18.11.2020 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Kehittymishaluisia ja sitoutuneita työntekijöitä kasvun tueksi – Case Softability

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Softability on löytänyt Sarasen toteuttamien rekrytoivien koulutusohjelmien kautta joukkoonsa jo useampia sitoutuneita ja kehittymishaluisia osaajia eri osaamistarpeisiin. Seuraava testiautomaatio-osaaja aloittaa yrityksessä joulukuussa alkavassa koulutusohjelmassa.

Rekrytoivat koulutusohjelmat muiden rekrytointiväylien rinnalle

201118_softability_janne_repo

Softability on Vantaalla toimiva noin 60 osaajan ohjelmistoyritys. Softability on vuosien kuluessa palkannut joukkoonsa Sarasen toteuttamien rekrytoivien koulutusohjelmien kautta useita työntekijöitä eri osaamistarpeisiin, mm. kehittäjäksi ja testiautomaatio-osaajaksi.

”Alaamme vaivaa krooninen pula osaajista, ja löytääksemme meille uusia osaajia olemme kokeneet, että rekrytoivat koulutusohjelmat ovat hyvä lisä perinteisten rekrytointiväylien rinnalle”, kertoo Softabilityn toimitusjohtaja Janne Repo.

Yhteensä osaajia on palkattu yritykseen eri rekrytoivien koulutusohjelmien kautta viisi. Viimeisin koulutusohjelman kautta löydetty työntekijä palkattiin Softabilitylle testausalan tehtäviin syksyllä 2019.

Seuraavaksi Softabilitylle etsitään testiautomaatio-osaajaa joulukuun alkupuolella alkavaan Smart Testing Discovery -rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Rekrytoiva koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

”Meillä on jatkuvasti tarvetta testiautomaatio-osaajille, ja haluamme rekrytoivan koulutusohjelman kautta tarjota osaajalle turvallisen kotipesän kehittymiselle – joka johtaa lopulta konsultoinnin pariin”, sanoo Repo.

Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta Softability on löytänyt sekä työyhteisöön että työtehtäviin sopivia osaajia.

 

Koulutusohjelmista työyhteisöön ja tehtäviin sopivia osaajia

Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta Softability on löytänyt sekä työyhteisöön että työtehtäviin sopivia osaajia.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, miten osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä olemme koulutusohjelmien kautta meille löytäneet. Rekrytoiva koulutusohjelma antaa hyvän mahdollisuuden tutustua tekijään ja samalla tekijälle mahdollisuuden tutustua rekrytoivaan yritykseen. Puolen vuoden ajanjakso on riittävän pitkä, jotta sen aikana pystytään tutustumaan puolin ja toisin, jotta jatkosta voidaan yhteisesti sopia”, kertoo Repo.

Rekrytoiva koulutusohjelma antaa hyvän mahdollisuuden tutustua tekijään ja samalla tekijälle mahdollisuuden tutustua rekrytoivaan yritykseen.

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa osaaja pääsee kehittämään osaamistaan tai oppimaan kokonaan uuden roolin kuuden kuukauden käytännön työssäoppimisen avulla. Samalla henkilö kehittää osaamistaan osaamisalan koulutuskokonaisuudessa.

”Vaikka koulutusohjelma on myös kustannustehokas rekrytointiväylä, se ei tietenkään ole meille tärkeimpiä kriteereitä, vaan haluamme ennen kaikkea tarjota tekijöille hyvän oppimisympäristön.”

Repon kokemuksien mukaan osallistuja näkee työnantajan ohjelmaan käyttämän investoinnin ja panostuksen työntekijän kehittämiseen, ja tämä johtaa sitoutumiseen.

”Arvostamme Softabilitylla jatkuvuutta ja sitoutumista puolin ja toisin, ja uskon, että tarjoamalla tekijälle tällaisen paikan ja ympäristön, jossa hän voi kehittyä ja kasvattaa omaa kompetenssiaan, voimme rakentaa työntekijän ja työnantajan välille hyvän siteen.”

