16.12.2019 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Case Voicelink: kun rekry onnistuu niin hyvin, että yhden sijasta palkataankin kaksi työntekijää

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Global Voicelink GVL Oy on rivakkaa vauhtia kasvava yritys, joka tekee yritysten IT-toiminnoista mutkattomia. Voicelink ottaa tarvittaessa haltuun hankinnat, asennukset, ylläpidon, teknisen tuen ja vieläpä kehitystyönkin. Suomalaisissa yrityksissä palvelupaketit on otettu riemastuneina vastaan: kysyntä kohisee jatkuvasti vuolaampana.

Koska yrityksessä ei vielä ole erillistä HR:ää, ruuhkauttaa rekrytointi johtajien jo ennestään täyttä pöytää. Toisaalta valinnan pitäisi mennä kerrasta nappiin: yrityksen henkilöstömäärä on vielä pieni, ja jokaisen työntekijän osaamispakki on siksi korostuneen tärkeä. Avuksi rekrytointiin tuli Saranen.

Voicelinkin Marko Tarvainen kertoo kokemuksiaan.

Haussa oli Microsoft-osaajia – mutta mistä löytyisi sopivia?

”Etsimme alun perin yhtä työntekijää Microsoft-palveluiden käyttöönottoon ja ylläpitoon.

Saraseen päädyin olemaan itse yhteydessä saatuani Microsoftilta heidän yhteystietonsa ja suosituksen. Sarasen porukalta taas sain kuulla, että työntekijä kannattaisi pyydystää rekrytoivasta koulutusohjelmasta: Microsoft Akatemia kuulosti kuin tilauksesta meille tehdyltä. Sen avulla varmistuisi, että työntekijällä on varmasti tuorein tarvitsemamme osaaminen plakkarissaan.

Annoinkin Saraselle pian luvan ryhtyä etsimään sopivia koulutettavia.”

Rekryilta teki vaikutuksen

”Sarasen Microsoft Akatemian rekrykonseptiin kuuluva rekrytointitapahtuma kuulosti jo etukäteen mielenkiintoiselta tavalta tutustua kandidaatteihin: yritykset ja Sarasen jo etukäteen seulomat työnhakijat saisivat paineettomasti jutustella keskenään ja arvioimaan keskinäistä sopivuuttaan.

Yksi asia tosin huolestutti. Kun kuulin, että paikalla on tosi isoja yrityksiä, jäin pohtimaan, kiinnostuisiko kukaan sopiva pienestä Voicelinkistämme.

Meiltä meni paikalle kaksi yrityksemme edustajaa, ja pääsimme pian juttusille kandidaattien kanssa. Oli kiva huomata etukäteinen huoli turhaksi: Voicelink kiinnostikin varsin monia! Toki muutama jutustelija sanoi jo suoraan etsivänsä paikkaa suuremmasta yrityksestä, mutta sekin oli oikeastaan vain hyvä juttu, sillä avoimilla korteilla pelaaminen säästi kaikkien aikaa.

Kaikkiaan rekrytilaisuudesta saatiin yhdeksän kiinnostavaa kandidaattia meille juttusille. Näistä kaksi teki niin suuren vaikutuksen, että jonkin aikaa asiaa pohdittuamme halusimme heidät molemmat, vaikka yhtä alun perin olimmekin lähteneet etsimään.

Molemmat rekrytoidut ovat yhä meillä töissä, ja olemme heihin todella tyytyväisiä. Aivan loistavat tyypit saimme, ja vielä hämmästyttävän vähällä vaivalla.”

Seuraavakin työntekijä Sarasen kautta?

”Meillä on kokemusta monenlaisista rekrytoinneista. Avoimista hauista, maksullisista palveluista ja vaikka mistä. Onnistumisprosentti Sarasen kanssa on ollut merkittävästi parempi, eikä meidän ole tarvinnut penkoa neulaa heinäsuovasta loputtomasti. Prosessikin oli kevyt ja meille varsin mutkaton.

Saimme Sarasen kautta suoraan Microsoftin kurssittamana juuri sitä osaamista, jota kaipaamme, ja ennen kaikkea sellaiset ”meidänlaiset”, asenteeltaan mainiot kaverit meille töihin.

Seuraava rekry tehdään ilman muuta Sarasen kanssa. Itse asiassa meillä onkin seuraava jo suunnittelussa, kokemukset olivat niin hyvät.”

Terveisiä Saraselle?

”Haluan vielä korostaa, että Microsoft Akatemian rekrytilaisuus oli aivan loistava konsepti. Siinä pääsi tutustumaan Sarasen johdolla ihmisiin rauhassa, tunnelma oli mukava, ja ihmiset eri tavalla vapautuneita kuin perinteisissä rekryhaastatteluissa. Järjestelyt oli tehty hyvin, itsellämme ei olisi ollut mahdollisuuksia vastaavan tilaisuuden organisointiin omatoimisesti.

Sarasen porukka auttoi meitä koko rekryprosessin ajan. He olivat skriinanneet hakijoita tosi hyvin jo etukäteen, joten meidän osaltamme prosessi oli lähinnä kirsikoiden poimimista kakusta.

Suuri kiitos kahdesta mainiosta työntekijästä!”

 

Marko Tarvainen
hallituksen pj
Global Voicelink GVL Oy

 

Tarvitsetko uusia osaajia? Tutustu rekrytoiviin koulutusohjelmiin täältä.