17.02.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Petri viihtyy Dagmarilla ja suosittelee rekrytoivaa koulutusohjelmaa kaikille

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Petri Hänninen oli työskennellyt jo pitkään hotelli- ja matkailualalla, kun korona rantautui Suomeen. Tuhansien muiden tapaan Hänninen lomautettiin. Hän ei jäänyt toimettomaksi, vaan hakeutui rekrytoivan koulutusohjelman kautta uudelle alalle. Nyt Petri työskentelee markkinointitoimisto Dagmarilla. Soitimme Petrille, muistelimme menneitä ja kyselimme tämänhetkisiä kuulumisia.

 

Miksi hakeuduit rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Työskentelin hotellissa Revenue Managerina, kun korona rantautui Suomeen ja jouduin lomautetuksi tuhansien muiden tapaan. Jossain vaiheessa tajusin, että nyt olisi erinomainen tilaisuus hakeutua mukaan Sarasen rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Olin kuullut ohjelmasta aiemmin, sillä pari ystävääni oli löytänyt uuden uran sitä kautta. Jutellessani aiheesta enemmän, sain kuulla paljon hyvistä kokemuksista ja ihmisten menestystarinoista.

Hotellialla toimiessani työhöni oli kuulunut hotellien tuottojohtaminen. Sen myötä olin saanut kaupallista ymmärrystä. Vuosien varrella digimarkkinointi oli alkanut kiinnostaa, mutta ilman koulutusohjelmaa alanvaihto olisi saattanut jäädä pelkäksi haaveeksi. Nyt ohjelma tuntui ihan mielettömältä vaihtoehdolta!

Vaaleatukkainen ja mustapaitainen mies, harmaa tausta.

 "Ilman koulutusohjelmaa alanvaihto saattanut jäädä pelkäksi haaveeksi."

Miten työt Dagmarilla lähtivät käyntiin?

Nopean rekryprosessin jälkeen päädyin tosiaan Dagmarille töihin. Olin etukäteen toivonut pääseväni johonkin markkinointitoimistoon, sillä ajattelin voivani oppia parhaiten sellaisessa paikassa. Olin listannut itselleni ylös mielekkäitä paikkoja ja Dagmar oli aivan listani kärjessä. Otin yhteyttä minua kiinnostaviin toimistoihin ja uskon aktiivisuuteni auttaneen minua työllistymisessä.

Alusta alkaen olen ollut supertyytyväinen valintaani. Toivoin etukäteen pääseväni tekemään hakusanamainontaa ja toiveeni kuultiin. Aloitin Dagmarilla helmikuun alussa 2021 Digital Planner Trainee-nimikkeellä, eli hakusanamainonnan parissa. Tiimissäni on noin 10 henkeä. Tiimien lisäksi Dagmarilla kuulutaan myös heimoihin. Heimoissa hoidetaan eri asiakkuuksia ja luonnollisesti pidetään myös vapaamuotoisempia heimotapaamisia.

Mihin koulutusohjelmaan osallistuit ja mitä mieltä olit siitä?

Pääsin Dagmarille Sarasen DigiExpert-ohjelman kautta. Se on ohjelma, joka laaditaan aina osallistujan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Siinä hyödynnetään Sarasen laajaa koulutustarjontaa. Pääosin osallistuin eCommercePro-ohjelman koulutuspäiviin ja opin sieltä paljon.

Koulutusohjelman suurin arvo on siinä, että asioista saa pohjatiedon. Ohjelman aikana opiskelin vimmalla erilaisia sertifikaatteja ymmärtääkseni asioita paremmin. Yhden päivän koulutus ei nimittäin tietenkään tee kenestäkään ammattilaista. Yleiskatsaus opiskeltavaan aiheeseen auttaa kuitenkin hahmottamaan kokonaisuutta. Kun asia tulee vastaan omassa työssä, voin palata koulutusmateriaaleihin ja syventää tietoani entisestään. Opin parhaiten tekemällä asioita itse.

Miten viihdyt Dagmarilla?

Viihdyn Dagmarilla todella hyvin. Kollegat auttavat toisiaan mielellään ja olen päässyt tiimiytymään muun muassa vapaamuotoisten kahvitteluhetkien ansiosta. Dagmarilla järjestetään säännöllisesti sisäisiä koulutuksia ja eri asiantuntijat jakavat tietonsa muille mielellään. Uutta tietoa tulee valtavasti ja sen myötä tunnen kasvavani joka päivä ammatillisesti. Olen nauttinut kaikesta ja koen, että minulla on kaikki mahdollisuudet auki, kunhan itse päätän olla aktiivinen.

Kokemus aikaisemmasta kaupallisesta työstä on hyödyttänyt minua nykyisessä työssäni. Sen ansiosta hahmotan yritysmaailman lainalaisuuksia ja voin hyödyntää niitä työssäni.

En kaipaa entistä uraani. Itse asiassa koulutusohjelman alkuvaiheessa tuli tilanne, että minua pyydettiin vanhaan työpaikkaan takaisin. En halunnut palata sinne, sillä koin olevani oikeassa paikassa jo koulutusohjelman alkuvaiheessa Dagmarilla.

Mitä mieltä olit koulutusohjelmasta ja kenelle suosittelisit sitä?

Koin rekrytoivan koulutusohjelman aidosti arvokkaaksi omaa uraani ajatellen. Minulle kuuden kuukauden panostus oli todella kannattava siirto. Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille, jotka kaipaavat uutta urasuuntaa ja haluavat oppia uutta. Rekrytoiva koulutusohjelma sopii monenlaisista taustoista tuleville, tärkeintä on oma motivaatio. 

Mitä sinulle kuuluu tällä hetkellä?

Koulutusohjelman jälkeen, elokuussa 2021 minut palkattiin Dagmarille kokopäiväiseksi Junior Digital Planneriksi. Tällä hetkellä toimin Digital Planner-tittelillä ja odotan innolla keväistä muuttoa Dagmarin uuteen toimistoon.

 

Haluaisitko sinäkin työskennellä Dagmarilla? Hae mukaan digimarkkinointiohjelmaan ja aloita uusi urasi Petrin työkaverina!