 

Koulutusohjelma: työnantaja löytää osaajan ja osaaja työpaikan

”Osaajan palkkaaminen rekrytoivan koulutusohjelman kautta on hyvä tapa löytää kasvun tueksi kehittymishaluisia ja sitoutuneita työntekijöitä”, kertoo Repo.

Repo suositteleekin koulutusohjelmaa rekrytointiväyläksi samanlaisen osaajapulan kanssa painiville yrityksille.

”Työntekijä voi puolestaan löytää koulutusohjelman kautta vastuullisen työympäristön, jossa hän pääsee hyödyntämään osaamistaan ja oppimaan lisää. Koulutusohjelma on hyvä mahdollisuus sellaisille osaajille, joilla on avointa mieltä ja jotka haluavat laittaa paukkuja oman osaamisen kehittämiseen”, summaa Repo.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta työtön tai työttömyysuhanalainen henkilö voi löytää uuden suunnan uralleen, ja Repo näkeekin rekrytoivan koulutusohjelman tärkeäksi rekrytointiväyläksi.

"Mielestäni on todella tärkeää, että tällaiset huippuosaajat saadaan esimerkiksi rekrytoivien koulutusohjelmien kautta heidän näköisiinsä tehtäviin."

”On ollut yllättävääkin nähdä, miten loistavat osaajat saattavat päätyä erinäisten sattumusten kautta sellaiseen tilanteeseen, että he putoavat hetkeksi työmarkkinoiden ulkopuolelle. Mielestäni on todella tärkeää, että tällaiset huippuosaajat saadaan esimerkiksi rekrytoivien koulutusohjelmien kautta heidän näköisiinsä tehtäviin. Suomessa on pulaa työntekijöistä ja samalla tekijöitä, joilla ei ole työpaikkaa – rekrytoiva koulutusohjelma saa nämä asiat kohtaamaan, ja se on mielestäni laajassakin mittakaavassa – ei vain meidän kannaltamme – merkittävää.”

 

Onnistuneita kokemuksia yhteistyöstä Sarasen kanssa

”Kaiken kaikkiaan kokemuksemme rekrytoivista koulutusohjelmista ovat olleet positiivisia, ja mielestäni Sarasella on hyvin ymmärretty, minkälaisia osaajia me etsimme.”

”Olemme saaneet kattavat tiedot osaajista jo alusta lähtien, ja tätä kautta olemme pystyneet sopimaan haastattelut niiden osaajien kanssa, jotka parhaiten sopivat työyhteisöömme."

”Olemme saaneet kattavat tiedot osaajista jo alusta lähtien, ja tätä kautta olemme pystyneet sopimaan haastattelut niiden osaajien kanssa, jotka parhaiten sopivat työyhteisöömme. Haastatteluissakin on tullut vain positiivisia yllätyksiä, ja tarkkojen tietojen avulla on ollut todella helppo valita oikea osaaja!”, kertoo Repo.

Yhteistyölle on pian luvassa jatkoa, sillä Softability etsii jälleen uutta osaajaa alkavan Smart Testing Discovery -koulutusohjelman kautta.

”Haluamme jatkaa hyväksi todettua yhteistyötä. Odotan juuri, että meille esitellään uudet osaajat, jotka voisivat olla yrityksestämme kiinnostuneita. Toivottavasti löydämme jälleen motivoituneita ja hyvällä asenteella olevia henkilöitä, kuten aiemminkin!”, Repo päättää.

 

Haluatko löytää yritykseesi testaus-, testausautomaatio- tai DevOps-osaajan? Smart Testing Discovery -rekrytoivia koulutusohjelmia järjestetään seuraavaksi Kaakkois-Suomessa, Kanta-Hämeessä & Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.

Haluatko tietää lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta? Tutustu rekrytoiviin koulutusohjelmiin tai lue lisää asiakastarinoita ja hakijoiden kokemuksia.