08.04.2020 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Viiden tähden palvelu työnhaun tueksi

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Sarasen Career Campus tukee vuosittain satoja työnhakijoita uusille urille. Jani Voutilainen jäi ilman työtä yritysfuusion tuoman muutoksen keskellä. Sinnikäs työnhaku kuitenkin palkittiin.

"Yritysfuusiosta johtuneiden yt-neuvotteluiden seurauksena jäin työttömäksi vakuutusalalta kesällä 2019. Yrityksemme tarjosi muutosturvaa, jonka myötä sain mahdollisuuden hyödyntää Sarasen palveluita uudelleentyöllistymiseni tueksi. Seitsemän kuukauden aktiivisen työnhaun jälkeen sain määräaikaisen työsopimuksen ja aloitin työt helmikuussa 2020”, avaa Jani tilannettaan.

Sarasen Career Campuksen tarjoaman palvelukokonaisuuden avulla työnhakijat voivat verkostoitua ja hyödyntää valmentajien tukea työnhaun haasteiden kohtaamisessa. Kun työnhaun haasteita saa sparrailla valmentajan kanssa, eivät vastoinkäymiset pääse kasvamaan etenemisesteeksi hakijan mielessä. Vertaistuesta saa arvokasta apua ajatuksien vaihtoon, eikä työnhakukaan tunnu niin yksinäiseltä.

”Ensimmäisestä uravalmentajan tapaamisesta lähtien asiat lähtivät sujumaan mutkattomasti. Aloitimme luomalla vahvuuksiini perustuvan työnhakustrategian, jota SC Career Campuksen eri koulutukset ja webinaarit tukivat. Nykyisillä työnhakumarkkinoilla tutkintokeskeisyys ja ikärasismi tuntuivat ylikorostuvan ja siten tuovan tummia pilviä oman työllistymiseni tielle, mutta työnhakustrategiani auttoi pitämään katseeni pallossa koko ajan”, avaa Jani työnhakunsa etenemistä tarkemmin.

Career Campus tarjoaa työnhakijoille laajasti eri palveluita, joiden kaikkien tavoitteena on innostaa sekä tarjota konkreettista tietoa tukemaan hakijan onnistumisia. Työnhakutaidot tuodaan nykypäivään tarjoamalla ryhmävalmennuksia, koulutuksia, rekrytointitapahtumia ja verkkopalveluja hakijoiden hyödynnettäväksi. Tarjolla on aina tuoreinta tietoa työnhaun menetelmistä ja työmarkkinasta.

”Hyödynsin Campuksen palveluita laajasti webinaareista eri koulutuksiin ja kävin lukuisia sparrauskeskusteluja valmentajien kanssa. Keskusteluista sain uusia näkökulmia ja tukea työnhaun haasteisiin. Sain tuoda esiin omaa positiivista can-do asennettani, ja sparrauksen kautta sain varmuuden, että omalla positiivisella asenteellani ja olemalla nykyaikainen ja muutoskykyinen kameleontti työllistyisin kyllä ennemmin tai myöhemmin. Myös keskustelut kohtalotovereiden kanssa antoivat tärkeää vertaistukea ja uskoa tuleviin työnhaun haasteisiin.

Kokonaisuudessaan Sarasen muutospalvelut ovat viiden tähden kokonaisuus, jonka merkitys uudelleen työllistymisessäni oli valtavan iso. Jos sinulle tarjotaan Sarasen muutosturvapakettia ja omaa uravalmentajaa yt-neuvottelujen jälkeen, niin elä epäröi hetkeäkään lähteä mukaan. Sarasen palvelut ja niiden kautta saatu vertaistuki rules!”

 

Mikä ihmeen Career Campus? Tutustu toimintaamme täällä!