Ohjelmisto-robotiikka

Löydä uusi työ ja kasva ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi

Jätä monotoniset työt roboteille – suuntaa uuteen työhön ja kasva ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi

Haluatko päästä uudistamaan toimintatapoja, suoraviivaistamaan liiketoimintaprosesseja ja auttamaan yrityksiä jättämään monotoniset työt kauas historiaan? Tai ovatko tietojärjestelmät, niiden kehitys ja integraatiot, DevOps tai Lean IT -toimintamallit omaa pelikenttääsi? Etsimme nyt yhteensä 20 henkilöä kasvamaan erilaisiin teknisiin ja kaupallisiin tehtäviin ohjelmistorobotiikan ja prosessikehityksen pariin. Hae mukaan pian ja vie taitosi kasvualalle! 

Mikäli haluat hyödyntää seuraavassa työssäsi analyyttista ja järjestelmällistä otettasi monipuolisten ongelmanratkaisutehtävien parissa, tämä on sinun mahdollisuutesi aloittaa uusi työ ja kasvaa samalla asiantuntijaksi mielenkiintoisiin IT-kehitys- ja -asiantuntijatehtäviin.

Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on nouseva, monipuolinen teknologia, johon valmiita osaajia ei riittävästi vielä ole. Pääkaupunkiseudun ja Kaakkois-Suomen yritykset etsivätkin nyt kauttamme riveihinsä yhteensä 20 tulevaisuuden osaajaa erilaisiin ohjelmistorobotiikan ja prosessikehityksen asiantuntijarooleihin Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutuksesta.

Lue lisää, hae mukaan pian ja jätä monotoniset työt roboteille!

Yhteensä 20 avointa roolia – mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat RPA:n parissa useaan eri muottiin ja rekrytoivat yritykset etsivät tehtäviin uusia osaajia monenlaisilla eri taustoilla. Voit olla urasi alkupuolella oleva tulevaisuuden osaaja, jo kokeneempi IT-alan tekijä tai alanvaihtoa pohtiva ammattilainen. Tärkeintä on kuitenkin kiinnostuksesi alaa kohtaan ja halusi kehittyä ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi. Sinun ei siis tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija tai RPA-yksisarvinen – me autamme sinua kehittymään rooliisi koulutusohjelman aikana!

Avoimia tehtäviä on useita ja eritasoisia – tuleva roolisi voi olla esim. jokin seuraavista:  

 • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
 • RPA Developer / Ohjelmistoasiantuntija (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin tai low-code / no-code-ohjelmoinnin kautta)
 • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (pääset johtamaan RPA-projekteja ja / tai ylläpitopalveluja ja toimimaan monotonisen työn vastavoimana)
 • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tai liiketoimintojen prosesseja yhdessä tiimin kanssa)

Rooleja löytyy niin uraansa aloittaville tekijöille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Soveltuva taustasi voi löytyä esimerkiksi IT- ja ohjelmistokehitysalalta, ohjelmistotestauksesta, tai tunnet hyvin prosessit ja tietojärjestelmät talous- ja palkkahallinnosta, pankki- tai vakuutusalalta, logistiikan ja hankinnan puolelta, terveysalalta ja myynnin tehtävistä.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnata ohjelmistorobotiikan tehtäviin, sekä viedä samalla osaamisesi uudelle tasolle uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeiluissa on voimassa.

Kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue lisää ohjelman uramahdollisuuksista ja hae mukaan pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja heti haun startattua!

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola_640x640

Mira Tapiola

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Aloita uusi työ esim. näiden teemojen parissa

Ohjelmistot & tietojärjestelmät

ohjelmistorobotiikka ohjelmistokehitys

Haluatko kehittää robotteja koodin tai low-code / no-code-ohjelmoinnin avulla? Syvennä ohjelmisto-osaamistasi RPA-tehtävissä.

Tietojärjestelmät, data, integraatiot

tietokanta-icon

Ota RPA:sta kaikki paukut irti ja vähennä monotonista työtä integraatioiden ja tietojärjestelmien kehityksen kautta. 

Prosessi- ja liiketoimintakehitys

data-analytiikka-icon

Toimi sidosryhmien välisenä tulkkina ja syvenny RPA:n hyödyntämiseen erilaisissa liiketoiminnan prosesseissa. 

