Ohjelmistorobotiikka

Info

Osaamisalue IT, Teknologia & Pelinkehitys
Paikkakunta Pirkanmaa
Hakuaika päättyy 13.8.2020
Koulutuksen kesto 6 kk
Koulutuksen ajankohta 15.9.2020 - 12.3.2021

Jätä monotoninen työ roboteille – työpaikka ohjelmistorobotiikan asiantuntijana

Haku päättynyt

---

Kiinnostaako sinua liiketoimintojen suoraviivaistaminen ja automatisointi, sekä ohjelmistojen kehittäminen rutiininomaisen tietotyön minimoimiseksi. Ovatko tietojärjestelmät, niiden kehitys ja integraatiot, sekä DevOps ja Lean IT -toimintamallit omaa pelikenttääsi? Nyt, jos joskus, on oiva mahdollisuus syventyä tulevaisuuden alalle ja löytää uusi työ ohjelmistorobotiikan asiantuntijana.

Ohjelmistorobotiikan asiantuntijana autat yrityksiä siirtämään monotoniset työt kauas historiaan. Ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, toimialaan ja yrityskokoon katsomatta. Yhteistyöyrityksemme Pirkanmaalla etsivätkin nyt riveihinsä erilaisilla taustoilla osaajia kasvamaan uusiin rooleihin tunnistamaan, kehittämään, ymmärtämään ja johtamaan ohjelmistorobotiikan valjastamista yritysten käyttöön. Kasvava ala etsii tulevaisuuden osaajia, oletko etsimämme tekijä?

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivasta koulutusohjelmasta järjestetty infotilaisuus on katsottavissa nyt Sarasen Facebook-kanavalla.

Monta hyvää syytä hakea

 • Monia avoimia työtehtäviä. Avoimia rooleja on jo kokeneemmille asiantuntijoille, kuin uraansa aloittaville tekijöille, teknisistä RPA-tehtävistä liiketoiminnan kehitystehtäviin.
 • Saat varmasti uusia oppeja taskuusi. Ohjelman aikana saat laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvatat oman asiantuntijuutesi uudelle tasolle.
 • Alalla riittää tekemistä. RPA-osaaminen on entistä kysytympi taito ja uusista osaajista on Pirkanmaan alueella kasvava tarve. Kauttamme uusia työntekijöitä etsivät mm. Cinia, Etteplan, Fujitsu, Magic Automation, Oscar Software ja S2B Energia.
 • Koulutuksesta eväät työllistymiseen. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat.

Etsimme henkilöitä useisiin rooleihin monenlaisilla työ- ja koulutustaustoilla

Yhteistyöyrityksemme etsivät Ohjelmistorobotiikan rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia osaajia erilaisiin tietoteknisiin ja liiketoimintalähtöisiin tehtäviin. Koulutus avaa ovia monenlaisille työurille ja roolisi voi olla tulevaisuudessa esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
 • RPA Developer / Ohjelmistoasiantuntija (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin kautta)
 • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (johdat RPA- tai ylläpitoprojekteja ja varmistat, että tavoitteet saatetaan maaliin)
 • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tiimin kanssa)

Rooleja löytyy niin uraansa aloittaville tekijöille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Soveltuva taustasi voi löytyä esimerkiksi IT- ja ohjelmistokehitysalalta, ohjelmistotestauksesta, tai tunnet hyvin prosessit ja tietojärjestelmät talous- ja palkkahallinnosta, pankki- tai vakuutusalalta, logistiikan ja hankinnan puolelta, terveysalalta ja myynnin tehtävistä.

Rekrytoivat yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita, ohjelmistorobotiikan hyödyntämisestä ja oman ammattitaidon kehittämisestä kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöitä, sillä kasvava ala kysyy työntekijöiltä uudenlaisia taitoja. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua ottamaan uuden askeleen urallasi!

Oletko etsimämme tulevaisuuden osaaja?

Rekrytoiva koulutusohjelma on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille tai määräaikaisessa työsuhteessa oleville henkilöille, jotka haluavat syventää omaa ammatillista osaamistaan ja työllistyä ohjelmistorobotiikan ja liiketoimintaprosessien kehittämisen tehtäviin.

