24.08.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjosi väylän takaisin töihin päivitetyn osaamisen kera

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Jouni Laitinen kävi Sarasen rekrytoivan koulutusohjelman ja työllistyi ohjelman jälkeen yhteistyöyritykselle, Etteplanille, jossa on viihtynyt pian jo kaksi vuotta. Hän osallistui ohjelmaan päivittääkseen osaamistaan, mutta käteen jäi paljon muutakin kuin ajantasainen tieto testauksesta.

YT-neuvotteluissa testaajan työstä irtisanottu Jouni Laitinen ei jäänyt toimeettomaksi töiden päätyttyä. Pian työnhaun alettua hän törmäsi Sarasen Smart Testing Discovery -rekrytoivaan koulutusohjelmaan sosiaalisen median kanavassaan ja päätti hakea mukaan päivittääkseen osaamistaan. 

Haku Smart Testing Academyyn on nyt auki, lue lisää ja hae mukaan! 

”Sarasen Smart Testing Discovery vaikutti parhaalta väylältä sekä päivittää osaamista että päästä takaisin töihin. Ohjelman sisältö vaikutti paljon valintaani, sillä siinä oli juuri sitä osaamista, jota työssäni tarvitsin. Ne olivat sellaisia asioita, joita piti osata, että saa töitä. Ohjelma tiivisti hyvin alalla tarvittavan osaamisen”, Jouni Laitinen perustelee valintaansa.

Laitinen haki ohjelmaan pian haun auettua ja oli ensimmäisten joukossa, kun potentiaalisia hakijoita lähdettiin esittelemään yrityksille. Hän kävi kolmessa haastattelussa, joista valitsi Etteplanin. Tuleva esimies oli Laitiselle tuttu aiemmasta työpaikasta ja Laitinen tiesi haluavansa tehdä töitä hänen kanssaan. Tuleva esimies vakuutti, että Etteplan oli hyvä työpaikka ja että rekrytoivaan koulutusohjelmaan sisältyvän opiskelun tukemiseen panostettiin yrityksessä. Laitiselle tuli olo, että hänet todella haluttiin taloon pitkäksi aikaa.

 

”Koulutus täydensi hyvin työtäni Etteplanilla”

Jouni Laitinen aloitti Etteplanilla työskentelyn lokakuussa 2019 ja osallistui työskentelyn ohessa rekrytoivan koulutusohjelman sisältämiin koulutuspäiviin. Koulutusohjelmaan sisältyi reilu 20 lähiopetuspäivää, joissa opiskelun lisäksi osallistujat pääsivät myös ryhmäytymään.

”Pidin koulutuspäivistä! Pääsi oppimaan uutta, näkemään muita ohjelmaan osallistuvia ja kommunikoimaan helposti kouluttajien kanssa ja siten vaikuttamaan päivän sisältöön. Kouluttajat olivat alansa parhaimmistoa ja tiesivät opettamansa asiat läpikotaisin. Koulutussisällöt olivat erittäin hyvin suunniteltu. Nykyisestä työstäni suuri osa liittyy niihin asioihin, mitä koulutuksissa opiskeltiin”, Laitinen kiittelee koulutussisältöä.

Etteplanin ainutlaatuisuus piilee työntekijöissä

Laitisella kävi tuuri Etteplanilla aloittaessaan, sillä hän pääsi nopeasti ensimmäiseen asiakasprojektiinsa. Projektissa hän pääsi tekemään testausautomaatiota, jolloin hän pääsi käytännössä toteuttamaan koulutuspäivissä oppimaansa ja koko projektitiimi tukikin Laitisen kehittymistä. Projektiin pääsy nopeutti myös Laitisen sopeutumista Etteplanille.

”Alusta asti on ollut hyvä fiilis Etteplanilla työskentelystä. Totuus on, että jos jollakulla on ongelma, niin aina voi kysyä apua keneltä tahansa. Ihmiset tekevät tästä työpaikasta ainutlaatuisen, paikan jossa viihtyy. Koronasta huolimatta olen saanut kontaktia uudempiinkin työntekijöihin, sillä täällä pidetään huolta tiimiytymisestä ja pidetään sitä yllä. Etteplanilla pääsee myös vaikuttamaan siihen, minkä tyyppisiä tehtäviä haluaa tehdä ja sen vuoksi tekemäni työtehtävät ovat minulle mieleisiä. Viihdyn täällä todella hyvin”, Laitinen kehuu työnantajaansa.

”Rekrytoiva koulutusohjelma oli ehdottomasti hyödyllinen urani kannalta. Koulutusohjelma antoi varmuutta omaan tekemiseen ja antoi varmasti työnantajallekin selkeyttä, millaisia työtehtäviä olen pätevä tekemään. En usko, että olisin välttämättä saanut testausautomaation roolia ilman tätä ohjelmaa. Olen myös edelleen toisinaan kontaktissa vanhojen ohjelmakavereideni kanssa, joten ohjelma oli myös hyvää verkostoitumista alan ammattilaisten kanssa!” Laitinen päättää.