26.11.2019 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Hyvä keino saada töihin osaajia, joilla on alan tuorein tieto

Kirjoittaja
Saranen Consulting

"Uusien teknologioiden osaajia ei välttämättä ole vapailla markkinoilla niin paljon kuin tarvitaan. Me saimme Microsoft Akatemian kautta pätevän työntekijän, jolla on alan uusin tieto hallussaan", sanoo kehityspäällikkö Miikka Kallberg CSC:ltä.

Vuosi sitten CSC:llä oli tarve vahvistaa Microsoft Azuren -pilvipalveluteknologioiden osaamista yrityksessä. "Osallistuimme työnantajana Saranen Consultingin rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Sitä kautta saimme töihin motivoituneen henkilön, joka ehdottomasti halusi Microsoft Academy -ohjelmaan oppiakseen Azuren uudet ominaisuudet", Kallberg kertoo.

Jatkuva koulutus kuuluu olennaisesti työelämään

"Aikuiskoulutus, uudelleenkoulutus ja jatkuva oppiminen ovat asioita, jotka kuuluvat nykypäivän työelämään. Pidän tällaista rekrytoivaa aikuiskoulutusta merkittävänä osana elinikäistä oppimista", Kallberg sanoo. Rekrytoivan koulutusohjelman aikana aikuisopiskelija työskentelee yrityksessä ja osallistuu samalla alan asiantuntijoiden antamaan koulutukseen. Uudet opit tulevat heti hyötykäyttöön työpaikalla.

Esimiehenä Kallberg arvostaa koulutukseen hakeutuvia työntekijöitä. "Kun hakija on kiinnostunut koulutuksesta ja itsensä kehittämisestä, niin onhan se plussaa ja osoittaa aktiivisuutta."

Lisää toivottua näkyvyyttä työnantajana

"Julkishallinnon toimijana emme ole ihan yhtä tunnettuja kuin kaupalliset yritykset. Niinpä meidän on välillä vaikea löytää osaajia, kun hakijat eivät tunne meitä. Yhteistyö Sarasen koulutusohjelmissa tuo meille lisää näkyvyyttä ja näin saamme hakemuksia laajemmalta joukolta potentiaaleja. Haastatteluissa monet hakijat yllättyvätkin julkishallinnon monista hyvistä puolista", Kallberg toteaa.

CSC Tieteen tietotekniikan keskus on valtion ja korkeakoulujen omistama tietotekniikan osaamiskeskus, joka tuottaa kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita. CSC tunnetaan erityisesti superlaskennasta, ja CSC onkin juuri hankkinut käyttöönsä Suomen tehokkaimmat tietokoneet laskentaan. CSC toi aikoinaan internetin Suomeen ja edelleen se hallinnoi korkeakoulujen Funet-verkkoa.

Kehityksessä pysyy mukana turvaamalla osaaminen yrityksessä

Kallberg on ollut tyytyväinen Microsoft Academyyn ja voi suositella sitä kaiken tyyppisille yrityksille.

"Microsoft Academy -koulutus antaa opiskelijoille tuoretta tietoa ja aina viimeisimmät kuulumiset Microsoftin tuotteista ja niiden käytöstä. Koulutukset ovat korkealaatuisia, materiaalia on paljon ja kouluttajat ovat hyviä. Tätä kautta yritys saa osaajia, joilla on tiedot ajan tasalla."

Lue lisää siitä, miten kasvatat omat osaajasi – nopeasti ja mutkattomasti.