Kaikki ohjelmat

Ohjelmisto-robotiikka

Suuntaa ohjelmistoalalle ja löydä uusi työ - yhteensä 13 avointa paikkaa

Työ täynnä älyä - suuntaa osaajaksi ohjelmistoalalle

Haluatko päästä uudistamaan toimintatapoja, suoraviivaistamaan liiketoimintaprosesseja ja auttamaan yrityksiä jättämään monotoniset työt kauas historiaan? Tai ovatko tietojärjestelmät, niiden kehitys ja integraatiot, DevOps tai Lean IT -toimintamallit omaa pelikenttääsi? Etsimme nyt yhteensä 13 henkilöä kasvamaan erilaisiin teknisiin ja kaupallisiin tehtäviin ohjelmistorobotiikan ja prosessikehityksen pariin. Hae mukaan pian ja vie taitosi kasvualalle! 

Mikäli haluat hyödyntää seuraavassa työssäsi analyyttista ja järjestelmällistä otettasi monipuolisten ongelmanratkaisutehtävien parissa, tämä on sinun mahdollisuutesi aloittaa uusi työ ja kasvaa samalla asiantuntijaksi mielenkiintoisiin IT-kehitys- ja -asiantuntijatehtäviin.

Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueen yritykset etsivät nyt kauttamme riveihinsä yhteensä 13 tulevaisuuden osaajaa erilaisiin ohjelmistorobotiikan ja prosessikehityksen asiantuntijarooleihin Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutuksesta.

Lue lisää, hae mukaan pian ja jätä monotoniset työt roboteille!

Avoimia paikkoja eri taustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat RPA:n parissa useaan eri muottiin ja rekrytoivat yritykset etsivät tehtäviin uusia osaajia monenlaisilla eri taustoilla. Voit olla urasi alkupuolella oleva tulevaisuuden osaaja, jo kokeneempi IT-alan tekijä tai alanvaihtoa pohtiva ammattilainen. Tärkeintä on kuitenkin kiinnostuksesi alaa kohtaan ja halusi kehittyä ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi. Sinun ei siis tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija tai RPA-yksisarvinen – me autamme sinua kehittymään rooliisi koulutusohjelman aikana!

Avoimia tehtäviä on useita ja eritasoisia – tuleva roolisi voi olla esim. jokin seuraavista:  

 • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
 • RPA Developer / Ohjelmistoasiantuntija (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin tai low-code / no-code-ohjelmoinnin kautta)
 • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (pääset johtamaan RPA-projekteja ja / tai ylläpitopalveluja ja toimimaan monotonisen työn vastavoimana)
 • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tai liiketoimintojen prosesseja yhdessä tiimin kanssa)

Rooleja löytyy niin uraansa aloittaville tekijöille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Soveltuva taustasi voi löytyä esimerkiksi IT- ja ohjelmistokehitysalalta, ohjelmistotestauksesta, tai tunnet hyvin prosessit ja tietojärjestelmät talous- ja palkkahallinnosta, pankki- tai vakuutusalalta, logistiikan ja hankinnan puolelta, terveysalalta ja myynnin tehtävistä.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnata ohjelmistorobotiikan tehtäviin, sekä viedä samalla osaamisesi uudelle tasolle uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeiluissa on voimassa.

Kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Lue lisää ohjelman uramahdollisuuksista ja hae mukaan pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja heti haun startattua!

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola_640x640

Mira Tapiola-Garcia

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Monenlaisia uramahdollisuuksia ohjelmistoalalla

Ohjelmistot & tietojärjestelmät

Yleinen ohjelmointi

Kiinnostaako toimintojen älyllistäminen koodin tai low-code / no-code ohjelmoinnin avulla? Hienoa! Vie taitosi uusiin tehtäviin!

Tietojärjestelmät, data, integraatiot

robot-framework

Ota ohjelmistoista kaikki paukut irti ja vähennä panoksellasi monotonista työtä integraatioiden ja tietojärjestelmien kehityksen kautta. 

Prosessi- ja liiketoimintakehitys

prosessit-analytiikka

Toimi sidosryhmien välisenä tulkkina ja syvenny RPA:n hyödyntämiseen erilaisissa liiketoiminnan prosesseissa. 

Asiakasrajapinnan kehitystehtävät

Asiantuntija

Kiinnostaako työskentely asiakasrajapinnassa? Ota uusi aluevaltaus ja kasvata osaamistasi konsultatiivisissa tehtävissä. 

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Mahdollisuuksia on niin teknisempien kuin kaupallisempien tehtävien parissa. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Nostetta uuteen työhön 6 kuukaudessa

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat. Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa? Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme analytiikkaohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Vaatimusmäärittelijä
 • RPA-mallintaja
 • Automaatioanalyytikko
 • Ohjelmistoasiantuntija
 • Automation Administrator
 • Ylläpitäjä
 • Prosessikonsultti
 • Automaatiotestaaja
Useita rooleja tarjolla
Hanki taitoja, joista työnantajat kilpailevat

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • RPA perusteet
 • Resilienssi ja uuden oppiminen
 • LeanIT
 • Python
 • Automaatiot, dokumentaatiot
 • Robot Framework
 • Testien luonti, ajaminen, raportointi
 • Low-code ja no-code -alustat
 • Järjestelmäintegraatiot
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Ohjelmistorobotiikan koulutusohjelmaan osallistuneen Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

ohjelmistorobotiikka-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.:

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Hakuohjeet

Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutukseen jos olet työttömänä,  työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 703970

Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

 

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 14.2.2022

Koulutuksen ajankohta: 7.3. - 1.9.2022 (sisältää 5 päivän lomajakson)

OhjelmistorobotiikanRekryKoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. 6 kuukauden ohjelmasta noin 30% on asiantuntijakoulutusta sekä ohjattua itsenäistä opiskelua ja 70% käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä.

Ohjelman koulutusteemat mm:

 • RPA perusteet
 • Resilienssi ja uuden oppiminen
 • LeanIT
 • Python
 • Automaatiot, dokumentaatiot
 • Robot Framework
 • Testien luonti, ajaminen, raportointi
 • Low-code ja no-code -alustat
 • Järjestelmäintegraatiot

Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta. 

Hakijainfotilaisuuden tallenne

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso alta 7.2. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne (19 min).

 

Yhteistyössä

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.