01.07.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Smart Testing Discovery osallistujakokemus: Susanna Tunturi

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Smart Testing Discovery -ohjelma mahdollisti uuden suunnan uralleni ja kerrytti uudenlaista osaamista.

Löysin Smart Testing Discovery -rekrytoivan koulutusohjelman jo vuotta aiemmin, mutta en silloin pystynyt hakemaan mukaan ollessani vielä toisaalla töissä. Olin silti yhteydessä Saraseen kyselläkseni lisää, ja siitä se ajatus uranvaihtoon sitten vähitellen lähti. Halusin nimittäin takaisin IT-alalle, jossa olin ollut 6 vuotta aiemmin. Lisäksi tietenkin uuden oppiminen automaatiosta ja DevOpsista kiinnosti.

Osasin jo odottaa hakuprosessia edellisen vuoden perusteella, joten kun haku alkoi, pelit ja pensselit olivat minulla valmiina ja hakemus lähti rivakasti Saraselle. Haastatteluun pääsin jo samalla viikolla. Sarasen haastattelu oli ryhmätilaisuus, joissa näin myös muita tuttuja kasvoja vuosien takaa. Yhteishenki oli heti leppoisa. Seuraavaksi pääsin kahteen eri haastatteluun prosessissa mukana olleiden yritysten kanssa. Loppujen lopuksi Vitec Oy oli nopeampi ja ehti valita minut ensin. Kumpikin yritys oli todella mielenkiintoinen ja ystävällinen.

Rekrytoivan koulutusohjelman alettua, sain huomata koulutuksien olevan mielenkiintoisia ja täynnä asiaa. Uutta tietoa tuli paljon ja lisäksi oppimateriaali oli kattavaa. Kouluttajat olivat huippuosaajia, joilta ei sormi mennyt suuhun vaikeammankaan kysymyksen edessä. Jokainen opiskelupäivä oli ainutlaatuinen ja motivoiva.

Parasta antia ohjelmassa urani kannalta oli kuitenkin työssäoppiminen. Sain rauhassa harjoitella uutta sen puolen vuoden ohjelman ajan. Ohjelman loputtua olinkin jo ihan ammattilainen, eikä työsopimuksen allekirjoittamista tarvinnut pohtia puolelta eikä toiselta, sillä tunsimmehan jo yrityksen kanssa toisemme hyvin siinä kohtaa.

Mielestäni Smart Testing Discovery -ohjelma sopii esimerkiksi ihmisille, joilla on jo hieman kokemusta IT-alasta, mutta syystä tai toisesta ajautunut alalta pois. Paluu takaisin alalle on helpompi tämän ohjelman myötä. Smart Testing Discovery -ohjelmasta sain paitsi jatkuvaa tukea kaikessa Sarasen puolelta, myös opetusta uusimpiin tekniikoihin huippukouluttajilta. Lisäksi Sarasen kokemus harjoittelupaikan valinnassa oli arvokasta, enkä missään kohtaa pelännyt joutuvani liian vaikeisiin tehtäviin heti ensimmäisenä päivänä. Sain osakseni osaavaa ja inhimillistä kohtelua kaikin puolin.

Susanna Tunturi
Testaaja
Vitec Oy