@hatsolo

@hatsolo

Breikkari Johannes ”Hatsolo” Hattunen on nuorten palveluidemme keulakuvana innostamassa nuoria saavuttamaan omia unelmiaan.

Johannes ”Hatsolo” Hattunen on kansainvälisen tason breakdancetanssija ja -valmentaja sekä yrittäjä. Hänellä oli jo nuorena unelma kehittyä yhdeksi maailman parhaista breikkareista. Tie unelman saavuttamiseksi on vaatinut rohkeutta kulkea omaa tietä, uskoa itseensä ja sinnikästä työtä.

Myös nimellä The White Gorilla tunnettu Johannes on positiivisuuden ja itsensä likoon laittamisen puolestapuhuja, joka tietää, että unelmat ovat saavutettavissa avoimella ja positiivisella asenteella. Tänä päivänä Johannes tunnetaan tanssimisen lisäksi myös kokeneena ja haluttuna yritystilaisuuksien motivaatiopuhujana. Hän kuvaileekin olevansa ennen kaikkea ihmisten innostaja.

”Nuorten on aika ottaa tilanne haltuun”

Johannesta ei tarvinnut paljon houkutella yhteistyöhön Sarasen nuorten palveluiden kanssa, sillä hän on hyvin kartalla nuorten maailmasta ja haluaa olla mukana tekemässä työtä nuorten hyväksi. Hän kykenee helposti samaistumaan nuorten ajatuksiin, joita on saanut kuulla lukuisilla puhujakeikoilla kouluissa käydessään.

Nuorena Johannes ei oikein kokenut sopivansa muottiin. Hän on huomannut, että samalla tavalla tänä päivänä monet nuoret eivät uskolla uskoa itseensä ja kokevat tulevaisuutensa olevan menetetty, kun he eivät täytä ulkopuolelta tulevia vaatimuksia ja ohjeita.

Haluan omalta osaltani olla messissä jeesaamassa nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan, tarttumaan rohkeasti tilaisuuksiin ja katsomaan, mitä tällä maailmalla on tarjottavaa ja mitä nuoret pystyy tarjoomaan tälle maailmalle.

”Hullu unelma”

Vaikka Johanneksen unelma ja tavoite olla maailman paras breikkari oli alusta asti selkeä, edes hän itse ei aluksi ihan uskonut, että se voisi toteutua. Vaati ystävien kannustusta ja tuen, jotta Johannes jaksoi treenata päivittäin ja edetä kohti unelmaansa, kunnes pikkuhiljaa hän itsekin alkoi uskoa mahdollisuuksiinsa onnistua. Jyväskylässä lapsuutensa ja nuoruutensa asunut Johannes saavutti unelmansa voittaen ryhmänsä kanssa lukuisia maailman arvostetuimpia breikkikilpailuja, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista.

Monenlaisia duuneja matkalla päätavoitteeseen

Breikkari kertoo tehneensä paljon uhrauksia ja valintoja toteuttaessaan unelmansa. ”Mä oon esimerkiksi jättänyt ammattikorkeakoulun kesken, jättänyt myöskin armeijan kesken, koska mä halusin niin kovaa breikata.” Sen sijaan hän on työskennellyt monenlaisissa eri tehtävissä mahdollistaakseen breikkiuransa. ”Mä oon tehnyt oikeesti ihan kaikkee. Arpamyynnistä puutarhankitkemiseen ja lastenhoitoon.”

Tavoitteen saavuttamiseksi Johannes kehottaa avarakatseisuuteen ja ennakkoluulottomuuteen. Hän kiteyttää oivaltavasti:

On tärkeää huomata, et monesti sen duunipaikan ei tarvii suoraa olla sun unelmien ammatti, vaan kun sä meet sinne duuniin avoimin mielin ja kokeilet erilaisii juttuja, niin se todennäköisesti tulee johdattaa sua kohti sitä suuntaa, mihin sä haluut mennä oikeesti. Ja sitä kautta sun on mahdollisuus tehdä ehkä tulevaisuudessa sitä sun unelmaduunia ja löytää se unelma-ammattikin.

Johannes breikkaa edelleen, mutta sen lisäksi hänellä on uusi päämäärä. ”Mun tavoite on joka päivä innostaa ihmisiä ja saada ihmiset hymyilee. Se antaa mulle voimaa tänä päivänä.” Tie breikkariksi johtikin alkuperäistä unelmaa pidemmälle ja nyt Johannes on haluttu puhuja, innostaja ja motivoija, jota kutsutaan esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin.

Maailma on auki nuorille

Johannes toivoisi, että useammat kykenisivät näkemään maailman nuorten silmin ja tunnistamaan kaikki sen mahdollisuudet. Työelämä muuttuu kiivasta tahtia ja tehtävät, joita nyt ja tulevaisuudessa teemme, ovat hyvin erilaisia kuin vaikka vanhempiemme nuoruudessa. ”Nuoret tekee sellasii juttuja, mistä me ei uskallettu ennen edes haaveilla ja maailma on ihan auki. Nykyään Sä voit olla vaikka tube-stara, tai susta voi tulla jotain sellaista, mitä me ei vielä ees ajatella työksi tai ammatiksi.”

Jotta nuorten ääni ei hukkuisi muiden sekaan, Johannes haluaa toimia äänenä, joka tuo heidän asiat ja näkökulman esille. ”Koska mulla ei ollut sitä äänitorvea silloin, kun mä tavottelin breikkiunelmaa, niin mä haluun, että näillä nykynuorilla on joku, joka puhuu heidän puolestaan.”

”Ilmesty paikalle, tee parhaasi ja ota tilanne haltuun.”

#KOHTIUNELMIA – ÄLÄ SÄIKÄHDÄ PAHAA OLOA

 

#KOHTIUNELMIA

#KOHTIUNELMIA – PELOTTAAKO TULEVAISUUS?

#KOHTIUNELMIA – OLETKO ALLERGINEN TYÖLLE?

#KOHTIUNELMIA – INTOHIMOSTA AMMATTI?

#KOHTIUNELMIA – EI VOIS PAREMMIN MENNÄ!

Lisääkö onnen korostaminen somessa masennusta?

 

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.