19.10.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

RekryKoulutus auttoi Miikkaa löytämään mielekkään työn

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Kaupallisen koulutuksen saanut Miikka Wakkola arveli rekrytoivan koulutusohjelman palvelevan urakehitystään ja haki mukaan Digital Excellence Academy- koulutukseen. RekryKoulutuksen myötä Miikka sai vakituisen työpaikan Markkinointitoimisto WDS:ltä.

Koulutusohjelman konsepti oli ennestään tuttu

Alkuvuonna 2022 Miikka oli hetkellisesti työttömänä. Hän oli työskennellyt paikassa, josta oli halunnut siirtyä pois ja niinpä työttömyys mahdollisti uuden suunnan valitsemisen.

Rekrytoivat koulutukset olivat tuttuja Miikalle, sillä eräs hänen ystävänsä oli löytänyt uuden työpaikan sellaisen kautta. Kun sitten Miikka työnhakunsa yhteydessä löysi Digital Excellense Academyn, oli siihen helppo hakea mukaan. Digital Excellence Academy on markkinointiin liittyvä rekrykoulutus, jonka tavoitteena on kasvattaa uusia osaajia markkinointialalle.

Mitä rekrytoivat koulutukset ovat? Tutustu sivuillamme oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin!

Miikka2-1080x1080”Hakuprosessi oli sujuva ja eteni kohdallani nopeasti. Keskustelin kahden eri yrityksen kanssa mahdollisesta koulutuspaikasta. WDS:llä oli todella selkeä näkemys siitä, minkälaisen tekijän haluavat riveihinsä ja pian haastattelun jälkeen pääsinkin kirjoittamaan koulutussopimuksen WDS:lle”, kuvailee Miikka hakuprosessin kulkua.

 

Työ WDS:llä sujui alusta alkaen hyvin mentorin ansiosta

Alusta alkaen WDS oli tarkkaan määritellyt ne tehtävät, joita Miikka tulisi tekemään harjoittelunsa aikana. Miikan tehtävänä on kaikenlaisen sisällöntuotannon lisäksi maksetun mainonnan tehtävät.

Miikka kokee työn alkaneen hyvin ja kehuu työpaikallaan olevaa mentoria, Linda Viljasta.

”Linda on huippu mentori, sillä hän on ollut pitkin matkaa aktiivinen kuuntelija ja hyvä kouluttaja. Näin ollen olen saanut hyvät eväät koulutusohjelman matkalleni. Koin, että Lindalle oli selvästi varattu resursseja minun tukemiseeni ja Linda onkin ollut yksi parhaista esihenkilöistäni. Lindan lisäksi sain tukea myös Sarasen Pinjalta, joka soitteli aktiivisesti ja varmisteli kaiken toimivan hyvin”.

Yksi suuri etu rekrytoivissa koulutusohjelmissa verrattuna tavallisiin rekrytointeihin on työpaikan tarjoama mentori opiskelijalle. Mentorin tarkoituksena on auttaa uutta osaajaa kasvamaan uuteen rooliinsa. Oikeanlaisen mentoroinnin avulla uusi osaaja voi kasvaa työhönsä tavallista nopeammin. Mitä työpaikan mentori ajattelee koulutusohjelmasta ja millä mielin hän mentoroi uutta kollegaansa? Soitimme Lindalle kysyäksemme asiaa.

Mentorointi on arvokasta molemmille osapuolille

 Linda Viljanen oli ollut WDS:llä noin vuoden verran, kun hänelle tarjoutui tilaisuus ryhtyä koulutusohjelman kautta tulevan Miikkan mentoriksi. Mentoroinnin taustalla oli Lindalle ehdotettu työnkuvan laajentaminen tiimikoordinaattorin rooliin. Tuohon tehtävään liittyen Lindan vastuulle tuli digitiimin resurssointi. Kun sitten Miikka aloitti WDS:llä, oli pelkästään luontevaa Lindan ryhtyä hänen mentorikseen.

Linda2-1080x1080Meillä on WDS:llä oma perehdyttämissuunnitelma ja päivitin sitä Miikkaa varten. Tutustuin rekrytoivan koulutusohjelman koulutussuunnitelmaan ja suunnittelin omat perehdyttämissisältöni siten, että ne tukivat Miikan muuta koulutusta”, muistelee Linda perehdyttämisen alkuaikoja.

Linda on tutustunut rekrytoiviin koulutuksiin sivustaseuraajana ja konsepti vaikuttaa hänen mielestään toimivalta.

Sarasen koulutusohjelma on ollut todella hyvä ja se on tukenut työssä oppimista. Koulutuksen lisäksi Miikka on opiskellut asioita itsenäisesti. Ilman koulutusta oppiminen ja kehittyminen alalla olisi ollut hitaampaa. Miikka on ollut helppo oppilas, saatiin hyvä mätsi!”, hehkuttaa Linda.

Rekrytoiva koulutusohjelma sopii monelle

Miikka kokee rekrytoivan koulutuksen olleen hyödyllinen askel uralla. Vaikka Miikkalla onkin kaupallisen alan koulutus, on moni asia muuttunut jo vuoden 2018 jälkeen.

”Minulle oli silmiä avaavaa tajuta esimerkiksi se, kuinka iso vaikutus erilaisilla työkaluilla on ja mitä kaikkea niillä voi tehdä. Ennen koulutusta en ollut ajatellut, kuinka suuri markkinoinnin maailma on. Suosittelen rekrytoivaa koulutusta kaikille, jotka haluavat vaihtaa alaa tai kehittää itseään”, summaa Miikka kokemustaan.

Herättikö Miikkan tarina innostuksen, haluaisitko itsekin hypätä uudelle uralle? Tilaa uutiskirjeemme ja saat kuukausittain tietoa alkavista koulutusohjelmistamme.

📸  Tämän jutun kuvat on ottanut JP Kankkunen, Markkinointitoimisto WDS