26.11.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Dynamics 365 Akatemia oli käänteentekevä päätös

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Antti Pajunen lähti kokeilemaan siipiään Dynamics 365 Akatemiassa kaksi vuotta sitten.  Nyt Pajunen on jo saanut halutun MVP-tunnustuksen.

Olin jo hyväksynyt työpaikan toisessa yrityksessä, kun sain tietää voivani päästä Dynamics 365 Akatemian kautta Innofactorille. Minulla oli kaksi vuotta sitten aika monta työnhakuprosessia kesken, ja Akatemia oli vain yksi monista. Olin hakenut mukaan sillä mielellä, että Innofactor tai ei mitään – ja kun Innofactor sitten minut halusi riveihinsä, eihän tilaisuutta sitten voinut jättää käyttämättä.

Järkeilin, että saisin Akatemiassa uutta tietoa Microsoftin pilvipalveluista, kun olin jo tutustunut tuotteisiin hieman aiemmassakin työssäni. Minulla oli lähes kymmenen vuoden myyntityökokemus, ja halusin uusia haasteita kuitenkin asiakasrajapinnassa pysytellen. Siksi konsultointityö kuulosti hyvältä uudelta aluevaltaukselta.

Akatemia on totta kai muutakin kuin konsultointia. Jos on luonnollisesti kiinnostunut näistä töistä, käsissä on avaimet menestykseen. Monet alakokemusta vuosia kartuttaneet saattavat oikeasti elää viitisen vuotta menneisyydessä, jos kiinnostus itsensä kehittämiseen on hiipunut. Teoreettiselle tietotasolle pääsee aika nopeasti, mutta loppu kehittyminen on itsestä kiinni.

Intohimo ja jatkuva uuden oppimisen halu olivat avainasemassa Dynamics 365 Akatemian aikana. Oma mielenkiinto toimii erinomaisena motivaationa saada koko ajan uutta tietoa ja osaamista. Työnkuvassani Innofactorilla on alusta asti ollut niche-osaamisalue. Sen kokonaisuuden hallitseminen ajaa minua yhä edelleen uuden tiedon äärelle.

Muita konkreettisia oppimisen työkaluja ovat tietenkin asiakastyöskentely, sertifikaattien tekeminen ja blogien seuraaminen ja oma kirjoittaminen. Teknologiat kehittyvät ihan valtavaa vauhtia, ja aina googlaaminen ei tuota tuloksia. Siksi kirjoitan itse blogitekstejä uusista Dynamicsin ominaisuuksista, jotta seuraavalla googlaajalla on saatavillaan jotain tietoa, vähän sellaisella open source -mentaliteetilla siis.

Tämän mentaliteetin ansiosta sain varmasti tuon MVP- eli Most Valuable Professional -tunnustuksen Business Applications -puolelta. Tämän puolen MVP:itä on yhteensä 169 koko maailmassa. Tunnustus ja sen saaminen ei kuitenkaan saa olla itseisarvo. Joku onkin hyvin sanonut, että jos tavoitteenasi on olla MVP, et todennäköisesti sellaiseksi tule. Tärkeintä on halu jakaa tietoa pyyteettömästi ja auttaa muita.

Jos pilviteknologiat ja uuden oppiminen kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti hakea Akatemiaan mukaan. Minulle Akatemia oli käänteentekevä päätös: sanoisin tätä jopa yhdeksi parhaista päätöksistä työurallani.

Antti Pajunen
Innofactor