Asiakasrajapinnan kehitystehtävät

ohjelmistorobotiikka konsultointi

Kiinnostaako työskentely asiakasrajapinnassa? Kasvata osaamistasi konsultatiivisissa tehtävissä. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi.

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - monta hyvää syytä hakea

Aloita uusi työ kasvualalla

Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutus yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Rooleja löytyy niin uraansa aloittaville tekijöille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta automatisoinnista, tieto- ja ohjelmistotekniikasta, sovelluskehityksestä, tietokantatehtävistä tai tietyn toimialan prosesseista ja tietojärjestelmistä esimerkiksi koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta. Ohjelmistorobotiikan tehtävien kirjo on laaja ja tekijöiltä kysytään hyvin erilaista osaamista, eri tehtävänkuvien mukaisesti.

Teknisemmissä RPA-tehtävissä korostuu teknologiatuntemus, tietojärjestelmien rajapintojen ymmärrys, sekä innostus koodaamiseen ja ohjelmointiin, kun taas liiketoiminnan kehitystehtävissä kysytään kiinnostusta prosessikehitykseen, muutosjohtamiseen, IT-alan myynnin ongelmanratkaisutehtäviin tai asiakastyöhön.

Sopiva tausta ohjelmistorobotiikan rooleihin voi tulla esimerkiksi seuraavilta aloilta:
 • IT
 • Talous- ja palkkahallinto
 • Energiateollisuus
 • Pankki- ja vakuutusala
 • Terveydenhuolto
 • HR
 • Logistiikka ja hankinta
 • Myynti ja asiakaspalvelu
 • Ohjelmistokehitys
saranen-monia-paikkoja
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Ohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen samaan pakettiin ainutlaatuisella tavalla. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 25 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi suoraan työtehtäviesi parissa. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle.

Ohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

saranen-asiantuntijakoulutus
Uramahdollisuudet taipuvat moneen

Avoimia tehtäviä on useita ja eritasoisia – tuleva roolisi voi olla esim. jokin seuraavista:  

 • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
 • RPA Developer / Ohjelmistoasiantuntija (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin tai low-code / no-code-ohjelmistojen kautta)
 • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (pääset johtamaan RPA-projekteja ja / tai ylläpitopalveluja ja toimimaan monotonisen työn vastavoimana)
 • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tai liiketoimintojen prosesseja yhdessä tiimin kanssa)

Lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa henkilöiden taustan ja mielenkiintojen mukaisesti - yritykset etsivät tekijöitä niin teknisempiin asiantuntijatehtäviin, kuin monipuolisiin asiakasrajapinnan rooleihin tässä aihealueessa. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli! 

monia rooleja ohjelmistorobotiikka

Osallistujatarinoita

Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Ohjelmistorobotiikan koulutusohjelmaan osallistuneen Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

ohjelmistorobotiikka-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.:

Päivitämme sivuja uusien tarpeiden syntyessä. Kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä.

Tehtävään kuuluu digitalisoida kansainvälisten asiakkaiden työprosesseja, kuten tuotetiedon hallintaa ja asiakkuuksien hallintaa. Digitalisointi toteutetaan Evolve -nimisellä suunnitteluohjelmistolla, jota ADSOTECH markkinoi kaikissa pohjoismaissa.

Hakuohjeet

Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutukseen jos olet työttömänä,  työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 698400

Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiville yrityksille - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Haastattelut aloitetaan jo ennen hakuajan päättymistä ja paikat täytään sopivien henkilöiden löydyttyä. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 3.5.2021

Koulutuksen ajankohta: 31.5.2021.-22.11.2021 (sisältää 5 pvä loma-ajan: 26.7. - 30.7.2021)

 

Valinta RekryKoulutukseen edellyttää soveltuvan yrityspaikan löytymistä, jossa toimit koulutuksen aikana ja joka on potentiaalinen tuleva työnantaja. Suurin osa yrityspaikoista tulee Saranen Consultingin kautta, mutta mielenkiintoista yrityspaikkaa on mahdollista etsiä myös itse. Koulutuksen ajalta voi saada työttömyysetuutta (mahdollisuus korotettuun etuuteen) ja verotonta kulukorvausta. Koulutusohjelman ensisijaisena tavoitteena on solmia ohjelman päätteeksi työsopimus yhteistyöyrityksen kanssa. Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen Consulting ja rekrytoivat yritykset.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

 

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso 22.4. järjestetty ohjelman hakijainfotilaisuuden tallenne alta! (30 min)

 

Yhteistyössä