22.01.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

CyberTalent osallistujakokemus: Juha Reponen

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Olin pitkään työttömänä, enkä oikein saanut jalkaa oven väliin juuri minnekään: kaikki katsoivat vain CV:stä, että olen ollut pitkään poissa IT-alalta ja ollut kuljetus- ja varastointialalla. Näissä hommissa kuitenkin jouduin tekemisiin laitteiden, verkkojen ja ohjelmistojen kanssa hyvin paljon.Minulla oli vanha osaaminen IT alalla sovelluskehittäjänä, palvelin ylläpidossa ja verkoissa. Lisäksi logistiikka-alalla minulle kertyi hyvää tietoa ja taitoa tuon maailman IT-tarpeista: erilaiset tulostimet (tarra, paperi jne) ja verkkoresurssien käyttö työkoneilla. Näitä tietoja pystyi käyttämään ja hyödyntämään, kun oli saanut päivitettyä omaa osaamista pilvipalvelu- ja Azure- maailmaan.

Parasta koulutusohjelmassa oli se, että pääsin suoraan tekemään oikeaa työtä ja näyttämään kynteni yrityksessä. Lisäksi sain päivitystä nykytilanteisiin: mitä ohjelmistoja ja ohjelmointikieliä käytetään, mitä GDPR tarkoittaa ja mikä on pilvipalveluiden merkitys nykyään. Tietoturva ollut aina minulle läheinen asia.

Pääsin näyttämään, että kyllä vanha kettu osaa asioita ja oppii uutta tarvittaessa. Lisäksi pääsin käymään kursseja, jotka tukivat työtäni Power shell- ja O365-maailmassa. Hyvää osaamista tuli myös luennoitsijoilta koskien GDPR:ää, ohjelmistoja, tietoturvaa ja ohjelmointia.

Ohjelma antaa siis hyvät lähtökohdat niin IT-alalla olleelle kuin alalle haluavalle henkilölle. Kannattaa myös kysyä aina tuutoreilta Sarasella kun on jokin mieltä painava asia, apua ja vastauksia sai nopeasti. Lisäksi kannattaa olla aktiivinen myös töissä ja kysyä yrityksen mentorilta ja ennen kaikkea työtovereilta apua, kun huomaa sitä tarvitsevansa.

Juha Reponen
IT Support
Vetonaula Oy