Kaikki ohjelmat

OP:n RekryKoulutus

Aloita uusi työ ja kasva osaajaksi OP:lle RekryKoulutuksen kautta taustastasi riippumatta

Nouse uuteen työhön OP:lle kiihdytyskaistalta taustastasi riippumatta

Hakuaika päättynyt!

Löytyykö sinulta asiakaslähtöistä asennetta? Tartutko avoimin mielin erilaisiin haasteisiin kiinni ja nautit monipuolisista työtehtävistä, joissa sinun ei tarvitse kangistua kaavoihin? Etsitkö uusia työmahdollisuuksia tai haluatko kenties suunnata täysin uudelle alalle? Hienoa, olet oikeassa paikassa!

OP:n RekryKoulutuksen kautta sinulle avautuu mahdollisuus nousta uuteen työhön kiihdytyskaistalta pankkialalle, taustastasi riippumatta. Tiettyä koulutus-, kokemus- tai työtaustaa tärkeämpänä pidämmekin haluasi kasvaa uuteen rooliin ja motivaatiotasi kasvattaa osaamistasi. Tule siis sellaisena kuin olet!

Avoimia paikkoja on yhteensä 13 Etelä-Karjalan (Lappeenranta ja Imatra), Suur-Savon (Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna) ja Pohjois-Karjalan (Juuka, Kesälahti, Lieksa, Nurmes-Valtimo) Osuuspankeissa. 

Lue lisää, hae mukaan pian ja nouse kiihdytyskaistalta uusiin tehtäviin!

Et tarvitse aiempaa kokemusta alan tehtävistä 

Asiakkaidensa omistama OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka on rakentanut suomalaista yhteiskuntaa ja tulevaisuutta jo 120 vuoden ajan. Nyt toteutettavan OP RekryKoulutuksen myötä saat mahdollisuuden suunnata pankkialan ja päivittäispalveluiden osaajaksi yhteen alan vaikuttavimmista yrityksistä, sekä muovata ja kehittää uraasi haluamaasi suuntaan, taustaasi mukautuen.

Katso myös aiemmin järjestetyn TE-liven tallenne! Lähetyksen kautta pääset tutustumaan tarkemmin ohjelman sisältöön, sekä OP:n työnantajana. Voit halutessasi lähettää sinua askarruttavia kysymyksiä myös ennakkoon. Siirry TE-liven lähetyssivulle tästä linkistä. 

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut OP:lle 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista on hyötyä nyt ja tulevaisuudessa.

Ohjelma on työvoimakoulutusta ja se on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä paikallisten ELY-keskusten, TE-palveluiden, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Suur-Savon Osuuspankkien sekä koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa.

Ota yhteyttä

laura-hovi-saranen

Laura Hovi

Project Specialist
laura.hovi@saranen.fi
040 673 6381

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista?

Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön sähköpostitse tai puhelimitse (arkisin 13-15)

Suurimmat valttisi tulevissa tehtävissä

Asiakaslähtöinen asenteesi

asiakaspalvelu-icon-op-1

Tiimilähtöinen ajattelutapasi

tiimityö-icon-op-3

Motivaatiosi ja halusi oppia uutta

motivaatio-icon-op

Mukautuva työotteesi

mukautuvuus-icon-op

Arvostamme erilaisuutta ja tiettyä taustaasi tärkeämpää onkin aito halusi kehittyä uudeksi osaajaksi ja saavuttaa seuraava etappi urallasi. Tule siis sellaisena kuin olet!

Uteliaisuus uusia aiheita kohtaan sekä innostus oman osaamisesi kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa uutta urasuuntaa pohtiva osaaja, vastavalmistunut tai vastaavista tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä.

Meidän tehtävämme on antaa sinulle valmiudet tulevassa roolissasi menestymiseen, taustastasi riippumatta!

RekryKoulutus - väyläsi omannäköisiin tehtäviin

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi ura? Mitä jos valitsisit molemmat.

