10.11.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

HealthTech Academyn kautta terveysteknologia-alalle!

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

HealthTech Academy on terveysteknologiaan keskittyvä kuuden kuukauden mittainen rekrytoiva koulutus. Max Johansson ja Minna Wesén työllistyivät sen avulla unelmatehtäviinsä osaajapulasta kärsivälle terveysteknologia-alalle.

Etsimme tällä hetkellä uusia osaajia HealthTech Academyyn Varsinais-Suomeen. Lue lisää ja hae mukaan!

RekryKoulutus toi halutun muutoksen uralle

Minna Wesénillä oli pitkä työura samassa työpaikassa ja vaikka työssä ei ollut mitään vikaa, halusi Minna saada vaihtelua ja kehitystä uralleen. HealthTech Academyyn Minna päätti hakea, sillä TE-toimiston sivuilla näkyneen hakuilmoituksen teksti vaikutti kiinnostavalta ja se oli myös lähimpänä omaa alaa. 

Max Johansson oli työskennellyt usean vuoden ajan start up -yrityksessä jäädessään työttömäksi yrityksen rahoituksen loputtua. Työttömyyskauden yhteydessä Max huomasi kiinnostavan ilmoituksen terveysteknologia-alaan liittyvästä rekrytoivasta koulutuksesta ja päätti hakea mukaan.

Sekä Minna että Max ovat olleet äärimmäisen tyytyväisiä päätökseensä hakea mukaan ohjelmaan.

Saatat ehkä pohtia, voisiko rekrytoiva koulutus sopia myös sinulle. Projektipäällikkömme Sandra Välikoski kävi Psykopodiaa-podcastissa keskustelemassa aiheesta. Kuuntele halutessasi jakso ”Sopiiko rekrytoiva koulutus minulle?”

RekryKoulutuksen hakuprosessi oli yllättävänkin nopea

Minna_Wesen_16x9

Minna ja Max kokivat molemmat hakuprosessin koulutusohjelmaan helpoksi ja ketteräksi.

”Hakuprosessi sujui tosi nopeasti. Sain kutsun videohaastatteluun samalla viikolla, kun laitoin hakemuksen ohjelmaan. Kävin kahdessa yrityshaastattelussa ja jälkimmäinen yritys ilmoitti heti haastattelupäivänä haluavansa minut yritykseensä, iloitsee Minna palauttaessaan mieleensä hakuprosessin kulkua.

 

Myös Max sai pian hakemuksen jättämisen jälkeen pyynnön täyttää videohakemus. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Sarasen projektipäällikkö Iina Bergqvist soitti ja kartoitti Maxin toiveita lisää. Pian tämän jälkeen Max sai kutsun LM-Dentalille. Yritys kehittää ja valmistaa mm. hammashoidossa käytettäviä käsi-instrumentteja oheistuotteineen.

”Kävin haastattelussa tiistaina ja jo perjantaina sain tietää yrityksen tarjoavan minulle paikkaa koulutusohjelman kautta. Heti haastatteluvaiheessa minulle olikin tullut sellainen olo, että tämä voisi olla minun juttuni. Kaikki sujui niin nopeasti, ettei sitä oikein itsekään pysynyt oikein mukana prosessissa, muistelee Max.

Työ yhteistyöyrityksessä sujui hyvin alusta alkaen

Minnalla ja Maxilla on hyvin samankaltainen kokemus siitä, kuinka tervetulleiksi he tunsivat itsensä yrityksessä heti alusta alkaen. Molemmilla oli yrityksen puolesta mentori, Minnalla jopa kaksi. Toinen mentoroi ohjelman puitteissa, toinen työn tukena.

”Koen tehneeni alusta alkaen samoja työtehtäviä kuin muutkin, sain hypätä suoraan syvään päätyyn. On tullut sellainen olo, että kuuluu joukkoon”, kuvailee Minna. Hänet valittiin koulutusohjelman kautta laatuteknikoksi Uniogenille. Uniogen valmistaa diagnostisia testejä, immunomääritysreagensseja ja laboratoriolaitteita. Minnan työnkuvaan kuuluu pääosin mm. laaduntarkkailuun- ja varmistukseen liittyviä juttuja. 

Myös Maxin työnkuva on laaja ja jo kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana Maxin työnimeke on vaihtunut R&D Quality Specialistiksi. Työnantaja huomasi nimittäin Maxin taitojen riittävän alkuperäistä suunnitelmaa haastavampiin tehtäviin. Tämänhetkiset työtehtävät haastavat Maxia juuri sopivasti, eikä hän voisi olla tyytyväisempi työnkuvaansa. 

”Tämä kaikki on ollut vähän kuin match made in heaven”, iloitsee Max.

HealthTech Adademy toi uuden uran lisäksi uusia ystäviä

Maxin ja Minnan kanssa keskusteltaessa huomaa heidän tuntevan toisensa hyvin. Kaksikko on tutustunut toisiinsa hyvin koulutusohjelman aikana, sillä HealtchTech Academyn koulutusryhmä hitsautui tiiviiksi porukaksi. Ryhmä tapaa toisiaan edelleen säännöllisesti, vaikka koulutusohjelma on tullut jo päätökseensä. Minna ja Max ovat kokeneet ryhmän sisäisen vertaistuen arvokkaaksi.

Minna kannustaa uuden oppimista ja uralleen vaihtelua kaipaavia ihmisiä hakemaan mukaan rekrykoulutukseen. Max puolestaan nostaa esille sen, miten hyvä väylä rekrytoiva koulutusohjelma on henkilölle, jolla on motivaatiota ja halua kehittyä, mutta joka ei ole vielä kohtannut oikeaa työnantajaa.

”Toinen hyvä kohderyhmä on tietenkin alanvaihtajat. Missään koulussa ei pysty opiskelemaan terveysteknologiaa, sillä alalle ei ole suoraa koulutusta. Tämä koulutus opettaa alalla vaadittua regulaatiota eli lainsäädäntöä ja säätelyä”, muistuttaa Max.

Minna ja Max haluavat antaa hyvää palautetta myös ohjelman kouluttajille. Minnan koki kouluttajien olevan huippuluokkaa, jotka tuntevat selvästi alansa. Kouluttajat saavat myös Maxilta kiitosta. Osa koulutuksen sisällöistä on auennut kaksikolle vasta koulutuksen jälkeen.

Kiinnostaako sinua tietää, milloin uusi koulutusohjelma aukeaa? Seuraa sivujamme tai tilaa uutiskirjeemme, niin tiedät mitä tapahtuu milloinkin!