26.11.2019 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Visuaalista suunnittelua tarvitaan myös ohjelmistotaloissa

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Graafista suunnittelua ja vuorovaikutteista mediaa opiskellut Henna Virtanen löysi Code Academysta paikkansa UX Designerina.

Hain Code Academyyn aivan viimeisenä hakupäivänä. Olin hoitanut lastani kotona kaksi vuotta ja hakenut graafikon ja visuaalisen suunnittelijan töitä, mutta haastatteluita ei kuulunut, joten aloin pohtia muitakin vaihtoehtoja. Arvelin, että Code Academy olisi vain sellaisille, joilla on pitkä ohjelmointitausta. Soitto ohjelman projektipäällikölle kuitenkin motivoi hakemaan mukaan saatuani kuulla yritysten mahdollisesti hakevan ohjelman kautta myös visuaalisia suunnittelijoita.

En olisi uskonut tulevani valituksi, mutta niin vain pääsin mukaan! Ehkä pienen start up-firman peligraafikkona saatu työkokemus auttoi valinnassa. Hyvin pian ryhmähaastattelun jälkeen Piceasoftilta soitettiin ja kysyttiin, olisinko kiinnostunut tulemaan haastatteluun. Nyt reilut puoli vuotta myöhemmin olen työsuhteessa Piceasoftilla UX Designerina. Teen pääasiassa käyttäjäkokemus- ja käyttöliittymäsuunnittelua ja ylläpidän Code Academy -kurssikaverini kanssa yhteisprojektina toteutettua käyttöohjesivustoa. Työnkuvani on todella monipuolinen sisältäen myös front-end-suunnittelua.

Piceasoft on noin 40-henkinen yritys, joka on kasvanut nopeasti myös minun firmassa oloni aikana. Meillä on tosi kiva porukka, ja pienempiä tiimejä yrityksen sisällä: osa on erikoistunut PC-, osa mobiilipuoleen, on markkinointitiimi ja devaajat. Itse olen jostakin devaamisen ja markkinoinnin välimaastosta. Työhöni kuuluu myös grafiikan ja markkinointimateriaalin tuottamista ja kuvankäsittelyä.

Parasta antia Code Academyssa oli koulutustarjonnan laajuus. Olin tehnyt muutamia nettisivuja ja osasin HTML:ää ja CSS:ää etukäteen, mutta minulla ei ollut mitään kokemusta varsinaisista ohjelmointikielistä. Välillä koulutuksessa putosin kärryiltäkin, mutta sain hyvää apua opettajilta ja kurssikavereilta ja tehtävät olivat juuri sopivan haastavia. Oli hyvä motivaattori, että myös kotona tehtiin välillä etätehtäviä – itsenäinen tekeminen ei yksinään ehkä olisi motivoinut tarpeeksi, mutta koulutuspäivinä oli skarpattava omaksuakseen mahdollisimman paljon minulle täysin uusista teknologioista.

Koulutuspäivistä saa hyvän startin ohjelmoinnin eri osa-alueille, vaikkei kaikille teknologioille omassa työssä olisikaan niin paljon käyttöä. Koulutusohjelma sopii siis todella monenlaisille taustoille – itsekin koen olleeni ryhmässäni kokemattomin koodauksen suhteen, ja silti pärjäsin hyvin! Koulutusryhmä oli myös tosi mukava, ja tulimme kaikki hyvin juttuun keskenämme.

Henna Virtanen
UX Designer
Piceasoft