttänyt kaksi lomaketta: TE:n hakulomakkeen ja Sarasen osaamisprofiilin.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Voit muokata ja täydentää profiilia tarvittaessa hakuaikana. Kyseessä on työvoimakoulutus ja se toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Uusi työ asiantuntijakoulutuksen kautta

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä ammatillista osaamistasi tukeva asiantuntijakoulutus samassa paketissa. Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusjakson päätteeksi.

Saat kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana tuoreimmat tiedot ja opit alan parhaiden asiantuntijoiden kouluttamana, ja pääset soveltamaan osaamistasi suoraan yhteistyöyrityksessäsi käytännön työtehtävien ja projektien kautta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat siis omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat nyt ja tulevaisuudessa kilpailevat.

Mikä ihmeen ohjelmistorobotiikka?

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä ammatillista osaamistasi tukeva asiantuntijakoulutus samassa paketissa. Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusjakson päätteeksi.

Saat kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana tuoreimmat tiedot ja opit alan parhaiden asiantuntijoiden kouluttamana, ja pääset soveltamaan osaamistasi suoraan yhteistyöyrityksessäsi käytännön työtehtävien ja projektien kautta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat siis omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat nyt ja tulevaisuudessa kilpailevat.

Koulutusohjelmassa syvennytään mm. seuraaviin RPA:n aihealueisiin:

 • Ohjelmistorobotiikan käyttökohteet, vaatimukset, määrittely, soveltaminen ja prosessit
 • Erilaiset RPA-teknologiat (mm. UiPath, Robot Framework)
 • Lean IT
 • DevOps
 • RPA-ympäristöjen keskeisimmät ohjelmointikielet perusteet (mm. Python ja C#)

Tavoitteenamme on löytää sinun taustaasi ja mielenkiintoasi vastaava yhteistyöyritys, jossa pääset kehittämään omaa osaamistasi urasi edistämiseksi aloittamalla uuden, kiinnostavan työn ohjelmistorobotiikan parissa. Koulutusohjelman järjestävät yhteistyössä Saranen Consulting, TE-palvelut, ELY-keskus ja rekrytoiva yritys.

Hakuaika päättyy 13.8. Hakemalla ajoissa varmistat, että hakemuksesi käsitellään jouhevasti ja saat tiedon mahdollisesta esivalinnastasi mahdollisimman nopeasti.

 

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Yhteistyössä