14.10.2022 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Syncron Tech arvostaa rekrykoulutusten selkeyttä

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Ohjelmistoyritys Syncron Tech Oy on löytänyt joukkoihinsa uusia tekijöitä rekrytoivan koulutuksen kautta. Miksi Syncron Tech rekrytoi uusia osaajia rekrytoivien koulutusohjelmien kautta ja kenelle he suosittelevat ohjelmia? Tämän blogikirjoituksen myötä syvennymme näihin kysymyksiin. Ääneen pääsee myös koulutusohjelman käynyt koodari.

Nyt Kaakkois-Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus rekrytä uusia osaajia riveihinsä, sillä haku Developer Academy Kaakkois-Suomeen on auki!

Miksi rekrytoida uusia osaajia rekrytoivan koulutusohjelman kautta?

Yritysten lähtökohdat ja rekrytointitarpeet vaihtelevat valtavasti yrityksen koon, toimialan ja tilanteen mukaan. On siis mahdotonta antaa pelkästään yhtä syytä sille, miksi yritys lähtee rekrytoimaan uusia osaajia rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Soitimme Syncron Techin toimitusjohtajalle Jussi Eskeliselle ja tiedustelimme asiaa häneltä. Syncron Tech on rekrynnyt uusia osaajia yritykseen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta jo vuodesta 2019 saakka ja kokemukset ovat olleet hyviä.

”Rekrytoivan koulutusohjelman prosessit ovat olleet selkeitä ja suoraviivaisia. Yrityksen on helppo tietää missä mennään milloinkin, sillä Saranen on tehnyt kaikesta selkeää. Prosessi näyttää yritykselle hyvin valmistellulta”, toteaa Eskelinen. 

Rekrytoivan koulutusohjelman prosessiin kuuluu, että aluksi Saranen kartoittaa yhdessä yrityksen kanssa heidän rekrytointitarpeensa. Sen jälkeen Saranen huolehtii kaikesta käytännön asioista, aina rekrymarkkinoinnista esihaastatteluihin. Yritys tekee itse lopullisen valintansa sopivimmasta hakijasta.

Mitä hyötyä yritykselle on rekrytoivasta koulutusohjelmasta?

Me Sarasella näemme kirkkaasti rekrytoivan koulutuksen edut. Se tarjoaa nimittäin tuoretta osaamista kasvuyrityksille. Rekrytoivan koulutusohjelman myötä uusi tekijä kasvaa tehtäviinsä ja organisaatio saa joukkoonsa ammattilaisen, jolla on toimialan uusin tietotaito.

Samoilla linjoilla kanssamme on myös Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Eskelinen:

”Kun mietimme osaajatarpeitamme rekrytoivan koulutusohjelman yhteydessä, lähdemme hakemaan kehittyvää potentiaalia. Etsimme ihmisiä, jotka ovat ehkä vasta matkalla huippuosaajiksi jollakin uudella osaamisalueella, mutta joiden kyvyissä on paljon potentiaalia. Tämän ajatusmallin myötä olemmekin löytäneet hyviä tekijöitä yritykseemme.”

Tutustu rekrytoivien koulutusohjelmien yrityssivuihin ja löydä uusi osaaja rekrytoivan koulutusohjelman kautta!

Eskelisen mukaan rekrytoivan koulutusohjelman avulla yritykseen saadaan töihin eri taustoilla olevia henkilöitä:

”Yritykselle on paljon hyötyä siitä, että ihmiset tulevat eri taustoista. Esimerkiksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta tulleen ja nykyisin ohjelmointisuunnittelijana toimivan Viktoria Kapustinan ympäristötekniikan diplomi-insinöörin tausta on mielenkiintoinen.”

Seuraavaksi syvennymme tarkemmin Viktorian uratarinaan. Haastattelimme nimittäin myös Viktoriaa, sillä halusimme tietää tarkemmin hänestä.

Miten ja miksi Viktoria haki rekrytoivaan koulutukseen mukaan?

Palataan hetkeksi syksyyn 2018. Tuolloin Viktoria oli jäämässä työttömäksi ympäristötekniikan asiantuntijan töistä ja hän etsi uutta suuntaa uralleen. Työnhaun yhteydessä Viktoria opiskeli suomen kielen lisäksi myös ohjelmistosuunnittelun perusteita.

Työnhaun yhteydessä Viktoria löysi Code Bootcampin, joka on lyhyt intensiivikoulutus koodauksen maailmaan. Bootcamp oli opettavainen ja mielenkiintoinen lyhytkoulutus ja sen jälkeen Viktoria haki mukaan myös kuuden kuukauden mittaiseen Code Academyyn, joka alkoi alkuvuonna 2019.

”Rekrytoivan koulutusohjelman myötä pääsin töihin Syncron Techille. Yrityksellä oli suunniteltuna koulutuksen ajaksi selkeät toimintatavat, joiden avulla oli helppo päästä käsiksi työhön. Kävin koulutusohjelman ennen korona-aikaa, joten lähes kaikki työntekijät työskentelivät toimistolta käsin. Minulla oli koko ajan mahdollisuus kysyä muilta kysymyksiä ja sain apua helposti. Sain olla alusta alkaen osana oikeita projekteja. Aluksi suoritin pienempiä tehtäviä ja myöhemmin tehtävänkuvani laajeni. Tällä hetkellä teen mm. tuotekehitystä ja asiakaskohtaisia ohjelmistoratkaisuja. Työssäni kommunikoin paljon asiakkaiden kanssa”, kuvailee Viktoria kokemustaan.

Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Eskelinen muistelee, että rekrytoinnissa mukana olleet näkivät Viktoriassa heti paljon innokkuutta ja potentiaalia. Nämä piirteet ratkaisivat lopulta sen, miksi Syncron Tech halusi aikoinaan rekrytä Viktorian yritykseen.

Huomasimme Viktorialla olevan vahvan kiinnostuksen koodaamiseen. Oli selkeästi nähtävillä hänen motivaationsa ja halunsa kehittyä ohjelmoinnin ammattilaisena”, muistelee Eskelinen.

Ennakkoaavistus piti paikkaansa ja Viktoria onkin työskennellyt Syncron Techilla vakituisesti koulutusohjelman päättymisestä lähtien.

Minkälaisille yrityksille ja yksilöille rekrytoivaa koulutusohjelmaa voisi suositella?

Sekä Jussi että Viktoria suosittelevat koulutusohjelmaa työnhaun väylänä.

Viktoria kannustaa sellaisia henkilöitä hakemaan mukaan rekrykoulutukseen, joita aihe kiinnostaa ja joille työllistyminen muuten on vaikeaa.

”Rekrytoiva koulutusohjelma on hyvä keino löytää uusi työ ja se sopii hyvin myös alanvaihtajalle”, kiteyttää Viktoria ajatuksensa.

Jussi kannustaa sellaisia yrityksiä osallistumaan rekrytoiviin koulutuksiin, joiden osaamistarpeisiin ohjelmat osuvat. Jussi muistuttaa samalla kuitenkin siitä, että yritysten on oltava valmiita investoimaan ohjelmaan oman tukensa koulutusohjelmaan osallistuvan henkilön tueksi.

”Yrityspuolelta rekrytoiva koulutus vaatii mentorin. Se kuitenkin kannattaa”, tiivistää Jussi.

Innostuitko rekrytoivan koulutusohjelman tarjoamista mahdollisuuksista tai tunnetko jonkun, joka voisi aiheesta kiinnostua?

Haku Kaakkois-Suomen Developer Academyyn on nyt auki ja siihen voi hakea myös englanninkieliset hakijat, koulutus pidetään nimittäin englanniksi.