OP:n RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi alan huippukouluttajien avulla. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut OP:lle 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Ohjelman aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen, taustastasi riippumatta.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, OP:n ja koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään etätoteutuksena. 

tyosopimus-icon-op
Rooleja eritaustaisille tekijöille

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää.

Tiimitekeminen, vahva yhteishenki ja rento ilmapiiri toimivat OP:lla työskentelyn selkärankana. OP RekryKoulutuksen kautta pääset suuntaamaan asiantuntijaksi ja samalla saat mahdollisuuden muovata uraasi myös jatkossa omannäköiseen suuntaan.

Tulet saamaan rooliisi erinomaisen koulutuksen, ja sen lisäksi uusissa työtehtävissäsi tukena on asiantunteva ja kannustava työyhteisö.

rooleja-eritaustaisille-tekijöille-icon-op
Koulutuksesta alan tuorein ammattitaito

Saat ajantasaisinta koulutusta alan huipulta ja viet osaamisesi uudelle tasolle.

Saat ohjelman aikana laadukasta täsmäkoulutusta uuteen rooliisi liittyen alan johtavilta tekijöiltä (n. 30 % ohjelmasta on tietopuoleista opetusta) ja pääset hyödyntämään kaikkea oppimaasi suoraan käytännön työtehtävien parissa.

Koulutuksen aikana pääset syventymään pankkipalvelutehtävien ja pankkialan sisältöihin asteittain. Sinun ei siis tarvitse hypätä suoraan syvään päätyyn - me autamme ja annamme sinulle tarvittavan tuen tulevassasi roolissasi menestymiseen.

Koulutus järjestetään etätoteutuksena ja pystyt osallistumaan koulutuspäiviin kätevästi vaikka omalta kotisohvaltasi. 

Koulutussisältö koostuu mm. seuraavista aihealuesta:

 • Pankkitoiminnan perusteet
 • Maksaminen
 • Pankkijuridiikan perusteet
 • Yleinen talouden hallinta
 • Säästämisen ja sijoittamisen perusteet
 • Myyntitaidot ja myynnillisyys pankkityössä
 • Rahoituksen perusteet
 • Työelämätaidot, oman uran johtaminen
asiantuntijakoulutus-icon-op
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin RekryKoulutuksen kautta avautuviin rooleihin ja paikkakunnille, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi. 

Hakuprosessin aikana pääset keskustelemaan ja sparrailemaan työn sisällöstä, uramahdollisuuksista sekä muista ohjelmaan liittyvistä asioista yhdessä Sarasen asiantuntijoiden kanssa. Näin pääsemme auttamaan sinua menestymään hakuprosessissa mahdollisimman hyvin. 

tyonhaun-agentti-icon-op

Tulevilta kollegoiltasi poimittua

Työssäni nautin eniten itseni haastamisesta sekä asiakaskohtaamisista. Myös työtehtävien monipuolisuus on palkitsevaa. Parasta OP:lla on ehdottomasti huippu työyhteisö! Täällä on mukava tehdä töitä ja oppia uutta.

 

refekuvitus-op-7
Osuuspankilla nautin eniten työporukan tiimihengestä. Parasta työssä on ehdottomasti työkaverit, joiden kanssa on mukava tehdä mitä vain työtehtäviä. Jos jokin askarruttaa, niin apua löytyy heti.

refekuvitus-op-6
Mikäli ihmisten kanssa työskentely kiinnostaa on OP erinomainen valinta! Työ antaa avaimia asiakkaiden palvelemiseen sekä ryhmässä työskentelyyn.

refekuvitus-op-8
OP:lla pääsee jatkuvasti oppimaan lisää, vaikuttamaan omaan työskentelyyn ja ottamaan vastuuta. Meillä ehdottomasti parasta on kannustava ilmapiiri, mahdollisuus kehittyä ja oppia lisää itselle kiinnostavista aiheista pankkialalla!

refekuvitus-op-5
0 / 0

Kenelle työ sopii?

