21.05.2021 — Uravalmennus osallistujakokemukset

Uravalmennus antoi Miikalle itseluottamusta työnhakuun – osallistujakokemus

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Miikka Ovaska sai irtisanomisilmoituksen yt-neuvotteluiden seurauksena helmikuussa 2021. Ilmoitus tuli yllätyksenä työssään menestyneelle Ovaskalle. Hän oli siirtynyt työhön suoraan koulunpenkiltä, ja vaikka hänen uransa olikin kehittynyt samalla työnantajalla, viimeisin työnhakukokemus Ovaskalla oli 23 vuoden takaa.

Pitkään työnantajayrityksessä työskennelleelle Miikka Ovaskalle tarjottiin työnhaun tueksi Sarasen uravalmennusta. Ovaska näki maailman avoimeksi irtisanomisen jälkeen, joten hän tarttui entisen työnantajansa tarjoamaan palveluun. Valmennusyhteistyö lähti sujumaan nopeasti.

Sarasen uravalmennuksen tavoitteena on auttaa irtisanomistilanteissa lähtevät uusille urille. Henkilökohtaisessa valmennuksessa käydään yhdessä osallistujan ja valmentajan kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja uran jatkolle. Vaihtoehtoja ovat yleensä uuden työn hakeminen, opiskelut, alanvaihto, yrittäjyys tai esimerkiksi eläkkeelle siirtyminen. Uravalmennus koostuu henkilökohtaisista valmennustapaamisista, harjoitustehtävistä sekä aktiivisesta yhteydenpidosta ja tuesta koko ohjelman ajan.

”Valmennus auttoi irtisanomisen jälkeisessä shokkitilassa, kun oma pääni oli pyörällä. Pääsin uravalmentajani Antti Vuorjoen kanssa hyvään yhteissäveleen heti ensitapaamisessa. Antilla on hieno ote ihmisistä ja tilanteesta, jota kävin läpi. Hän osasi kannustaa minua eteenpäin oikealla tavalla”, Miikka Ovaska kertoo ensikokemuksistaan Sarasen uravalmennuksesta.

Aktiivinen työnhakija saa paljon apua uravalmennuksesta

Miikka Ovaska aloitti työnhaun heti irtisanomisilmoituksen saatuaan. Hän edisti itse paljon työnhakuaan ja kiinnostavia paikkojakin tuli vastaan.

”Minulla oli jo yksi työhaastattelukierros pitkällä, kun aloitin valmennuksen. Sain Antilta hyviä neuvoja haastattelutilanteeseen. Lisäksi kävimme läpi CV:tä ja LinkedIniä, ja sain konkreettisia vinkkejä niiden kehittämiseen”, Miikka Ovaska käy läpi uravalmennustaan.

”Tavatessamme ensimmäistä kertaa, Miikalla oli jo selkeä kuva, miten hän lähtee edistämään työnhakuaan. Varmasti tärkein apu, minkä hän sai uravalmennuksesta, oli luotto omaan tekemiseen”, kertoo Miikan uravalmentaja Antti Vuorjoki.

”Henkilökohtainen uravalmentaja oli juuri mitä kaipasin irtisanomisen jälkeen”

Ovaskan tilanne vaihtui nopeasti työllistymiseen. Hän ehti tavata Antti Vuorjoen kanssa kerran, mutta Ovaska kokee silti saaneensa uravalmennuksesta paljon irti.

”Sain valmennuksesta paljon itseluottamusta, ja Antti opetti minut nostamaan parhaat puoleni esille. Antin ammattimainen ja kannustava ote olivat juuri se, mitä kaipasin irtisanomisilmoituksen jälkeen. Hän antoi minulle suunnattomasti voimia ja energiaa, jotta pystyin käsittelemään pettymykseni irtisanomisesta ja suuntaamaan katseeni eteenpäin uralla”, Ovaska summaa uravalmennuksensa antia.

”Vinkkinä muille samassa tilanteessa oleville neuvoisin, että ole oma itsesi. Tuo oma osaamisesi ja tietotaitosi esiin. Kannattaa sitkeästi etsiä töitä, vaikka tilanne onkin raskas. Harvoin kotoa töihin haetaan”, Miikka Ovaska päättää.