18.01.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Analytiikan lyhytkoulutuksesta alan teknologiat tutuiksi – Hannu päivitti data-analytiikan osaamisensa tähän päivään

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Turkulaisen Hannu Rokan pitkä työura tuli päätökseen datainsinöörinä alkuvuodesta 2020. Uutta boostia tekemiseen toi Sarasen, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen järjestämä analytiikan intensiivikoulutus. Tällä hetkellä Rokka on mukana AnalyticsPro -rekrytoivassa koulutusohjelmassa ja on tyytyväinen saadessaan päivittää analytiikan osaamisensa tähän päivään koulutusohjelmien siivittämänä. 

Hannu Rokka, 51, hakeutui Sarasen, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen analytiikan lyhytkoulutukseen kesällä 2020. Pitkä ura VR:llä tuli päätökseen ja uudet haasteet odottivat turkulaista.

”Olin VR:llä yli 24 vuotta, joista viimeiset 7 vuotta datainsinöörinä. Kun lähtö sieltä tuli eteeni, niin halusin lähteä laajentamaan ammattitaitoani. Minulle vinkattiin data-analytiikan intensiivikoulutuksesta, Analytics Bootcampista, johon viimeisenä päivänä ehdin jättää hakemuksen”, Rokka kertoo.data-analytiikan-intensiivikoulutus-iot-cloud-ai-varsinais-suomi-analyticspro-hannu-rokka-osallistujatarina

Vaikka Rokalla oli kertynyt paljon kokemusta data-analytiikasta aiemman työnsä puolesta, niin hän koki hyödylliseksi saada haltuunsa uusia teknologioita ja kieliä.

”Oikeastaan päädyin hieman sattumalta VR:llä analytiikon hommiin. Olin siellä mukana rakentamassa analytiikkatoimintaa konsulttien kanssa ja alkuprojektin jälkeen jatkoin edelleen jatkokehittämistä samaisten tehtävien parissa SAS-ympäristössä.”

”Lyhytkoulutus oli hyvä starttilaukaus. Siitä sai hyvän yleiskuvan palautettua data-analytiikan alaan ja juuri tämän päivän teknologioihin. Open source -kielet, Python, R... Näistä minulla ei aiemmin ollut juuri muuta kokemusta, kuin nimet. Koulutuksessa opin niistä alkeet ja koko koulutus oli hyvä ja korkeatasoista”, Rokka kehuu.

"Open source -kielet, Python, R... Näistä minulla ei aiemmin ollut juuri muuta kokemusta, kuin nimet. Koulutuksessa opin niistä alkeet ja koko koulutus oli hyvä ja korkeatasoista."

Oppimiskäyrä ylöspäin

Analytics Bootcampin päättyessä kokenutta turkulaista kannustettiin hakemaan alkavaan AnalyticsPro -rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Kuuden kuukauden ohjelmassa on tarkoitus työllistyä uusiin tehtäviin ohjelman yhteistyöyrityksiin asiantuntijakoulutuksen myötä.

”Lyhytkoulutukseen kun osallistui, niin oli etulyöntiasema päästä mukaan starttaavaan AnalyticsPro:hon. Olin positiivisen yllättynyt ja jopa lapsellisen innostunut, kun minulle löytyi paikka Sitowiselta ohjelman avulla. Minulla kun ikääkin on, ja kanssaopiskelijat bootcampissa olivat aika paljon nuorempia ja kouluja käyneitä”, Rokka kuvailee.

Sitowise on pohjoismainen rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo. Rokka tekee ohjelman ajan Turussa harjoittelijana data-analytiikon tehtäviä mentorinsa rinnalla. Samalla uutta tietoa kerätään koulutusohjelman lähiopetuspäivistä.

”Mentorilta olen saanut hyvää palautetta. Oppimiskäyrä on suoraan ylöspäin, kun liikkeelle ollaan lähdetty lähestulkoon nollasta ohjelmointikielen osalta. Työkielenä on R-kieli, joka vielä kesällä oli tuntematon. Nyt olen sen parissa kehittynyt ja teen sen kanssa isojen datamassojen parissa töitä.”

"Koulutus tukee työssä tekemistä ja laajentaa näkemystä. Jos nyt pitäisi siirtyä johonkin uuteen välineeseen, niin kynnys olisi paljon matalampi, kun on kuullut asioista."

”Työni on selvittää erilaisiin kysymyksiin vastauksia liikennöintiin liittyvästä datasta ja sitten analysoida tuloksia. Aika paljon avoimen datan parissa teen töitä. Oikein yllätyin, kuinka paljon avointa dataa onkaan saatavilla”, Rokka kuvailee tehtäviään.

Lyhytkoulutus tarjoaa kattavan paketin ja eväät työllistymiseen

Koulutuksen laatu kerää turkulaiselta kiitokset. Kynnys uusiin teknologioihin tarttumiseen on hänen mukaansa madaltunut koulutuksen myötä:

”Molempien ohjelmien koulutukset ovat olleet tosi hyviä. Olen saanut niistä lisäsyvyyttä osaamiseen. Esimerkiksi R-kielen koulutus AnalyticsPro:ssa pari päivää sitten osui ihan suoraan. Koulutus tukee työssä tekemistä ja laajentaa näkemystä. Jos nyt pitäisi siirtyä johonkin uuteen välineeseen, niin kynnys olisi paljon matalampi, kun on kuullut asioista.”

Analytiikan lyhytkoulutukseen ja rekrytoivaan koulutusohjelmaan Rokka kannustaa hakeutumaan matalalla kynnyksellä.

”Analytiikan lyhytkoulutus antaa kattavan paketin, jos lähtee puhtaalta pöydältä. Mutta myös kokeneemmalle siitä on hyötyä. Tämä on tosi hyvä tapa päivittää itseään, osaamistaan ja mahdollisesti päästä takaisin työelämään päivitetyillä tiedoilla. Ja vaikka ei jatkoa välttämättä löytyisi, niin on paljon paremmat eväät hakea uutta työtä”, Rokka kertoo.

 

Etsitkö uutta suuntaa? Katso ohjelmakalenterista haut koulutusohjelmiimme!