26.11.2019 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Liiketoiminnan kannalta rekrytointi oli onnenpotku

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Omapajassa oltiin kehittämässä uuden ajan tilitoimistoa. Oli vain yksi mutta: työn kehittäjäksi tarvittiin pätevä ja innostunut työntekijä. ”Täydellisen sopiva ehdokas löytyi Saranen Consultingin DigiTalous Akatemia -koulutusohjelmasta”, kertoo toimitusjohtaja Marko Tyyskä tyytyväisenä.

”Kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Rekrytoitavan Kirsi Filppulan työkokemus, koulutustausta ja ennen kaikkea asenne oli sellainen, mitä tarvitsemme. Lisäksi Sarasen koulutusohjelmassa Kirsi sai päivitettyä osaamistaan.”

Omapaja toimii ympäri Suomea työllistymisen ja yrittämisen edistäjänä. Laskutuspalvelujen ja yrittäjyysvalmennusten lisäksi haluttiin luoda talouspalveluja yrittäjille.

Omapajassa harjoitellessaan Kirsin tehtävänä oli rakentaa perusta ja kehittää prosessit tulevaisuuden tilitoimistolle ja tuotteistaa palvelumuotoilun keinoin kaikki toiminnot. Syntyi Omapaja Talouspalvelut Oy.

”Yrityksemme missio on, että tulevaisuudessa jokainen yrittäjä voi kokea intohimoa ja olla ylpeä tekemästään työstä. Löysimme Kirsin, joka on tällä missiolla varustettu. Kirsi oli liiketoiminnan käynnistämisen kannalta meille todellinen onnenpotku”, Tyyskä kertoo.

Harjoittelun päätyttyä Omapaja palkkasi Kirsin palvelupäälliköksi vakituiseen työsuhteeseen.

Vahva suositus kehityshakuisille pk-yrityksille

”Näkisin, että erityisesti vahvassa kasvussa olevat kehityshakuiset pk-yritykset hyötyvät yhteistyöstä Saranen Consultingin koulutusohjelmien kanssa. Rekrytointi helpottuu ja osaamista pystytään vahvistamaan ja varmistamaan yrityksissä turvallisesti”, Tyyskä painottaa.

Tyyskä on yhteistyöhön tyytyväinen. ”He todella kuuntelivat tarpeitamme ja tekivät hakijoista hyvän esivalinnan. Kävimme myös yhdessä läpi, mitä koulutusohjelman osa-alueita työntekijämme erityisesti tarvitsee meillä työskennellessään.”

"Sain hyvän työpaikan, johon en itse olisi osannut edes hakea"

Kirsi Filppulalla oli takana raskas rupeama yrittäjänä. Puolen vuoden levähdystauolla silmiin osui Saranen Consultingin ilmoitus DigiTalous Akatemiasta.

”Kiinnostuin heti, sillä olin ollut tekemisissä talousasioiden sähköistämisen kanssa. Halusin oppia, mitä kaikkia mahdollisuuksia sillä saralla vielä on”, Kirsi kertoo.

Ennen koulutusohjelman aloittamista Saranen Consulting etsi Kirsille harjoittelupaikan. ”Olin heti samalla aaltopituudella Omapajan toimitusjohtaja Marko Tyyskän kanssa. Työpaikka oli sellainen, että en itse olisi siihen ehkä osannut hakeakaan, mutta tämä on sopinut minulle kuin nakutettu.”

Omapajan harjoittelujaksolla Kirsillä oli vastuullinen tehtävä kehittää yritykselle kokonaan uusi liiketoiminta-alue Omapaja Talouspalvelut Oy. Samalla hän päivitti ja täydensi omaa osaamistaan koulutusohjelmassa. ”Kävimme talousasioiden lisäksi läpi paljon muitakin tärkeitä työelämän taitoja, kuten työssä jaksamista ja eri persoonallisuuksien kohtaamista.”

Sopii ihan kaikille

Koulutusohjelmaan osallistuminen kannatti, sillä harjoittelun päätyttyä Omapaja palkkasi Kirsin palvelupäälliköksi vakituiseen työsuhteeseen.

”En keksi ketään, jolle tällainen koulutusohjelman ja työn yhdistäminen ei sopisi. Kannattaa rohkeasti hakea! Saa koulutusta, oppii uutta ja omasta koulutusryhmästä tulee tuttuja ja hyvää vertaistukea.”