26.11.2019 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Palveluammattilaisen rekrytointi oli helppoa ja riskitöntä

Kirjoittaja
Saranen Consulting

”Tarvitsin asiakaspalvelutiimiini lisää väkeä ja Saranen Consultingilla oli juuri alkamassa DigiTalous Akatemia -koulutusohjelma. Meidän ei itse tarvinnut laittaa paikkaa auki ja lähteä etsimään sopivaa työntekijää, vaan saimme hyvän tekijän kätevästi Sarasen ohjelman kautta”, kertoo palvelupäällikkö Anne-Mari Nivukoski FCG Talentilta.

Aiemmin FCG Talentille on rekrytoitu teknologiaosaajia Sarasen koulutusohjelmista ja nyt oli talous- ja HR- ammattilaisen vuoro. FCG Talent tuottaa HR- ja rekrytointohjelmistoja ja niihin liittyviä koulutus- ja tukipalveluita kunnille ja yrityksille.

Uuden työntekijän rekrytointi FCG Talentin asiakaspalvelutiimiin oli turvallinen ja riskitön. – Saranen vastasi kaikista työnantajavelvollisuuksista, joten paperityönkin määrä oli minimaalinen normaaliin verrattuna, Nivukoski kertoo.

Koulutusohjelma kesti n. 5 kuukautta, jonka aikana yrityksessä oli vielä hyvää aikaa tuumailla, sopiiko uusi työntekijä yritykseen. Harjoittelija Veera Harjumaa oli nappi valinta ja hän sai koulutusohjelman jälkeen vakituisen työpaikan FCG Talentilla.

”Veera on tuonut koulutuksesta ihan uusia näkökulmia meidän prosesseihin. Jotkut tehtävät ovat nopeutuneetkin Veeran hyvien vinkkien ansiosta”, Nivukoski kehuu.

”Sain vakituisen työpaikan eli kyllä kannatti osallistua”

Veera Harjumaa oli valmistunut tradenomiksi ja häntä kiinnosti työskentely erityisesti HR:n parissa. ”Näin Facebookissa ilmoituksen Saranen Consultingin järjestämästä DigiTalous Akatemiasta. Hain sinne ja onneksi pääsin mukaan”, Veera kertoo.

Opiskelun lähipäiviä Veera piti erittäin hyödyllisinä. ”Saimme koulutusta asiakaspalvelusta, digitaalisesta taloushallinnosta, Excelin tehokäytöstä ja monesta muusta tarpeellisesta aiheesta. Näitä taitoja voin hyödyntää työssäni jatkuvasti.”

Veera sai harjoittelupaikan FCG Talentilta ja hänet vakinaistettiin harjoittelujakson päätyttyä.

”Sain työpaikan eli todella kannatti osallistua Saranen Consultingin ohjelmaan. Olin vastavalmistunut, eikä minulla ollut vielä kokemusta työstä ja siksi minun olisi ollut vaikea saada töitä. Harjoittelujakso yrityksessä kesti 5 kuukautta. Siinä oli hyvin aikaa miettiä, onko työ sellaista kuin halusin. Oli se, nyt saan tehdä juuri niitä HR:n tehtäviä, mitkä minua kiinnostavat”, Veera kertoo.