Ohjelmistorobotiikka

Info

Osaamisalue IT, Teknologia & Pelinkehitys
Paikkakunta Uusimaa
Hakuaika päättyy 3.2.2020
Koulutuksen kesto 6 kk
Koulutuksen ajankohta 11.3. – 8.9.2020

Vastaisku rutiineille - työpaikka ohjelmistorobotiikan asiantuntijana

Oletko luonteeltasi asioiden kehittäjä, toimintojen tehostaja ja kehität mielelläsi automaatioita välttääksesi turhaa ja monotonista työtä? Kiinnostavatko tietojärjestelmät, prosessien suoraviivaistaminen, DevOps tai integraatioratkaisut sinua? Maaliskuussa 2020 käynnistyy seuraava ohjelmistorobotiikan koulutusohjelma, jonka kautta sinullakin on mahdollisuus kasvaa arvostetuksi ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi ja ottaa kiehtova uraloikka uudelle alalle, jolla kaivataan uusia osaajia!

Ohjelmistorobotiikan osaajille on runsaasti töitä tarjolla nyt ja tulevaisuudessa. Tuottavuus, kannattavuus ja palvelun laatu ovat yrityksille elintärkeitä kilpailukykytekijöitä, ja seuraava askel näiden kehittämisessä on ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen. Yritykset etsivät eri toimialojen osaajia kasvamaan erilaisiin rooleihin tunnistamaan, ymmärtämään, kehittämään ja johtamaan ohjelmistorobotiikan valjastamista yritysten käyttöön.

Ohjelmistorobotiikka RekryKoulutuksen infotilaisuus järjestetään keskiviikkona 22.1.2020 klo 15:00-16:15 Sarasen tiloissa (4. kerros) osoitteessa Innopoli 1, Tekniikantie 12, Espoo. Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Etsimme henkilöitä useisiin rooleihin monenlaisilla työ- ja koulutustaustoilla

Ohjelmistorobotiikka on teknologiana uusi, ja uuden oppimisessa kehittymishalu, -kyky ja motivaatio ratkaisevat. Aiempaa kokemusta ohjelmistorobotiikasta et tarvitse. Jos sinulta löytyy oikea asenne, me koulutamme sinusta osaajan. Sopiva tausta ohjelmistorobotiikan rooleihin voi tulla esimerkiksi seuraavilta aloilta:

 • IT
 • Pankki- ja vakuutusala
 • Terveydenhuolto
 • Talous- ja palkkahallinto
 • HR
 • Logistiikka ja hankinta
 • Myynti ja asiakaspalvelu
 • Ohjelmistokehitys

Tulevissa töissäsi menestyminen vaatii lisäksi hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

 

Ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus

Ohjelmistorobotiikan rekrytoiva koulutus kestää kuusi kuukautta ja sisältää työssäoppimisen lisäksi lähiopetusta, etätehtäviä ja verkko-opiskelua RPA-teknologioista.

Ohjelmistorobotiikan koulutusohjelma yhdistää käytännön työskentelyn yrityksessä, sekä ainutlaatuisen ja korkeatasoisen ohjelmistorobotiikan koulutuskokonaisuuden. Koulutusohjelman kesto on 6 kuukautta (11.3.2020-8.9.2020). Koulutuksen lähiopetuspäivät pidetään Espoon Otaniemessä.

Koulutuksen aihealueita ovat mm.:

 • Johdatus ohjelmistorobotiikkaan
 • Ohjelmistorobotiikan käyttökohteet, vaatimukset, määrittely, soveltaminen ja prosessit
 • RPA-teknologiat
 • Lean IT
 • DevOps
 • RPA-ympäristöjen keskeisimpien ohjelmointikielien perusteet (mm. Python ja C#)

Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti suomeksi, mutta osa materiaaleista ja koulutuksista voi olla myös englanniksi.

 

Mikä ihmeen ohjelmistorobotiikka?

Kyseessä on ohjelmistomaailman ”robotti”, joka tekee puolestasi loputtomia, mutta tärkeitä, rutiineja ja vähentää muun muassa CTRL+C/CTRL+V -näppäinyhdistelmien käyttöä.

Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on luotu tekemään toistuvat ja säännönmukaiset rutiinit puolestasi ja vapauttamaan aikaa muulle tekemiselle. Ohjelmistorobotiikka ei ole tekoälyä vaan se täytyy opettaa tekemään ihmisen suorittama manuaalinen työ. Ohjelmistorobotiikka soveltuu esimerkiksi tietojen syöttämiseen, kopiointiin eri järjestelmien välillä, tietojen vertailuun ja tarkistamiseen, ja ylipäätään selkeiden ja johdonmukaisten toimintojen hoitamiseen.