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta automatisoinnista, tieto- ja ohjelmistotekniikasta, sovelluskehityksestä, tietokantatehtävistä tai tietyn toimialan prosesseista ja tietojärjestelmistä esimerkiksi koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta. Ohjelmistorobotiikan tehtävien kirjo on laaja ja tekijöiltä kysytään hyvin erilaista osaamista, eri tehtävänkuvien mukaisesti.

Teknisemmissä RPA-tehtävissä korostuu teknologiatuntemus, tietojärjestelmien rajapintojen ymmärrys, sekä innostus koodaamiseen ja ohjelmointiin, kun taas liiketoiminnan kehitystehtävissä kysytään kiinnostusta prosessikehitykseen, muutosjohtamiseen, IT-alan myynnin ongelmanratkaisutehtäviin tai asiakastyöhön.

Hae ohjelmaan jo tänään! Etenet hakuprosessissa, kun olet täyttänyt kaksi lomaketta: TE:n hakulomakkeen ja Sarasen osaamisprofiilin.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Voit muokata ja täydentää profiilia tarvittaessa hakuaikana. Kyseessä on työvoimakoulutus ja se toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Uusi työ asiantuntijakoulutuksen kautta

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä ammatillista osaamistasi tukeva asiantuntijakoulutus samassa paketissa. Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusjakson päätteeksi.

Saat kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana tuoreimmat tiedot ja opit alan parhaiden asiantuntijoiden kouluttamana, ja pääset soveltamaan osaamistasi suoraan yhteistyöyrityksessäsi käytännön työtehtävien ja projektien kautta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat siis omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat nyt ja tulevaisuudessa kilpailevat.

Mikä ihmeen ohjelmistorobotiikka?

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä ammatillista osaamistasi tukeva asiantuntijakoulutus samassa paketissa. Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusjakson päätteeksi.

Saat kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana tuoreimmat tiedot ja opit alan parhaiden asiantuntijoiden kouluttamana, ja pääset soveltamaan osaamistasi suoraan yhteistyöyrityksessäsi käytännön työtehtävien ja projektien kautta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat siis omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat nyt ja tulevaisuudessa kilpailevat.

Koulutusohjelmassa syvennytään mm. seuraaviin RPA:n aihealueisiin:

 • Ohjelmistorobotiikan käyttökohteet, vaatimukset, määrittely, soveltaminen ja prosessit
 • Erilaiset RPA-teknologiat (mm. UiPath, Robot Framework)
 • Lean IT
 • DevOps
 • RPA-ympäristöjen keskeisimmät ohjelmointikielet perusteet (mm. Python ja C#)

Tavoitteenamme on löytää sinun taustaasi ja mielenkiintoasi vastaava yhteistyöyritys, jossa pääset kehittämään omaa osaamistasi urasi edistämiseksi aloittamalla uuden, kiinnostavan työn ohjelmistorobotiikan parissa. Koulutusohjelman järjestävät yhteistyössä Saranen Consulting, TE-palvelut, ELY-keskus ja rekrytoiva yritys.

Hakuaika päättyy 13.8. Hakemalla ajoissa varmistat, että hakemuksesi käsitellään jouhevasti ja saat tiedon mahdollisesta esivalinnastasi mahdollisimman nopeasti.

 

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Näin haet mukaan ohjelmaan

Tarkista hakukelpoisuutesi

Voit hakea Ohjelmistorobotiikka-koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä, vastavalmistunut, määräaikaisissa työtehtävissä, tai irtisanomisuhan alla. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Jätä hakemus TE-toimistoon

Täytä työhallinnon hakemus alla olevasta painikkeesta tai lähimmässä TE-toimistossasi.

Koulutusnumero: 693609

Jätä hakemus

Täytä osaamisprofiili Saraselle

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi – tämä profiili toimii käyntikorttinasi uusia osaajia rekrytoiviin kumppaniyrityksiin.

Tee osaajaprofiili

Jää odottamaan valintaa

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi. Jätä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelu- ja valintaprosessi aloitetaan jo hakuaikana.

Mukana olevat yritykset mm.

Vuonna 2015 perustettu suomalainen Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat.

Tavoitteemme on tehdä maailmasta toimivampi, älykkäämpi ja turvallisempi: parannamme asiakaskokemusta, automatisoimme rutiineja, modernisoimme toimintoja, vähennämme fyysisten etäisyyksien merkitystä ja varmistamme kriittisten toimintojen vakauden.

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut, ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Palvelumme parantavat asiakkaittemme tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa.

