12.04.2021 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Pitkäaikainen yhteistyö on sujuvoittanut Altivon rekrytointeja – Case Altivo

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Yhteistyössä Sarasen kanssa toteutettujen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta Altivo on löytänyt joukkoonsa useita uusia osaajia tukemaan yrityksen voimakasta kasvua. Useamman vuoden jatkunut yhteistyö on sujuvoittanut Altivon rekrytointeja.

Altivo on voimakkaasti kasvava ICT-ratkaisuja tarjoava yritys, joka työllistää yhteensä noin 15 osaajaa neljällä eri paikkakunnalla Lappeenrannassa, Helsingissä, Tampereella ja Pieksämäellä. Altivo on keskittänyt uusien osaajien löytämisen rekrytoiviin koulutusohjelmiin, jotka on toteutettu yhteistyössä Sarasen, ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa.

“Haluamme Altivolla tehdä rekrytointeja etupainotteisesti, ja näemme rekrytoinnin strategisena ja jatkuvana prosessina, jolla pystymme mahdollistamaan vauhdikkaan kasvumme”, kertoo Altivon Jukka Kolari. “Olemme löytäneet yhteistyössä Sarasen kanssa toteutettujen rekrytoivien koulutusohjelmien avulla huipputyyppejä erityisesti teknisiin rooleihin.”

Altivo on löytänyt Sarasen kanssa tehdyn yhteistyön aikana osaajia erityisesti teknisiin rooleihin MS Azure Akatemian sekä Code Academyn, testauksen ja analytiikan rekrytoivien koulutusohjelmien kautta.

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa osaaja pääsee kehittämään osaamistaan tai oppimaan kokonaan uuden roolin kuuden kuukauden käytännön työssäoppimisen avulla. Samalla henkilö kehittää osaamistaan laadukkaassa osaamisalan koulutuskokonaisuudessa. Koulutusohjelman tavoitteena on palkata yritykseen aidosti motivoitunut osaaja, jolla on alan tuoreinta osaamista. Rekrytoiva koulutusohjelma antaa yritykselle aikaa punnita valitun tekijän soveltuvuutta, kun työsopimuksen kirjoittamisesta päätetään ohjelman päätteeksi.

“Pidän rakennettua kumppanuutta erityisenä valttina”

“Yhteistyömme Sarasen kanssa alkoi muutama vuosi sitten. Jo ensimmäinen rekrytointi oli erittäin onnistunut, ja siitä on ollut hyvä jatkaa yhteistyötä”, Kolari kertoo.

Pitkään jatkunut yhteistyö on rakentanut kumppanuussuhteen Sarasen ja Altivon välille.

“Olemme löytäneet yhteisen sävelen, ja meille on ollut tärkeää se, että Sarasen Liisa Marsio on sparrannut kanssamme rekrytointeihin liittyvistä asioista. Samalla, kun hän on oppinut meistä, me olemme oppineet häneltä. Pitkäaikainen yhteistyö auttaa meitä eteenpäin, ja näin voimme kehittää rekrytointiamme strategisesti. Pidän rakennettua kumppanuutta erityisenä valttina.”

"Pitkäaikainen yhteistyö auttaa meitä eteenpäin, ja näin voimme kehittää rekrytointiamme strategisesti. Pidän rakennettua kumppanuutta erityisenä valttina."

“Pidempään jatkuneen yhteistyön ja rekrytoivien koulutusohjelmien avulla meiltä on myös jäänyt pois turhaa rekrytointiin käytettävää aikaa. Sarasella on meille valmiina hyviä tyyppejä ja meidän tarpeemme tunnetaan", Kolari jatkaa.

“Mielestäni on erittäin tärkeää, että Sarasella ymmärretään kulttuuriamme ja sitä, millaisia osaajia tarvitsemme. Sarasella on myös osattu kartoittaa tavoitteemme ja tarpeemme, ja näin meitä on osattua tukea oikeissa paikoissa. Olemmekin rekrytoineet lähes kaikki koulutusohjelmien kautta aloittaneet osaajat,” hän päättää.

“Kasvumme johtuu siitä, että olemme löytäneet oikeanlaisia osaajia.”

Jukka Kolari kokee, että osaajien palkkaaminen koulutusohjelmien kautta on rakentanut myös Altivon kulttuuria.

“Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta palkatut osaajat tukevat, oppivat ja neuvovat toisiaan. Auttamisen kulttuuri on vahva, kun osaajat ymmärtävät toisen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta aloittaneen osaajan tilanteen.”

Mielestäni on todella tärkeää löytää oikeanlaisia ihmisiä, oikeanlaisiin rooleihin – osaaja on aina tuottavampi, kun hän löytää paikkansa

“Haluamme myös antaa tekijän rakentaa omaa rooliaan ja kasvaa siihen. Olemmekin etsineet ensisijaisesti oikeanlaisia tyyppejä, jotka ovat asiakaslähtöisiä ja kehittymishaluisia. Tulevaisuuden kykyjä. Mielestäni on todella tärkeää löytää oikeanlaisia ihmisiä, oikeanlaisiin rooleihin – osaaja on aina tuottavampi, kun hän löytää paikkansa”, Kolari summaa.

“Kasvumme johtuu siitä, että olemme löytäneet oikeanlaisia osaajia.”

 

Haluatko tietää lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta? Tutustu alkaviin rekrytoiviin koulutusohjelmiin.