Ohjelmistorobotiikalla halutaan nopeuttaa toimintaa, vähentää työntekijöiden rutiineja ja inhimillisiä virheitä, sekä parantaa palvelun ja laadun tasoa.  Sitä voivat hyödyntää hyvinkin erikokoiset yritykset ja organisaatiot. Tyypillisiä ohjelmistorobotiikasta hyötyviä toimialoja ovat esimerkiksi terveydenhuolto, pankki- ja vakuutusala, taloushallinto ja logistiikka, ja sitä voi hyödyntää myös myynnissä ja asiakaspalvelussa.

Ohjelmistorobotiikassa tarvitaan hyvin erilaista osaamista. Se voi olla liiketoimintalähtöistä, kuten esimerkiksi logistiikka tai taloushallinto, tai teknistä osaamista, kuten esimerkiksi ohjelmistorobottien kehitys. Myös projektijohtaminen, prosessien tunnistaminen ja analysointi on keskeistä.

 

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Näin haet mukaan ohjelmaan

Tarkista hakukelpoisuutesi

Voit hakea Ohjelmistorobotiikka-koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä, vastavalmistunut, määräaikaisissa työtehtävissä, koulutustaustaasi vastaamattomassa työssä tai irtisanomisuhan alla.

Jätä hakemus TE-toimistoon

Täytä työhallinnon hakemus alla olevasta painikkeesta tai lähimmässä TE-toimistossasi.

Koulutusnumero: 689922

Jätä hakemus

Täytä osaamisprofiili Saraselle

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi – tämä profiili toimii käyntikorttinasi uusia osaajia rekrytoiviin kumppaniyrityksiin.

Tee osaajaprofiili

Jää odottamaan valintaa

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi. Jätä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelu- ja valintaprosessi aloitetaan jo hakuaikana.

Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi - miten voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Lue lisää

Mukana olevat yritykset

Are you bored with traditional way of working in finance and you have the feeling that there is a smarter way to do things? If yes, we can assure you that there sure is a smarter way to do all that boring and repeating work in finance.  We have our own product called Aico that can help finance.

We are growing fast and we are looking for you, person with financial background, to be part our delivery team and take care of delivering and configure the Aico according to our customers processes. Financial background is a great asset in this work as well as easy adaption of somewhat technical solution and yet most important thing is to get along with the customer. We hope you speak Finnish and English and that you are excited to learn and develop yourself. You don’t need to be a ready expert; we will train you to the job. We have warm and friendly environment where you don´t need to live same day twice and that challenges your professionality every day.

Aico is Financial Close Automation Platform bringing real-time process visibility, automating manual tasks, enforcing compliance and having smart workflows. Aico supports these in following key areas: Close Task Management, Journal Entries, Account Reconciliation and Financial Requests like manual payments.

Tutustu Etteplanin nettisivuihin.

Tutustu Knowitin nettisivuihin.

Tutustu Greenstepin nettisivuihin.

Tutustu Aitomationin nettisivuihin.

Tutustu Atean nettisivuihin.

Tutustu Colliersin nettisivuihin.

Tutustu S&P Digitalin nettisivuihin.

Kokemuksia Sarasesta

09.01.2020 — Hakijoiden kokemuksia

Riskin ottaminen johti huipputyöpaikkaan

”Kun joku tarjoaa tilaisuutta, siihen kannattaa tarttua. Ikinä ei voi tietää, mitä mahdollisuuksia se tuo tullessaan”, toteaa Mikael Havia. Hän uskalsi ottaa...

Lue lisää
07.01.2020 — Yritysten kokemuksia

Case Vaimo: Niin sujuvaa rekrytointia, että uusi työntekijä löytyi ennen kuin paikka oli edes auki

Vaimo Finland Oy on kansainvälinen kovassa kasvussa oleva teknologiayritys. Ruotsalaisen yrityksen nimi tulee Ruotsin saamen kielestä, jossa vaimo tarkoittaa...

Lue lisää
16.12.2019 — Yritysten kokemuksia

Case Voicelink: kun rekry onnistuu niin hyvin, että yhden sijasta palkataankin kaksi työntekijää

Global Voicelink GVL Oy on rivakkaa vauhtia kasvava yritys, joka tekee yritysten IT-toiminnoista mutkattomia. Voicelink ottaa tarvittaessa haltuun hankinnat,...

Lue lisää

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?

Katso usein kysytyt kysymykset

 

Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Lotta_Laakso_2019_640x640

Lotta Laakso
Project Manager
040 572 5633
lotta.laakso@saranen.fi

Yhteistyössä