Mikäli sinulta löytyy asiakaslähtöistä asennetta, kykyä mukautua erilaisiin työtehtäviin ja -tilanteisiin sekä intoa viedä osaamisesi uusiin tehtäviin, voit hyvinkin olla etsimämme henkilö! Tiettyä koulutus-, kokemus- tai työtaustaa tärkeämpänä pidämme haluasi kasvaa uuteen rooliin ja motivaatiotasi kasvattaa osaamistasi. Tule siis sellaisena kuin olet!

Mikäli tunnistat itsesi esimerkiksi jostakin seuraavista piirteistä, haluamme varmasti kuulla sinusta lisää! 

💥  Olet motivoitunut kasvamaan pankkipalveluiden osaajaksi ja haluat heittäytyä uusiin tehtäviin täysillä mukaan – tämä on kaikista tärkein valttisi!
 
👋   Sinulta löytyy asiakaslähtöistä asennetta, tartut avoimin mielin erilaisiin haasteisiin kiinni ja nautit monipuolisista työtehtävistä – tässä roolissa ei siis tarvitse kangistua kaavoihin
 
🚀  Sydämesi sykkii myyntityölle ja haluat hyödyntää vahvuuksiasi asiakastyön ja pankkialan parissa
 
 🔍  Sinulta löytyy motivaatiota ja uskallusta ottaa sellaisiakin työtehtäviä haltuun, joita et välttämättä täysin vielä osaisikaan – oikea asenne kantaa siis pitkälle, eikä epäonnistumisia kannata turhaan pelätä
 
 🙌   Työskentelet luontevasti osana tiimiä ja annat, sekä vastaanotat, apua mielelläsi työkavereidesi kesken – tiimitekeminen, vahva yhteishenki ja rento ilmapiiri toimivat OP:lla työskentelyn selkärankana
 
💡  Oman työn johtaminen kuuluu sanavarastoosi ja pystyt tarkastelemaan asioita tuorein silmin, myös asiakkaan näkökulmasta – kokeilunhaluinen asenteesi ja kehitysideoiden esilletuominen ovat arvokkaita valtteja 

 

Koulutuksen kautta pääset hyödyntämään omia vahvuuksiasi ja oppimaan uutta. Hyvänä taustana toimii esimerkiksi kokemuksesi erilaisista palvelutehtävistä, myyntityöstä tai asiakaspalvelusta alaan katsomatta. Ohjelma on  suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toiminnan perusta, minkä vuoksi koulutuksen päättyessä ja mahdollista työsopimusta solmittaessa tarkistetaan työntekijän luottotiedot, yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti.

Työnkuva

Etsimme nyt yhteensä 13 uutta osaajaa kasvamaan pankkipalveluiden päivittäisasioinnin rooliin Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Suur-Savon Osuuspankkien toimipisteisiin. 

Tulevassa roolissasi pääset työskentelemään osana tiimiä, joka palvelee asiakkaita tili-, kortti- ja verkkopalveluasioissa. Työnkuvaasi kuuluu kassatyöskentely sekä erilaiset asiakaskohtaamiset asiakkaidemme kanssa kasvokkain, verkon kautta ja puhelimitse. 

Monet osuuspankkilaiset ovat aloittaneet oman uransa päivittäisten pankkipalveluiden parissa ja jatkaneet uraansa talon sisällä mm. rahoituksen, säästämisen, sijoittamisen tai yritysasiakkuuksien parissa. Me OP:lla haluamme tukea sinua omien uratavoitteidesi saavuttamisessa myös RekryKoulutuksen jälkeen. Kauttamme saatkin mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti urasi suuntaan nyt ja tulevaisuudessa.

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea OP:n RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-palveluiden hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. 