Vuonna 2019 Etteplanin liikevaihto oli noin 263 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä tunnuksella ETTE.

Me Fujitsussa rakennamme ihmiskeskeistä verkostoitunutta yhteiskuntaa, jossa tieto- ja viestintäteknologia ratkoo yhteiskunnan ja ympäristön haasteita sekä mahdollistaa ihmiskunnan hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Muovaamme asiakkaidemme digitaalista tulevaisuutta aina strategian määrittelystä ja digitaalisen alustan luomisesta palveluiden käyttöönottoon ja asiakaskokemuksen mittaamiseen asti. Tarjoamme ratkaisuja digikehitykseen tekoälyn, esineiden internetin, analytiikan, robotiikan ja lohkoketjujen alueilla. Suomessa meitä fujitsulaisia on noin 2000.

Etsimme kehittyvää RPA asiantuntijaa/arkkitehtia vahvistamaan automaatiotoimiston projektien läpivientiä ketterän kehityksen mallilla.

Automatisointi on yksi Fujitsun strategisista kärkihankkeista. Automatisoinnin toteutumista varten perustettu automaatiotoimisto koordinoi ja toteuttaa itsenäisesti erilaisia automaatioprojekteja tuoden taloudellisesti mitattavia hyötyjä näkyviin. Tämän lisäksi levitämme parhaita käytäntöjä laaja-alaisesti organisaation ja sidosryhmiemme käyttöön.

Tehtäviisi kuuluvat ketterän kehityksen työnjohtomallilla annettavat tehtävät, jotka liittyvät erityisesti Robotic Process Automation -teknologialla tehtävien automaatioiden suunnitteluun ja hallinnointiin, sekä niiden sovittaminen useilla työvälineillä tehtävien, pitkien automaatioketjujen kenttään.

Toivomme sinulta:

 • osaamista liiketoimintaprosesseista
 • ymmärrystä API-rajapinnoista
 • luontevaa ja vakuuttavaa toimintaa asiakkaiden kanssa
 • kykyä työskennellä itsenäisesti, myös paineen alla
 • analyyttista ja prosessimaista ajattelua
 • “can do!”-asennetta ja uusien asioiden nopeaa omaksumiskykyä
 • sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa

Lisäksi tehtävässä onnistumista helpottaa ketterän projektinhallinnan (Agile) osaaminen, SQL:n ymmärrys tai muu tietokantaosaaminen, Powershell skriptien tuottaminen sekä raporttien tuottaminen MS BI -ratkaisulla. Eduksi on myös, jos pystyt suosittelemaan asiakkuudelle sopivinta ratkaisua työkalupakistamme (AI/ML, prosessiautomaatiot, RPA) erilaisissa hankkeissa.

Tarjoamme sinulle töitä näköalapaikalla automaation hyödyntämisessä ja mahdollisuuden määritellä toimenkuvasi joustavasti monipuolisessa tehtäväkentässä. 

 

Magic Automation on ihmis- ja asiakaslähtöinen ohjelmistorobotiikkayritys, joka on olemassa palvellakseen asiakkaitaan aidosti yksilöllisellä otteella. Me tarjoamme ihmisten elämää helpottavia ratkaisuja yhdessä ohjelmistorobottimme Marpan kanssa.

Etsimme meille ohjelmistorobotiikan asiantuntijaa kasvattamaan RPA-osaamistamme. Työssäsi pääset kehittämään ohjelmistorobotiikkaa käytännössä ja helpottamaan asiakasyritystemme liiketoimintaa automatisoimalla ja suoraviivaistammalla prosesseja. Työ on teknistä toteutusta, mutta myös paljon muuta kuten asiakkaiden kanssa sparrausta, haasteiden tunnistamista ja kehittämistä. Meillä saat mahdollisuuden kokeilla, oppia ja tehdä ratkaisuja itse.

Odotamme sinulta intohimoa tietotekniikkaan, ymmärrystä ohjelmistorobotiikan merkityksestä ja hieman osaamista sovelluskehityksestä sekä vahvaa halua auttaa asiakasta – eikä haittaa mikäli tekoäly kiinnostelee. Meillä tarvitset itsenäistä työotetta ja vastuunottoa, mutta missään kohtaa emme jätä sinua pulaan.

