20.05.2021 — Uravalmennus osallistujakokemukset

Uravalmennuksesta tukea työnhakutaitojen päivittämiseen ja uuden uran löytymiseen – osallistujakokemus

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Henna Tuomisella on takanaan pitkä yhtäjaksoinen ura B2B-myyntitehtävissä. Kun hänet irtisanottiin joulukuussa 2020 yt-neuvotteluiden seurauksena, hänen oli opeteltava työnhakutaidot uudelleen. Tuominen sai työnhakuun apua Sarasen uravalmennuspalveluista ja uravalmentaja Antti Vuorjoelta. Saatu apu toimi ponnahduslautana Tuomisen uuden uran löytymisessä.

”Kyseessä olivat ensimmäiset yt-neuvottelut, joissa olen ollut osallisena. Tuntui todella pahalta, kun sain kuulla, että joutuisin lomautetuksi ja lopulta tuli irtisanomisilmoitus”, Henna Tuominen muistelee.henna-tuominen-osallistujakokemus-saranen

Tuominen alkoi hakemaan aktiivisesti töitä jo lomautusaikanaan, mutta kun yhtä paikkaa havitteli samaan aikaan yli sata hakijaa, oli uuden työn saaminen vaikeaa. ”Aluksi koin kovaa itsesyytöstä ja huonommuutta lomautuksesta ja työn saannin vaikeudesta. Uskon kuitenkin vahvasti, että kaikella on tarkoituksensa, ja tiesin, että unelmieni työpaikka odotti minua jossain”, kuvailee Tuominen tuntemuksiaan työnhaun ajalta.

Kun Tuominen sai lopulta irtisanomisilmoituksen, entinen työnantaja tarjosi lähteville työntekijöille Sarasen uravalmennuspalvelut uudelleentyöllistymisensä tueksi. Tämä oli onni Tuomiselle. Ensimmäinen valmennustapaaminen sovittiin tammikuulle uravalmentaja Antti Vuorjoen kanssa.

Sarasen uravalmennuspalvelut auttavat osallistujia erilaisissa työuran uudistumisen tarpeissa. Palvelun tavoitteena on, että yksilöt löytäisivät uutta suuntaa uralleen tai tunnistaisivat tai uudistaisivat omaa osaamistaan. Yritysten sopeuttamistilanteissa Saranen auttaa yksilöitä uudelle uralle yksilöllisesti sekä työelämälähtöisesti uudistamalla yksilöiden ammatillista osaamistaan vastaamaan tämän päivän osaamistarpeita.

”Meillä meni Antin kanssa todella hyvin. Hänen kanssaan tuli olo, että hän haluaa auttaa juuri minua. Hän kyseli ja kuunteli tarkasti, jotta sai muodostettua kokonaiskuvan minusta ihmisenä. Koin tulleeni kohdatuksi yksilönä”, Tuominen kehuu valmentajaansa.

Sarasen uravalmennuspalvelusta toivoa uuden uran löytämiseen

Uravalmennuspalvelu ei ollut Henna Tuomiselle ennestään tuttu, mutta hän otti kiitollisena kaiken avun vastaan työnhaussa. Häntä kiinnostivat erityisesti  CV:n ja hakukirjeen kuntoon laittaminen uravalmentajan kanssa. Aiemmissa työnhakujaksoissaan hän oli löytänyt uuden työn nopeasti, joten tällä kertaa muutaman kuukauden työnhaun jälkeen Tuomisen olo alkoi olla epävarma. Uravalmennuspalvelu antoi turvaa tuona aikana.

Sarasen uravalmennuspalvelun aikana Tuominen osallistui työnhakuvalmennuswebinaareihin, joista hän sai paljon uutta ja konkreettista asiaa työnhakunsa tueksi. Webinaareissa oli mukana myös rekrytoija, joka antoi työnhakijoille vinkkejä omasta näkökulmastaan.

”Sain uravalmennuspalvelusta uskoa, etten ollut tilanteessa yksin. Sain myös varmuutta työnhakuun konkreettisista neuvoista. Vaikka yhteistyöni Sarasen ja Antin kanssa oli lyhyt, sain todella paljon uusia oppeja työnhakuun. Vähän harmittaakin, että työ löytyi niin nopeasti, enkä ehtinyt lähettää uutta hienoa CV:täni ja hakemuskirjettäni kuin kerran”, Tuominen nauraa.

”Sain uravalmennuspalvelusta uskoa, etten ollut tilanteessa yksin. Sain myös varmuutta työnhakuun konkreettisista neuvoista. Vaikka yhteistyöni Sarasen ja Antin kanssa oli lyhyt, sain todella paljon uusia oppeja työnhakuun."

Myös Tuomisen uravalmentaja Antti Vuorjoki kiittelee valmennettavaansa: ”Henna oli aktiivinen ja halusi tehdä asioita, sekä kehittyä työnhakijana. Hänen toimintaansa oli valmentajana helppo vastata. Meillä ehti olla vain kaksi valmennustapaamista, mutta viestimme aktiivisesti niiden välillä ja keskustelimme Hennan kanssa hänen työnhakunsa eri osa-alueista. Parhaina päivinä saatoimme viilata CV:tä seitsemänkin sähköpostin verran.”

Uusi työ löytyi nopeasti LinkedIn-kontaktin kautta

”Päivitimme valmennuksen aikana Antin kanssa CV:ni ja työhakemukseni. Antin suosituksesta valjastin myös LinkedInin käyttöön työnhaussa, vaikka edellisen työni päättyessä olin ajatellut, että päivitän LinkedIn-profiilini vasta, kun olen löytänyt uuden työn”, Tuominen kertoo LinkedInin hyödyntämisestä työnhaussaan.

”Päivitimme yhdessä profiilini ajankohtaiseksi ja kerroin julkisesti olevani työnhaussa ja kiinnostunut uusista työmahdollisuuksista. Laitoin myös kontakteilleni viestin, jossa kerroin millaista työtä etsin.”

Tuomisen päivitettyä profiiliinsa olevansa kiinnostunut uusista mahdollisuuksista, alkoi profiilissa vilkas liikenne. Se toi mukanaan myös Tuomisen vanhan työkaverin. ”Päätin soittaa hänelle ja keskustelimmekin potentiaalisesta työpaikasta hänen yrityksessään. Sain kutsun haastatteluun, jonka päätteeksi minulle tarjottiin työtä.”

”Älä jää työnhakusi kanssa yksin”

”Muille työttömäksi jääville neuvoisin, että asioilla on tapana järjestyä. Hae apua, sitä on kyllä saatavilla. Esimerkiksi lähipiirissä joku varmasti mielellään lukee hakukirjeesi tai auttaa videohaastattelussa. Uskalla myös olla rohkea ja kokeilla erilaisia asioita. Itse olen esimerkiksi kertonut vitsejä työnhakuvideoissa”, Tuominen päättää nauraen.

 

Lue myös Pirjo Pernun tarina, kuinka uravalmennus avasi hänen näkökulmiaan tulevaisuuteensa.

Uravalmennus antoi Miikka Ovaskalle itseluottamusta työnhakuun, lue uran käännöskohdasta täältä.