12.10.2021 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Rekrytoivilla koulutusohjelmilla joustoa osaajien löytämiseen ja kasvun tuomien tarpeiden ennakointiin – Case: QuietOn

Kirjoittaja
Saranen Consulting

QuietOn on löytänyt yhteistyössä Sarasen kanssa toteutettujen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta joukkoonsa useita uusia osaajia. Useamman vuoden jatkunut yhteistyö on sujuvoittanut QuietOnin rekrytointeja, kun yrityksessä on kaivattu joustoa osaajien löytämiseen.

QuietOn-logo-Saranen-asiakaskokemus

QuietOn on kasvava oululainen innovaatioyritys, joka työllistää Oulussa yhteensä 16 osaajaa. Yrityksen kasvaessa yritykseen on tarvittu lisäkäsiä ja uutta osaamista, jotka tukevat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamisessa.

Löytääkseen joukkoonsa osaajia, QuietOn on kasvattanut useita uusia osaajia eri tehtäviin mm. koodaukseen, digimarkkinointiin ja terveysteknologiaan keskittyvien rekrytoivien koulutusohjelmien kautta. Rekrytoivat koulutusohjelmat on toteutettu yhteistyössä Sarasen, TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa.

”Rekrytoiva koulutusohjelma on meidän kaltaisellemme startupille erittäin hyvä tapa löytää uusia osaavia tekijöitä, jotka vastaavat joustavasti kasvun tuomien tarpeidemme ennakointiin,” QuietOnin Marketing Director ja itsekin Sarasen toteuttaman rekrytoivan koulutusohjelman kautta taloon palkattu Antti Moilanen kertoo.

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa osaaja pääsee kehittämään osaamistaan tai oppimaan kokonaan uuden roolin kuuden kuukauden käytännön työssäoppimisen avulla. Samalla henkilö kehittää osaamistaan laadukkaassa osaamisalan koulutuskokonaisuudessa. Koulutusohjelman aikana niin yritys kuin työntekijä voivat tarkastella yhteensopivuutta puolin ja toisin. Tämä mahdollistaa juuri oikeanlaisen roolin ja henkilön löytymisen varsinaiseen työsuhteeseen. Koulutusohjelman tavoitteena on palkata yritykseen koulutusohjelman päätteeksi aidosti motivoitunut osaaja, jolla on alan tuoreinta osaamista.

Koulutusohjelmista motivoituneita osaajia ja sujuvuutta rekrytointeihin

”Rekrytoiva koulutusohjelma on palvellut tarpeitamme erittäin hyvin niissä tilanteissa, kun olemme tienneet, että meillä on tarve osaajalle, mutta emme ole välttämättä tienneet täsmällisesti millainen osaajan lopullinen rooli tulisi olemaan. Emme odota näissä tilanteissa löytävämme valmista pakettia, vaan haluamme löytää joukkoomme osaajan, jonka osaamista pystymme täydentämään tietynlaisella koulutuksella”, Moilanen kertoo.

Sen lisäksi, että QuietOn on kasvattanut rekrytoivien koulutusohjelmien avulla tarvitsemiaan osaajia, Sarasen kanssa tehty yhteistyö on vapauttanut yrityksen rekrytointiin käyttämää aikaa muihin tehtäviin.

”Olemme voineet itse keskittyä siihen, että varmistamme, onko henkilö oikea osaaja juuri meille. Intresseissämme on aina rekrytointi ja haluamme tarjota osaajille mahdollisuuden kasvaa, mutta osaajien etsiminen rekrytoivan koulutusohjelman kautta on vähentänyt rekrytointiin liittyviä riskejä. Samalla tämä antaa meille aikaa arvioida, onko osaajalla oppimishalukkuutta ja motivaatiota kasvaa työtehtävään”, Moilanen päättää.

”Yhteistyö on tuonut ratkaisuja haasteisiimme”

”Yhteistyömme Sarasen kanssa on ollut hyvää ja yhteistyö on tuonut ratkaisuja haasteisiimme”, Moilanen jatkaa.

”Koemme, että tehdyn yhteistyön vahvuus on ollut koulutusohjelmien alkukartoitus. Lähtötilanteessa Sarasella on pyritty kartoittamaan parhaalla mahdollisella tavalla tarpeemme. Samalla Sarasen puolelta on myös huomattu tarpeita, joita emme ole itse välttämättä hoksanneet. Meille onkin joka kerta esitelty äärimmäisen hyvätaustaisia henkilöitä. Tämä on tarjonnut meille yrityksenä mahdollisuuden valita uusi osaaja joukkoomme laadukkaista kandidaateista!”

 

Haluatko tietää lisää rekrytoivasta koulutusohjelmasta? Tutustu alkaviin rekrytoiviin koulutusohjelmiin. Halutessasi voit myös tutustua asiakkaidemme kokemuksiin rekrytoivista koulutusohjelmista täältä.