Me tarjoamme sinulle rennon, mutta kunnianhimoisen työympäristön, jossa jokaisen työntekijän panosta arvostetaan. Olemme vielä nuori yritys, mutta kotipesämme Magic Cloudilla mahdollistaa meille isomman yhteisön ja monta mahtavaa työkaveria.

Oscar Software Oy on toiminnanohjausjärjestelmien kehitykseen ja erilaisten liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut ohjelmistopalveluyritys. Monipuolisten toiminnanohjausratkaisujen lisäksi Oscar tarjoaa yrityksille taloushallinto- ja HR-palveluita sekä verkkokaupan ohjelmistoja ja verkkoliiketoiminnan palveluita. Oscarin tarjoamat ratkaisut ja palvelut muodostavat yhtenäisen liiketoiminta-alustan.

Oscar Software Oy on perustettu 2005, liikevaihto on 10,2M€ ja Oscarilla työskentelee 130 asiantuntijan yhteisö.  Tutustu meihin lisää osoitteissa careers.oscar.fi & oscar.fi.

Ketä etsimme?

Meillä Oscarilla pääset avainrooliin kehittämään liiketoiminta-alustan robotiikkaa ja tekoälyä. Tällä hetkellä tehostamme robotiikan avulla muun muassa taloushallinnon rutiineja, mutta laajassa yrityssovelluksessa robotiikan mahdollisuudet ovat lähes loputtomat.

Tulevaisuudessa painopiste tulee olemaan vahvasti robotiikan ja tekoälyn yhteispelissä esimerkiksi kuvantunnistuksen, koneoppimisen sekä ennustavan analytiikan muodossa. Pääset myös suuresti vaikuttamaan siihen, missä robotiikasta saadaan parhaat hyödyt irti. Parhaat edellytykset tehtävässä menestymiseen on, jos hallitset Robot Frameworkin ja Pythonin. Eduksi katsotaan tietämys eri tekoäly- ja koneoppimisframeworkeistä.

Toivomme sinulta:

 • Parhaat edellytykset tehtävässä menestymiseen on, jos hallitset Robot Frameworkin ja Pythonin
 • Eduksi katsotaan tietämys eri tekoäly- ja koneoppimisframeworkeistä.
 • Intoa ja kykyä oppia ja omaksua uutta
 • Halua kehittää omaa rooliasi eteenpäin osaamisen kasvaessa

S2B Energia Oy on kokonaisvaltainen asiakkuuskumppani energia- ja vesialan toimijoille. Olemme palveluyhtiö, jonka valikoimaan kuuluu asiantuntija- ja konsultointipalveluja sekä räätälöityjä ratkaisuja tiedon- ja taloudenhallintaan, laskutukseen sekä myynti- ja asiakaspalveluun. Autamme paikallisia energia- ja vesiyhtiöitä parantamaan kilpailukykyään ja pitämään asiakkaansa tyytyväisinä. Vankka osaaminen ja maailman parhaat työkalut luovat asiakkaillemme kilpailukykyä pärjätä muuttuvilla ja kilpailluilla markkinoilla.

Etsimme porukkaamme ohjelmistorobotiikan monitoimihenkilöä. Meillä pääset mukaan ohjelmistorobotiikan suunnitteluun ja toteutukseen eli pääset kasvattamaan osaamista monipuolisesti, työskentelemään eri työkaluilla, näkemään tekemisen eri osa-alueet ja automatisoimaan erilaisia prosesseja.

Toivomme sinulta monipuolista ymmärrystä IT:n ja tietojärjestelmien hyödyntämisestä ja toteuttamisesta, hyvää kykyä omaksua uusia asioita sekä positiivista, joustavaa ja ratkaisulähtöistä asennetta meitä ja tehtäviäsi kohtaan.

Olemme valmiit tukemaan sinua kehittymisessä ja mahdollistamme sitä tukevia haasteita. Pääset tehostamaan mielenkiintoista toimialaa ja yhteistyöhön mahtavien asiakkaiden kanssa. Meidän pirteä porukkamme odottaa jo kovasti sinua mukaan! Meillä on toimipisteet Tampereella, Ikaalisissa ja Kankaanpäässä ja voit sijoittua mihin vaan näistä.

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?

Katso usein kysytyt kysymykset

 

Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Samuel_Leivo_2019_640x640_v2

Samuel Leivo
Project Coordinator
050 414 3304
samuel.leivo@saranen.fi

Yhteistyössä