26.11.2019 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Uusi ura vaatii paloa ja itseohjautuvuutta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Iita Alatalon uusi ura digimarkkinoinnin parissa on kestänyt vasta muutaman kuukauden, mutta Iita on jo nyt vakuuttunut valinnastaan.

Olin työskennellyt kymmenisen vuotta finanssialalla ja edennyt työurallani pisteeseen, jossa kaipasin kipeästi uusia haasteita. Olin juuri kouluttautunut työn ohella tradenomiksi mainonnan ja viestinnän linjalta. Tavoitteeni olin asettanut korkealle – työtehtävä digitaalisen markkinoinnin parissa.
Digital Excellence Academy tarjosi tilaisuuden, johon tartuin kernaasti. ”Uusia digiliiketoiminnan ja -markkinoinnin osaajia” -slogan puhutteli minua välittömästi. Tuntui lähes kohtalokkaalta silmäillä koulutusohjelman kuvausta, sillä se sopi tilanteeseeni kuin se kuuluisa nenä päähän.

Sarasen tutorini Nea teki erinomaista taustatyötä ja järjesti minulle tapaamisen lääkeyhtiö Mylan Finlandin edustajien Leenan ja Mikon kanssa. Meillä synkkasi heti, vaikka ei minua helpolla päästetty. Mikko laittoi minut testiin esittämällä ensin suivaantunutta asiakasta ja sitten pahantuulista kollegaa, jotka minun täytyi kohdata. Tällä tavoin Mikko testasi kykyäni heittäytyä ja selviytyä haastavistakin tilanteista. Vuosien kokemus asiakasvastuullisena toimimisesta oli minulle tässä tilanteessa eduksi. Sain fiktiivisen asiakkaan ja kollegan rauhoiteltua, sekä Mikon vakuutettua ammattimaisista otteistani.

Keskustelimme luonnollisesti myös heidän tarpeistaan ja minun toiveistani, minkä johdosta saatoimme tapaamisen jälkeen olla yksimielisiä siitä, että tavoitteemme kohtasivat.

Valintapäätös tehtiin vain muutamia tunteja tapaamisemme jälkeen. Yhteistyömme saattoi alkaa.

Pääsin siis mukaan koulutusohjelmaan ja aloitin työskentelyn Digital Marketing Traineena Mylanilla kesäkuun puolessa välissä. Näin ohjelman puolimatkassa onkin sopiva hetki reflektoida, miltä nyt tuntuu.

Olen viihtynyt Mylanilla erinomaisesti. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, mielenkiintoisia ja riittävän haastavia. Olen voinut työskennellä itsenäisen työskentelyotteeni mukaisesti, mutta saanut myös tukea sitä tarvitessani. Uudella alalla menestyminen vaatii vahvaa itseohjautuvuutta ja paloa uuden oppimiseen. Jos tunnistat nämä piirteet itsessäsi, voi Digital Excellence Academy olla sinullekin oikea valinta.

Digital Excellence Academyn koulutuspäivät ovat tukeneet ammatillisen osaamiseni kehittymistä ja tuoneet työpaikalla puuhasteluun virkistävää vaihtelua. Olen kolmessa kuukaudessa oppinut valtavasti uutta. Entistä tutummiksi ovat tulleet muun muassa hakusanamainonta, sähköposti- ja somemarkkinointi, analytiikka, sekä useat entuudestaan tuntemattomammat työkalut ja alustat.

Olen nyt koulutusohjelman puolivälissä vähintään yhtä innoissani kuin sen alkaessa. Todennäköisesti enemmän, sillä nyt voin aidosti tuntea tehneeni oikean valinnan lähtiessäni mukaan Digital Excellence Academyyn.

Iita Alatalo
Digital Marketing Trainee
Mylan