10.03.2020 — Hakijoiden kokemuksia

Uudelle uralle Digital Growth Academyn kautta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Loppuvuodesta alkaneet rekrytoivat koulutusohjelmat ovat nyt kuumimmillaan. Pääsimme kysymään Digital Growth Academy -ohjelman osallistujien fiiliksiä ja kokemuksia kesken koulutusohjelman. Koska koulutusohjelmaan harkitsevat jatkuvasti kysyvät meiltä, miksi työnhakijat valitsevat rekrytoivan koulutusohjelman suoraan työllistymisen sijaan, päätimme kysyä asiaa suoraan osallistujiltamme:

”Koulutusohjelman sisältö oli ehdoton valtti. Digitaalisen markkinoinnin kenttä kehittyy jatkuvasti, ja erityisesti online-mainonta, analytiikka ja automaatio kiinnostavat minua”, kertoo koulutusohjelmaan osallistuva Mika ajatuksistaan.

”Koulutusohjelma on hyvä tapa oppia uutta ja päästä kokeilemaan erilaisia markkinoinnin tehtäviä, kuin mitä olen aikaisemmin tehnyt. Unelmatilanteessa saisin rekrytoivan koulutusohjelman jälkeen jäädä yritykseen töihin ja saisin vakituisen paikan markkinoinnin alalta”, avaa puolestaan Emilia ajatuksiaan.

”Olin pitkään miettinyt, mitä haluaisin työelämältä ja kaipasin työkokemusta toiselta alalta. Olin kiinnostunut sosiaalisesta mediasta markkinoinnin välineenä ja saanut vähän käsitystä aiheesta aiemmassa työssäni, mutta lopullinen potku alan vaihdon suuntaan tuli silloin, kun minut irtisanottiin edellisestä työpaikastani tuotannollisista ja taloudellisista syistä”, avaa Miia puolestaan omia kokemuksiaan.

Fiiliksiä hakuprosessista ja haastattelusta

”Hakuprosessi oli selkeä ja tiesin koko ajan, missä mennään. Ryhmähaastattelussa sain kertoa omat kiinnostukseni kohteet, ja sen perusteella kävin yrityshaastattelussa”, summaa Mika fiiliksiään hakuprosessista. 

”Haastattelu oli ryhmähaastattelu, johon tein muutaman minuutin kestävän myyntipuheen omista vahvuuksistani, osaamisalueistani sekä itseäni kiinnostavista työtehtävistä. Alkuun tilanne oli kuumottava. Yli kymmenen tuntemattoman ihmisen edessä itsestään kertominen oli yllättävän hermostuttavaa, vaikka normaalisti en kauheasti jännitä suuremmallekaan yleisölle puhumista”, kertoo Miia tunnelmistaan ryhmähaastattelun ajalta.

”Oli ihana huomata, kuinka Sarasen työntekijöitä aidosti kiinnosti, miten työhaastattelut eri yrityksissä sujuivat. Jos yritys tai rooli ei tuntunut oikealta, Sarasen asiantuntijat etsivät minulle sopivamman paikan. Hakuprosessin ajan kommunikointia oli koko ajan puolin ja toisin. Usein hakuprosessista jää se fiilis, että työnhakija jää vain odottamaan, eikä tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Tätä ei tapahtunut Sarasen kanssa”, kertoo Emilia kokemuksistaan hakuprosessin ajalta.

Mikä on ollut parasta tähän mennessä?

”Koulutuspäivät. Kouluttajat ovat alansa asiantuntijoita; olen saanut runsaasti hyviä ideoita ja käytännön vinkkejä työni tueksi”, avaa Mika ajatuksiaan.

”Digital Growth Academyn kouluttajat ovat olleet tähän asti todella hyviä ja ammattitaitoisia. Meidän ryhmämme on aivan mahtava ja jokaisella on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä avoimesti. Uskon, että se johtuu osittain Sarasen työkulttuurista, asiantuntijoista ja heidän toimintatavoistaan”, kertoo Emilia.

”Sarasella on ihanan välitön fiilis ja kaikki tuntuvat tekevän kovasti töitä sen eteen, että me koulutusohjelmassa mukana olevat saamme parhaan mahdollisen tuen. Parasta on ehdottomasti uuden opettelu, uusi ihana työyhteisö, johon minut otettiin avosylin vastaan, muiden luottamus osaamiseeni ja tietenkin kaikkiin muihin koulutusohjelmaan osallistuviin tutustuminen. Olemme lyhyessä ajassa muodostuneet tiiviiksi porukaksi, jolta saa tarvittaessa apua ja vertaistukea”, tiivistää Miia kokemuksiaan koulutuspäivistä.

Vinkkejä rekrytoivaan koulutusohjelmaan hakemista miettiville

”Jos koulutusohjelma kiinnostaa sinua, niin hae mukaan! Tee hakemus ajatuksella ja kerro konkreettisin esimerkein osaamisestasi ja onnistumisistasi. Kerro millaisista työtehtävistä olisit kiinnostunut, vaikka osaamista ei vielä olisikaan. Muista myös nostaa esiin mahdollisiin työtehtäviin liittyvä harrastuneisuus. Onneksi hakemusta on mahdollista muokata jälkikäteen, jos jotain unohtui mainita”, kannustaa Miia.

”Jos haluat mukaan, ole avoin! Ymmärrän, että tilanne ei ole ihanteellisin ja tuskin moni haluaa mieluummin olla työvoimakoulutuksessa, kuin suoraan oikeissa töissä, mutta tämä voi oikeasti olla urasi paras juttu ikinä”, summaa Emilia.

"Kun kirjoitat Sarasen sisäistä ansioluetteloa, joka toimii yleisenä CV:nä yrityksille, kirjoita mahdollisimman paljon itsestäsi! Mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pienilläkin jutuilla voi olla suuri merkitys yhteistyöyrityksen löytymisessä", vinkkaa Mika. 

Haluatko kasvattaa omaa osaamistasi?

Jos haluat kasvattaa omaa osaamistasi tai saada jalkasi työpaikan oven väliin, voi rekrytoiva koulutusohjelma olla sinun juttusi. Saat huippuluokan asiantuntijakoulutuksen samalla, kun syvennyt työtehtäviin yhteistyöyrityksessä. Kun haet mukaan ohjelmaan, saat hyödyntää SC Career Campuksen monipuolisia palveluita työnhakutaitojesi kehittämiseksi. Hakijoiden on mahdollista treenata omia työnhakutaitojaan verkkovalmennuksien avulla, saada henkilökohtaista valmennusta päivystävältä uravalmentajalta, sekä prosessin edetessä osallistua myös ryhmämuotoisiin valmennuksiin ja webinaareihin.

Tutustu avoinna oleviin hakuihin!