26.11.2019 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Uusia osaajia kannattaa kasvattaa yrityksissä

Kirjoittaja
Saranen Consulting

"Kun kysyntä on kova ja yritykset kilpailevat parhaista tekijöistä, kannattaa kasvattaa osaajat omassa yrityksessä. Koen hyödylliseksi yhdistelmän, jossa työntekijät saavat teoriaosuuden Sarasen koulutusohjelmasta ja työssäoppimisen yritykseltä", kertoo liiketoimintajohtaja Maria Hintikka Digialta.
Digialle uusia osaajia etsitään koko ajan ja syytkin ovat selvät. "Microsoft Dynamics 365 on laajentunut uusille liiketoiminta-alueille ja yritykset ovat tunnistaneet uudistuksen hyödyt. Myynti on kasvanut ja projekteja on käynnistetty paljon, joten tekijöitä tarvitaan", Hintikka avaa nykyhetken tilannetta.

Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan digitalisoituvassa ja verkottuvassa maailmassa. Työntekijöitä IT-talossa on yli tuhat ja Microsoft Dynamics -ympäristössäkin 150.

Osaajia aivan liian vähän – lisää tarvitaan

Yrityksillä on kova kisa samoista IT-alan ihmisistä. Digialla on paljon pitkän linjan ammattilaisia, huippulaadun tekijöitä. Koska alalla kehitysvauhti on kova, tekijät kouluttautuvat jatkuvasti hallitsemaan uusia osa-alueita. Se ei riitä osaajapulan poistamiseen.

"On hyvä uudistua, ja parhaiten se onnistuu kasvattamalla omat osaajat. Sarasen koulutusohjelmia pidän hyödyllisinä, kun rekrytoitavat saavat niissä tarvittavan teoriaosuuden ja työnsä he oppivat meillä", Hintikka kertoo. Joskus yrityksessä on tarvetta pistää pystyyn kokonaan oma koulutusohjelma. Hintikka oli joitakin vuosia sitten eCraftilla vetämässä tällaista Saranen Consultingin järjestämää 16 osallistujan trainee-ohjelmaa.

Aikaa punnita rekrytoitavan sopivuutta yritykseen

Noin puoli vuotta kestävän rekrytoivan koulutusohjelman ajan aikuisopiskelija on töissä yrityksessä.

Puolen vuoden aikana näkee puolin ja toisin, onko juuri tämä työ henkilön ominta alaa. Rekrytoitavan valmiudet ja vahvuudet ehtivät tulla tutuksi, kun hän on osa työyhteisöä. Digialle on päätynyt töihin sekä uranvaihtajia että suoraan koulun penkiltä tulevia nuoria.

Hintikka on rekrytoinut Microsoft Academyn -koulutusohjelmista osaajia jo useammassakin eri työpaikassaan. "Koulutus on monipuolinen. Siinä on teknisen sovelluskoulutuksen lisäksi myös asiantuntija- ja vuorovaikutuskoulutusta eli sitä kaikkea, mitä arjen työssä tarvitaan."

Lue lisää siitä, miten kasvatat omat osaajasi – nopeasti ja mutkattomasti.