20.03.2020 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Työttömyys päättyi rekrytoivaan koulutusohjelmaan

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Kävin työttömänä useissa työhaastatteluissa, mutta niistä joko ei kuulunut mitään, tai sain vastaukseksi, että joku toinen on palkattu hakemaani tehtävään. Hain työtä aktiivisesti kolmen vuoden ajan, mutta usein työkokemukseni puute oli paikan saamisen esteenä. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, ja omaan aiempaa työkokemusta rakennusalalta sekä IT-alalta.

Työttömänä ollessani sain TE-palveluilta viestin, jossa kerrottiin, että Microsoft Akatemia -rekrytoiva koulutusohjelma hakee taas uusia tulevaisuuden pilvipalveluosaajia. Kiinnostuin ohjelmasta heti ja päätin hakea mukaan, jotta saisin kerrytettyä lisää IT-alan työkokemusta sekä oppia alan uusimpia teknologioita. Azure oli minulle täysin tuntematon. Olin sitä mieltä, että kyseinen ohjelma auttaisi minua oppimaan haluttuja taitoja tämän päivän työmarkkinoilla. Töiden tekeminen koulutuksen ohella oli myös suuri motivoija, sillä pääsisin tutustumaan työympäristöön sekä yhteistyökumppani pääsee tutustumaan minuun ja näkemään IT-osaamiseni kehityksen.

”Pääsin heti mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin”

Yhteistyöyrityksessäni hommat lähtivät sujumaan hyvin. Tutorini perehdytti minut kattavasti työntekoon sisään ja kertoi mitä projekteja heillä oli sillä hetkellä työn alla. Asetimme yhdessä minulle selkeät välitavoitteet, joita olivat mm. C#-kielen oppiminen, Azure-sertifikaatin suorittaminen sekä O365-perusteiden (Teams, SharePoint Online, Power Platform) hallinta. Tutorini ja mentorini olivat hyvin avoimia ja seurasivat innoissaan kehitystäni. Pääsin osallistumaan muutamaan projektiinkin ja saattamaan ne loppuun asti asiakkaille.

Rekrytoiva koulutusohjelma sai minut tuntemaan oloni normaaliksi työssäkäyväksi kansalaiseksi. Koulutusohjelman aikana oli myös Sarasen järjestämiä koulutuspäiviä. Koulutuspäivien luennot olivat inspiroivia ja aina oppi uutta. PowerShellin käyttäminen jäi erityisesti mieleen, sillä joinakin koulutuspäivinä pääsimme aika paljonkin käyttämään erilaisia PowerShell-skriptejä. Osallistujaryhmämme oli todella positiivinen ja avulias. Sarasen porukka ja kouluttajat ohjasivat meitä iloisesti koko koulutusohjelman ajan. Kysymyksiä otettiin vastaan ja niihin vastattiin rehellisesti. Porukkaa vaihtui ohjelman aikana, mutta kaikki olivat todella avuliaita ja opettivat työelämän niksejä. Kaikkiaan Sarasen ohjelma tuo hyvin monipuolisia taitoja oman työelämän parantamiseksi. Vaikka en olisikaan päätynyt yhteistyökumppanin kanssa työsopimukseen, koen markkina-arvoni kasvaneen hurjasti koulutusohjelman myötä. CV:ni houkuttelisi varmasti firmoja, jotka käyttävät Azuren pilvipalveluita. Erittäin hyvä bonus koulutuksen aikana oli mahdollisuus suorittaa ajankohtainen Microsoft-sertifikaatti, joka on eduksi työmarkkinoilla. Sertifikaatit osoittavat työnantajille, että työntekijän tiedot ovat ajan tasalla.

Rekrytoiva koulutusohjelma auttoi töihin

Solmin vakituisen työsopimuksen ohjelman yhteistyöyritykseni, TietoEVRYn, kanssa. Olen ollut monessa projektissa mukana ja päässyt kehittämään monenlaista osaamista, kuten esimerkiksi Excel-taulukon analysointia, raportointia, frontend-kehitystyötä Reactin ja Angularin kanssa, Azure-resurssien luomista ja ylläpitoa, chatbottien kehitystyötä sekä monipuolisia kombinaatioita O365-työkalujen avulla. Olen oppinut paljon uutta suhteellisen lyhyessä ajassa.

TietoEVRY on työnantajana aivan loistava! Etätyömahdollisuudet onnistuvat halutessa, sillä lähes kaikki kommunikointi tapahtuu netin kautta. Liukumaa työajassa voi hyödyntää monipuolisesti, ja lomista voi sopia esimiehen sekä projektipäällikön kanssa avoimesti ja helposti. Tiimi sisältää hyviä kollegoja, joiden ikäluokat ja elämäntilanteet vaihtelevat.

Koulutusohjelma oli kaikkiaan erinomainen, sillä työttömyyteni loppui, opin paljon uutta Azuresta ja muista Microsoftin palveluista sekä tutustuin koulutuksen aikana eri taustoista tuleviin ihmisiin ja sain motivaatiota jatkaa itsenäistä kehitystäni IT-alalla.

Suosittelen ohjelmaa etenkin työttömille työnhakijoille, joita kiinnostavat IT-alan työt. Perus IT-osaamista olisi hyvä olla, vaikka ohjelmassa opetetaan paljon asiaa hyvien tutoriaalien avulla. Ohjelma on hyvä myös esimerkiksi vastavalmistuneille, joilla ei ole töitä tiedossa. Koulutusohjelmalla pääsee koulutuksen ohella nopeasti työelämään kiinni. Pitkäaikaistyöttömät pääsevät myös kurssin avulla päivittämään osaamistaan ja takaisin työelämään.

Sami Knaappila
Software Developer
TietoEVRY

 

Hae nyt pilvipalveluasiantuntijaksi Microsoft Azure Akatemiasta ja aloita uusi työ kasvualalla, jossa älykkäät ratkaisut ja modernit teknologiat ovat arkipäivää!