17.03.2022 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Turun kaupunki helpottaa julkisen puolen rekrytointiprosessejaan rekrytoivan koulutusohjelman avulla

Saranen
Kirjoittaja
Saranen

Turun kaupungin tietopalveluiden yksikköön on rekrytoitu jo useita työntekijöitä Sarasen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta. Rekrytoivan koulutusohjelman joustava rekrytointiprosessi helpottaa julkisen puolen rekrytointiprosesseja sekä auttaa ajanhallinnassa, kun aikaa uuden henkilön rekrytoinnille ei muuten olisi. Nyt yksikköön on tullut jo kolme tulevaisuuden osaajaa Sarasen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta ja uusia rekrytointeja on luvassa.

AnuParantainen-Turunkaupunki”Tutustuin rekrytoivien koulutusohjelmien konseptiin, kun ryhdyin uuden tietopalvelut-yksikön vetäjäksi ja uudessa tiimissäni oli Sarasen koulutusohjelman kautta henkilö opettelemassa työtä. Kun tarpeissa oli edelleen uudet rekrytoinnit, sain tiimistäni suosituksen, että ottaisimme toisenkin henkilön Sarasen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta”, kertoo Anu Parantainen, Turun kaupungin tietopalvelut-yksikön päällikkö.

”Rekrytoivat koulutusohjelmat ovat loistava konsepti kiireisiin yrityksiin, joissa ei ole aikaa tehdä varsinaista koulutusta ja valmiiksi osaavien työntekijöiden rekrytoiminen on kallista tai heitä on vaikea löytää. Me hoidamme perehdytyksen työhön ja Saranen hoitaa tarkemman koulutuksen opiskelijalle”, Anu jatkaa.

”Perinteinen rekryfirma ei pystyisi tarjoamaan meille samaa kuin Saranen rekrytoivalla koulutusohjelmallaan”

Rekrytoiva koulutusohjelma merkitsee Anun yksikölle rekrytointikanavan lisäksi laadukasta koulutusta: ”Voisimme rekrytoida kalliimmalla rekryfirman kautta, mutta emme silti saisi juuri sitä mitä tarvitsemme. Rekrytoivassa koulutusohjelmassa osaaja koulutetaan juuri tiettyyn suuntautumiseen ja heidän saamansa koulutustarjonta on erittäin laaja ja kattava. Sellaisen osaamisen omaavat työntekijät vapailta markkinoilta rekrytoituna tulisivat erittäin kalliiksi. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta tulevat ihmiset ovat myös erittäin motivoituneita oppimaan ja tulemaan osaksi työporukkaamme”, Anu kertoo tiiminsä kokemuksista.

Myös Saraselta saatu tuki ja pitkäaikainen yhteistyö ovat Anulle tärkeitä, sillä ne nopeuttavat uuden henkilön integroitumista työpaikalle sekä helpottavat rekrytointiprosesseja.

”Saraselta saatu avaimet käteen -palvelu sopii erinomaisesti meille. Kun kalenteri on täynnä, mutta tarve rekrytoinnille on, voin vain soittaa Saraselle, kertoa tarpeeni ja he hoitavat hakijoiden seulonnan, ensimmäisen haastattelukierroksen ja katsovat meille sopivat henkilöt. Nämä henkilöt esitellään meille ja päätämme itse keitä haluamme haastatella. Saranen hoitaa myös haastatteluiden ja rekrytoinnin käytännön sopimisen, joten yhteistyökumppanina pääsemme helpolla”, Anu kiittelee Sarasen prosesseja.

”Saraslaiset onnistuvat bongaamaan keskusteluista meidän tarpeemme ja osaavat sen pohjalta löytää juuri meille sopivia tulevaisuuden osaajia”

”Suosittelisin Sarasen rekrytoivia koulutusohjelmia sellaisille yrityksille, joissa tarvitaan jatkuvasti lisäkäsiä perustyön tekemiseen. Olemassa oleville työntekijöille saattaa tulla projekteja, jolloin siihen perustyöhön tarvitaan uutta työvoimaa kasvamaan. Työntekijämme arvostavat, kun he pystyvät vapauttamaan omia resurssejaan tekemään muita projekteja ja töitä. Toki myös yrityksessä täytyy olla aikaa perehdyttää ja kasvattaa uusi henkilö rooliinsa, joten se on hyvä pohtia, ennen kuin ottaa uutta henkilöä Sarasen rekrytoivan koulutusohjelman kautta”, Anu pohtii.

Rekrytoiva koulutusohjelma toimii sekä ohjelmaan osallistuvalle että yhteistyöyritykselle eräänlaisena pitkänä työhaastatteluna. Tietopalveluissa koulutusohjelman käynyt opiskelija onkin kommentoinut Anulle, ettei 40 minuutin työhaastattelussa saa itsestään parasta irti, joten puolen vuoden työhaastattelun aikana ehtii rentoutua ja näyttää oma osaamisensa. Kyseinen osaaja on saanut Anun mukaan paljon positiivista kommenttia hänen perehtyneisyydestään ja osaamisestaan.

”Yhteistyö Sarasen kanssa on toiminut erittäin hyvin. Se on mutkatonta ja joustavaa ja on vastannut odotuksia. Keskusteluyhteys välillämme pelaa hyvin ja aikatauluissa pysytään aina. Sarasen asiantuntijoilla on taito kuunnella ja kuulla meitä ja tarpeitamme. Saraslaiset onnistuvat bongaamaan keskustelusta meidän tarpeemme ja he osaavat löytää loistavia kandidaatteja juuri meille töihin”, Anu kiittelee pitkäaikaista yhteistyötä.

 
Kiinnostaako lukea lisää yrityskokemuksia rekrytoivista koulutusohjelmista?
Lue, kuinka Sarasen ja Altivon pitkäaikainen yhteistyö on sujuvoittanut Altivon rekrytointeja.
Lue, kuinka QuietOn ennakoi kasvua rekrytoivan koulutusohjelman avulla.