Muistathan täyttää hakemuksen oman alueesi osalta. Aluekohtaiset hakulinkit löytyvät alta:

Koulutusnumero, Etelä-Savo: 708933

Koulutusnumero, Etelä-Karjala: 708952

Koulutusnumero, Pohjois-Karjala: 708945

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Tämä osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi OP:lle. Anna siis motivaatiosi ja persoonasi näkyä! Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan. 

Huom! Jos haet Etelä-Karjalan alueelta, sinun ei tarvitse täyttää osaamisprofiilia TE:n hakemuksen lisäksi.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, jotta pääsemme tutustumaan sinuun ja keskustelemaan työmahdollisuuksista mahdollisimman nopeasti!

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

OP työnantajana

Asiakkaidensa omistama OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

OP Ryhmän liiketoiminta on jaettu kolmeen liiketoimintasegmenttiin, jotka ovat Vähittäispankki, Yrityspankki sekä Vakuutus. Tarjoamme asiakkaillemme maan kattavimman ja monipuolisimman pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalvelujen kokonaisuuden sekä parhaat keskittämisedut. Olemme paikallinen toimija, jonka palvelut ovat saatavilla sekä monipuolisten digitaalisten kanavien että kattavan konttoriverkoston kautta. Yhdessä omistaja-asiakkaidemme kanssa olemme rakentaneet suomalaista yhteiskuntaa ja kestävää tulevaisuutta jo 120 vuoden ajan.

OP:n yrityskulttuuri

OP:n yrityskulttuurin ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi. Nämä arvot eivät muutu ajan saatossa.

Tämä kulttuuri on myös strateginen menetystekijä. Meillä on töissä onnellisia ihmisiä, ja onnellisista ihmisistä syntyy huipputiimejä ja todellisia työelämän muutoksentekijöitä. Onnellisuus syntyy siitä, että voi toteuttaa itseään ja saada siihen parhaan mahdollisen tuen. Se syntyy myös siitä, että tulee nähdyksi kokonaisena ihmisenä muuttuvine elämäntilanteineen.

Meillä toteutuu yhdenvertaisuus. Kunnioitamme toistemme erilaisuutta ja näemme monimuotoisuuden organisaation rikkautena. Tuemme kunkin työntekijän tarpeita ja ominaisuuksia – yhdessä kasvamme ja loistamme.

Lue lisää OP:n työkulttuurista ja tavoista toimia mm. OP Ryhmän nettisivuilta.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika : 5.9. - 3.10.2022

Koulutuksen ajankohta: 1.11.2022 - 2.5.2023

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu OP:n RekryKoulutuksen kautta. Koulutusohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut OP:lle  6 kk asiantuntijakoulutuksen päätteeksi.

Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen (70 % koulutusajasta) kautta OP:lla. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohella 30 % koulutusajasta on varattu tietopuoliselle koulutukselle, johon kuuluu sekä asiantuntijakoulutusta, että ohjattua itseopiskelua.

Koulutuksen aikana pääset syventymään pankkipalvelutehtävien ja pankkialan sisältöihin asteittain. Sinun ei siis tarvitse hypätä suoraan syvään päätyyn - me autamme ja annamme sinulle tarvittavan tuen tulevassasi roolissasi menestymiseen.

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toiminnan perusta, minkä vuoksi koulutuksen päättyessä ja mahdollista työsopimusta solmittaessa tarkistetaan työntekijän luottotiedot, yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti.

Koulutus järjestetään etätoteutuksena ja pystyt osallistumaan koulutuspäiviin kätevästi vaikka omalta kotisohvaltasi. 

Koulutussisältö koostuu mm. seuraavista aihealuesta:

 • Pankkitoiminnan perusteet
 • Maksaminen
 • Pankkijuridiikan perusteet
 • Yleinen talouden hallinta
 • Säästämisen ja sijoittamisen perusteet
 • Myyntitaidot ja myynnillisyys pankkityössä
 • Rahoituksen perusteet
 • Työelämätaidot, oman uran johtaminen

Ohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus OP:n kanssa ja osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.