07.01.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Visma Academy vei kokeneen Esan uusiin ohjelmistoalan haasteisiin

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Lappeenrantalainen Esa Laine, 53, löysi Visma Academyn kautta uusiin haasteisiin ohjelmistoalalle. Esa työllistyi Visma Consultingille kuuden kuukauden rekrytoivasta koulutusohjelmasta ja työskentelee nyt Software Developer -nimikkeellä.

”Sain hakuprosessin aikana tiedon, että Visma Consultingin puolella olisi tarvetta automaatio-ohjelmoinnin osaamiselle, jota minulta löytyikin. Ja fiilikset erityisesti nousivat, kun kävin Vismalla haastattelussa. Minulle jäi tunne, että on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä mukaan ohjelmaan”, Esa Laine muistelee Visma Academyn haastatteluista.

Visma Academy - Saranen

Esa opiskeli kokeneemmalla iällä ammattikorkeakoulussa uuteen ammattiin ohjelmistoalalle. Koodaus-kokemusta häneltä löytyy kaukaa harrastusten puolelta – aivan Commodore 64 ajoista lähtien.

”Varsinaisesti harrastus vaihtui ammattiin opiskelujen kautta vasta myöhemmällä iällä. Harrastusten, töiden ja koulutuksen kautta tutuksi on tullut monia eri kieliä, kuten Pascal, C, C#, JavaScript ja PHP”, Esa luettelee.

Kokeneen lappeenrantalaisen erityisosaaminen automaatiopuolelta ja motivaatio ohjelmistoalaan tehtäviin vakuuttivat Visma Consultingilla niin, että hän päätyi ohjelman startatessa lähes suoraan oman projektin pariin. Työssään Esa tekee Visman asiakkaalla automaatio-ohjelmointia työkalunaan mm. Beckhoff TwinCat.

"Työ, jota pääsen nyt tekemään, on aivan loistava"

”Kaksi viikkoa, kun ohjelma alkoi, niin siirryin heti asiakkaalle ja omaan projektiin. Työ, jota pääsen nyt tekemään, on aivan loistava. Se on juuri hyvä jatkumo siihen, mitä on tehnyt aikaisemmin. Haasteellisuus lisääntynyt ja joka päivä oppii jotain uutta. Olen ollut myös Visma Consultingiin työnantajana hyvin tyytyväinen. Homma pelaa tosi hyvin”, Esa kehuu.

Kaksi viikkoa, kun ohjelma alkoi, niin siirryin heti asiakkaalle ja omaan projektiin. Työ, jota pääsen nyt tekemään, on aivan loistava. Se on juuri hyvä jatkumo siihen, mitä on tehnyt aikaisemmin.

Puoli vuotta kestävän Visma Academyn aikana käydyt n. 20 koulutuspäivää olivat Esalle hyödyksi. Uutta opiskeltavaa riitti työssä ja koulutuspäivissä tuli paljon uutta ja hyödyllistä tietoa. Koulutuksen jälkeen Esa on jatkanut itsensä kehittämistään ja syventyy nyt Python-ohjelmointiin, jolla kirjoitetaan testiohjelmia.

”Työssäni minulla oli uusi ohjelmaympäristö, niin opiskeltavaa riitti ja riittää yhä. Erityisesti koin ohjelman koulutuksessa hyödyksi, kun tutuksi tuli ohjelmistoalan termistöä ja ohjelmointikäytäntöjä. Lisäksi opin paljon uutta eri teknologioista ja ohjelmointikielistä. Kouluttaja oli minusta todella osaava!”, Esa hehkuttaa.

Uusi Visma Academyn haku on käynnissä ja siihen tuore vismalainen kannustaa hakemaan:

”Olenkin jo ehtinyt suositella ohjelmaa eteenpäin! Erityisesti juuri valmistuneelle tai harrastuneisuuden kautta osaamista kerryttäneelle näen tämän ohjelman todella hyödylliseksi. Tietysti vähän kokeneemmillekin, jos uusia haasteita haluaa etsiä. Täällä Consultingin puolella on paljon erilaisia tekniikoita, ohjelmointikieliä ja projekteja, joista löytyy varmasti kiinnostavia haasteita.”

 

Haku Visma Academyyn on nyt käynnissä! Työllisty Vismalle ohjelmistoalan tehtäviin Lappeenrantaan tai Helsinkiin. Lue lisää täältä!