08.12.2021 — Uravalmennus osallistujakokemukset

Uravalmennus toi Pasille tuplaonnistumisen –muutospalvelun osallistujakokemus

Saranen
Kirjoittaja
Saranen

Pasilla oli takanaan pitkä ja monipuolinen työura, kun hänet irtisanottiin koronapandemian aiheuttamien yt-neuvotteluiden yhteydessä. Pasin uran monipuolisuus sekä aktiivinen ja eteenpäin katsova asenne auttoivat häntä muutostilanteessa.

 Teknologia-alalle valmistunut ja sen parissa pitkän uran tehneelle Pasille irtisanomisilmoitus ei tullut yllätyksenä. Pasi oli yt-neuvotteluissa itsekin mukana ylempien toimihenkilöiden edustajana. Vaikka Pasi tiesikin irtisanomisen olevan edessä, irtisanomislomakkeen saaminen hätkähdytti. Kun työsuhde päättyi, Pasi ohjattiin Sarasen muutospalvelun pariin ja sen uravalmennuksen piiriin.

” Aluksi kävimme läpi uraani ja pohdimme sen tuomia mahdollisuuksia. Pandemia ja sen aiheuttama työttömyys aiheuttivat minulle alavireisyyttä, mutta valmentajani Riitta Salminen auttoi minua onnistuneesti näkemään oman potentiaalini”, kertoo Pasi tunnelmistaan valmennuksen parissa.

 Uravalmennus auttoi löytämään uusia mahdollisuuksia.

Sarasen uravalmennuksen tavoitteena onkin tukea ja auttaa irtisanottuja mahdollisimman konkreettisin keinoin, jotta he löytäisivät uralleen uuden suunnan. Pasia auttoi esimerkiksi se, että hän kirjoitti yhdessä valmentajansa kanssa LinkedIn:in postauksen omasta työtilanteestaan ja uusista ideoistaan yrittäjänä. Postaus keräsi paljon tykkäyksiä ja kommentteja, jotka rohkaisivat Pasia entisestään yrittäjyyden pariin.

Uravalmennuksessa valmennettavan uutta suuntaa ei rajoitetakaan pelkästään uuden työn hakemiseen, vaan uusi suunta voi löytyä esimerkiksi opiskelun, alanvaihdon, yrittäjyyden tai eläkkeelle siirtymisen saralta. Valmennus on aina henkilökohtainen ja se koostuu kahdenkeskisistä tapaamisista, harjoitustehtävistä sekä aktiivisesta yhteydenpidosta ja tuesta koko ohjelman ajan.

Valmennuksen aikana Pasi suoritti loppuun jo aiemmin aloittamansa fasilitointi- ja mentorointikoulutuksen. Sen lisäksi hän kävi Suomen toimitusjohtajien myyntikoulutuksen. Näiden koulutuksien sekä Riitalta saamansa tuen avulla Pasi innostui omasta urastaan ja ryhtyi yrittäjäksi. Riitan kokemus auttoi Pasia yrittäjyyden ensiaskeleissa ja häneltä Pasi sai tietoa muun muassa yritysmuotoon, verotukseen ja hinnoitteluun liittyvissä asioissa. Yritystoiminta alkoikin vauhdikkaasti ja pian Pasin työkalenteri oli jopa liian täynnä. Eräs asiakas vakuuttui Pasin ammattitaidosta niin, että tarjosi hänelle vakituista kokopäivätyötä. Vaikka yritystoiminta oli sujunut mallikkaasti, oli tarjottu työpaikka niin kiinnostava, ettei Pasi voinut ohittaa sitä.

Valmentaja Riitta muistelee Pasin matkaa tyytyväisenä: ”Oli ilo valmentaa Pasia. Pasilla on takanaan vakuuttava ura. Hänen tarinansa on mielenkiintoinen ja siitä oli ammennettavissa paljon tulevaisuuden rooleihin. Kävimme asioita läpi monesta eri näkökulmasta. Tarkensimme matkan varrella tavoitteita, mikä johti tuplaonnistumiseen.”

”Kannattaa lähteä iloisen uteliaalla mielellä kohti uusia mahdollisuuksia”

Nyt Pasi työskentelee täysipäiväisesti kotimaisessa teknologiayrityksessä. Suunnitelmissa on jatkaa työntekoa mahdollisimman pitkään. Palkkatyön lisäksi Pasi voi halutessaan tehdä konsultointihommia oman yrityksensä kautta. Voisikin siis sanoa, että Pasi on saanut uralleen tuplaonnistumisen.

Pasin muutosmatka on ollut upea ja hän haluaa antaa muille samassa tilanteessa oleville muutaman vinkin. ”Tärkeintä on löytää itselleen keskustelukumppani, jonka kanssa voi pohtia, mitä kannattaa tehdä”, pohtii Pasi. ”Sen lisäksi kannattaa muistaa, että muutostilanteet avaavat aina uusia mahdollisuuksia. Usko omiin mahdollisuuksiin ja innostu uusista asioista”, summaa Pasi lopuksi.

Lue myös Miika Ovaskan kokemus siitä, kuinka jo yksi tapaaminen valmentajan kanssa voi muuttaa tilanteen.

Tutustu, miten Henna Tuominen päivitti työnhakukokemustaan uravalmennuksen avulla.