12.10.2018 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Microsoft Akatemia osallistujakokemus: Juho Päivärinta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Itselleni Microsoft Dynamics 365 Akatemia avasi täysin uuden väylän aivan tuntemattomaan asiaan, jonka parissa en aikaisemmin ollut työskennellyt ja hyvänä vinkkinä voin jakaa, että ei kannata liikaa ahnehtia tai pelätä tulevaa. Kannattaa vaan edetä rauhassa eteenpäin, niin opitut asiat loksahtelevat paikoilleen.

Rekrytoiva koulutusohjelma sopii täydellisesti sellaiselle, joka miettii esim. uran vaihtoa, haluaa päästä nopeasti työmarkkinoille takaisin, haluaa haastaa itsensä ja lähteä todella mielenkiintoista väylää pitkin takaisin työelämään. Haluaa kouluttautua, haluaa lisätä osaamistansa, haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Se on hyvä vaihtoehtoinen tapa lähteä työllistymään asiakasyritykseen X  vs. hakemusten lähettely, jotka eivät aina vaan meinaa tuottaa tulosta.

Ohjelmassa oli hienoa se, että ei tarvinnut olla missään nimessä täydellinen osaaja, vaan osaajaksi opeteltiin 6kk ja vielä sen jälkeenkin, kun työsopimukset kirjoitettiin lopulta asiakasyrityksen kanssa. Mikä on sen hienompaa, kuin opetella teoriaa sekä opetella työtä teorian ja käytännön kautta kaikessa rauhassa vailla mitään turhia paineita. On lupa epäonnistua ja mitään ei tarvitse hävetä, vaikka ihan kaikkea ei heti osaakaan tehdä. Ohjelma antoi hyvän tasapainoisen väylän oppia tekemään sitä työtä kaikessa rauhassa mihin kouluttautui, ettei heti heitetty suoraan "pedon suuhun" vaan perehdytys tapahtui rauhallisesti ja siihen sitoutui sekä asiakasyritys että koulutuksessa oleva hlö.

IT-alalle on hyvin vaikea päästä. Itse en todellakaan ole mikään koodari, mutta jos hain IT-alan juttuja, niin miltei jokaisessa työilmoituksessa tarvittiin jotain koodaustaitoa yms., ja se asetti itseni sellaiseen tilanteeseen, että "en minä tällaista halua hakea, haluan hakea sitten jotain muuta" Koulutusohjelman kautta pääsin tekemään IT-hommia ja samalla katsomaan, lähteekö se viemään omaa uraani eteenpäin. Koulutusohjelma antoi tähän todella hyvän mahdollisuuden ja kaikki loppu riippuu täysin omasta itsestä, miten tästä eteenpäin sitten mennään. Ilman Sarasen antamaa mahdollisuutta, en välttämättä olisi päässyt kokeilemaan, mikä se Microsoft Dynamics 365 oikein on.

Olen äärettömän tyytyväinen, että lähdin tutustumaan F.E.C. asioihin ja Sarasen valikoitui täydelliseksi kumppaniksi, jonka kanssa oli huikeaa aloittaa yhteinen seikkailu kohti omaa työllistymistä ja uuden oppimista.

Juho Päivärinta
Elisa Appelsiini Oy