14.01.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

AnalyticsPro osallistujan kokemus: Torsten Holva

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Olen osa Devecton analytiikkatiimiä. Tittelini on Data Scientist. Kehitämme Devecton analytiikkatarjontaa sekä toimimme asiantuntijoina asiakkaittemme analytiikka-, tekoäly- ja koneoppimistarpeissa.

AnalyticsPro-ohjelma antoi ponnahduslaudan sekä laajan perustan analytiikkauralle siirtymisessä. Itselläni on signaalinkäsittelykoulutus (DSP) ja AnalyticsPro-koulutus täydensi sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti ohjelman korkealaatuisuus, mm. ohjaajien sekä sisällön puolesta, yllätti positiivisesti. Tämä ohjelma jättää monet opinahjotkin varjoonsa opetuksen laatua vertaillessa.

Suosittelisin AnalyticsPro-ohjelmaa ihan kaikille, joita ala kiinnostaa

Kiinnostus on mielestäni erityisen tärkeää, jopa tärkeämpää, kuin etukäteistieto tai -taito. Asiaa tulee paljon ja oppimiskäyrä on paikoin jyrkkä. On uskallettava ottaa härkää sarvista ja lähteä analytiikkauralle tosissaan. Mutta, jos nämä asiat ovat kunnossa, niin tästä ohjelmasta saa hyvät eväät jatkaa rautaiseksi analytiikka-ammattilaiseksi.

Analytiikka on siitä jännä juttu, että sitä tarvitaan alalla kuin alalla. Itse olen ohjelmistoalalta. Suuntasin katseeni ennen AnalyticsPro-ohjelmaa pelkästään ohjelmistoalalle. Analytiikka laajentaa toiminnan näkökenttää kuitenkin niin laajalle, että enää mielikuvitus on rajana. Nykyinen työ konsulttina mahdollistaa, että pääsen halutessani toimimaan monella eri alalla samaan aikaan, esim. finanssi-, vakuutus- ja ohjelmistoalan sekä julkishallinnon projekteissa.

Koulutettava saa jalkansa yrityksen oven väliin

Rekrytoivassa koulutuksessa sekä rekrytoiva yritys että rekrytoitava koulutettava hyötyvät molemminpuolisesta panoksesta, joita he laittavat ohjelmaan. Yritys pääsee pienellä panoksella rekrytoimaan koulutettavan, joka on motivoitunut oppimaan uutta. Koulutettava pääsee uudelle alalle samalla, kun hänen panostaan tuetaan TE-toimiston hyväksymällä ohjelmalla, siihen liittyvin tuin. Tämän seurauksena koulutettava saa jalkansa yrityksen oven väliin ja yritys saa tutustua mahdolliseen uuteen työntekijään lopullista rekrytointia varten. Mielenkiintoinen koulutusohjelma, sekä siihen liittyvä käytännön työssäopiminen rekrytoivan yrityksen kanssa, avaa monta ovea ja mahdollisuutta molemmille osapuolille.

Torsten Holva
Data Scientist
Devecto Oy