23.10.2020 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Rekrytoivalla koulutusohjelmalla motivoituneita osaajia – Case: LogiSystems Oy

Kirjoittaja
Saranen Consulting

LogiSystems Oy lähti mukaan Code Academy -rekrytoivaan koulutusohjelmaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2018 löytääkseen joukkoonsa toiveiden mukaisen ohjelmistokehityksen tekijän. Koulutusohjelman kautta työntekijä löytyi, eikä sujuvaksi rekrytointitavaksi koettu koulutusohjelma jäänyt yrityksen viimeiseksi.

 

Haaste: LogiSystems Oy kaipasi työlle motivoitunutta osaajaa

LogiSystems Juha-Pekka Wahlstrom (Kuva: Heidi Pelander)

LogiSystems Oy on vuonna 2016 perustettu logistiikan ja kuljetusalan tilaus- ja toimitusketjun hallintaan erikoistunut SaaS-yritys. Työmäärän lisääntyessä yrityksen kasvua vahvistamaan on alettu tarvita lisäkäsiä, vaikka samalla oman haasteensa rekrytoinnille on luonut esimerkiksi ohjelmistosuunnittelualan jatkuva osaajapula.

Vuonna 2018 LogiSystemsilla havahduttiin erityiseen tarpeeseen rekrytoida uusi osaaja, joka tukisi yrityksen asiakastuen aukotonta vastausketjua. Avoimeen rooliin haluttiin löytää tekijä, joka varmistaisi, että kaikkiin asiakkaiden tukipyyntöihin vastataan ja samalla muiden työntekijöiden aikaa vapautuisi keskeytyksettömään työhön.

”Tarvitsimme joukkoomme osaajan, joka pystyisi vastaamaan asiakastuestamme ja samalla tekemään itsenäisesti ohjelmistosuunnittelua tai koodausta”, LogiSystems Oyn toimitusjohtaja Juha-Pekka Wahlström kertoo.

 

Ratkaisuna: motivoituneita osaajia rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Löytääkseen joukkoonsa toiveiden mukaisen osaajan, LogiSystems lähti mukaan Code Academy -rekrytoivaan koulutusohjelmaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Code Academy –rekrytoivan koulutusohjelman kautta yritys voi löytää joukkoonsa tulevan ohjelmistokehityksen osaajan.

“Lähdimme etsimään työntekijää rekrytoivan koulutusohjelman kautta, sillä halusimme ennen kaikkea löytää juuri meille sopivan työntekijän ja samalla saada mahdollisuuden tutustua henkilöön koulutusohjelman aikana”, Wahlström kertoo.

Rekrytoiva koulutusohjelma toteutettiin Varsinais-Suomessa yhteistyössä Sarasen, TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa.

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa osaaja pääsee kehittämään osaamistaan tai oppimaan kokonaan uuden roolin kuuden kuukauden käytännön työssäoppimisen avulla. Samalla henkilö kehittää osaamistaan laadukkaassa osaamisalan koulutuskokonaisuudessa. Koulutusohjelman tavoitteena on palkata yritykseen aidosti motivoitunut osaaja, jolla on alan tuoreinta osaamista. Rekrytoiva koulutusohjelma antaa yritykselle aikaa punnita valitun tekijän soveltuvuutta, kun työsopimuksen kirjoittamisesta päätetään vasta ohjelman päätteeksi.

“Löysimme koulutusohjelman kautta LogiSystemsille ohjelmistoalasta kiinnostuneen ja selvästi motivoituneen tekijän”, Wahlström kehuu.

Onnistuneen ohjelman päätteeksi henkilö rekrytoitiinkin työsuhteeseen LogiSystemsille.

“Rekrytoimamme työntekijä vastasi ensin support-roolista. Kiinnostuksensa ja innostuksensa kautta hän on päässyt etenemään ohjelmistosuunnittelijan rooliin ja kehittämään asiakassovelluksia”, Wahlström sanoo.

Hyvä kokemus johti siihen, että työmäärän edelleen kasvaessa LogiSystems lähti keväällä 2020 etsimään yritykseen jälleen uutta osaajaa rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

“Etsimme ensin yhtä osaajaa, mutta Sarasen meille tarjoamien vaihtoehtojen pohjalta päätimmekin aloittaa ohjelman kahden osaajan kanssa.”

Edelleen käynnissä olevan koulutusohjelman rekrytointipäätös tehdään kuukauden päästä.

“Positiivista on ollut se, että valitsemistamme henkilöistä huokuu ennen kaikkea sitoutuneisuus, motivaatio ja halu oppia uutta!”

Koulutusohjelma: sujuvaa yhteistyötä ja säästettyä aikaa

“Rekrytoiva koulutusohjelma antaa mahdollisuuden löytää oikeanlainen tekijä halutunlaiseen rooliin ja päästä vaikuttamaan samalla koulutuksen sisältöön. Meille positiivista on ollut, että rekrytoiva koulutusohjelma antaa tavanomaiseen rekrytointiin verrattuna paremman mahdollisuuden tutustua valittuun tekijään ja mitata tekijän motivaatiota sekä kehittymishalukkuutta. Näin vältytään helpommin myös virherekrytoinneilta”, Wahlström kertoo.

Wahlströmin mukaan yhteistyö Sarasen kanssa on ollut sujuvaa ja rekrytoivan koulutusohjelman suoraviivainen läpivienti on puolestaan säästänyt rekrytointiin käytettyä aikaa ja vaivaa.

“Prosessi on ollut kokonaisuudessaan sujuva, ja olemme saaneet valittua henkilöt joustavasti ja ilman hallinnollista vaivaa. Myös viestintä on ollut sujuvaa läpi koko prosessin!” Wahlström summaa.

 

Haluatko löytää yritykseesi uuden ohjelmistokehityksen tai IT-alan tekijän? Code Academy -rekrytoivia koulutusohjelmia järjestetään seuraavaksi Keski-Suomessa!

Haluatko tietää lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta? Tutustu rekrytoiviin koulutusohjelmiin tai lue lisää asiakastarinoita ja hakijoiden kokemuksia.

 

Kuvassa: Juha-Pekka Wahlström (kuvaaja: Heidi Pelander)