Kaikki ohjelmat

Sarastia Akatemia

Kasva ratkaisuasiantuntijaksi palkka- ja henkilöstöhallinnon järjestelmän pariin

Kasva ratkaisuasiantuntijaksi Sarastialle!

Hakuaika päättynyt!

---

Oletko luontainen ongelmanratkaisija? Kiinnostaako sinua mahdollisuus kasvaa uuteen asiantuntijarooliin, jossa pääset hyödyntämään asiakaslähtöistä työotettasi ilman kaavoihin kangistumista? Mahtavaa! Etsimme nyt yhteensä 20 uutta tekijää kasvamaan ratkaisuasiantuntijaksi Mepco Pro HR -palkka ja henkilöstöhallinnan järjestelmän pariin. Uudet työtehtävät odottavat, oletko etsimämme tekijä?

Sarastia on monien mahdollisuuksien talous- ja henkilöstöhallinnon palveluihin erikoistunut yritys, Teemme töitä asiakkaittemme eteen 18 maakunnan alueella ja yli 900 asiantuntijan voimin. Muuttuva maailma ja muuttuva Suomi vaatii, että yhteistyötä tehdään entistä enemmän. Yksin tekemisen sijaan on järkevämpää tehdä yhdessä, yli kunta- ja maakuntarajojen.


Nyt toteutettavan Sarastia Akatemian kautta sinulla on mahdollisuus kasvaa kysytyksi asiantuntijaksi ja aloittaa uusi työ monipuolisten tehtävien parissa, jossa ratkaisut puhuvat.

Lue lisää, jätä hakemuksesi pian ja suuntaa uuteen työhön kasvualan asiantuntijaksi!

Tule linjoille kuulemaan ohjelmasta lisää 8.11. TE-livessä.

Yhteensä 20 avointa paikkaa – mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille 

Ratkaisuasiantuntijan roolissa pääset toimimaan monipuolisessa tehtävissä sovellustuessa, osallistumaan järjestelmän ylläpitotehtäviin sekä toimimaan palvelutuotannon ja asiakkaan palkanlaskennan tukena häiriö- ja ongelmatilanteissa.

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta IT:n, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon tai teknisen asiakaspalvelun parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis suinkaan tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Asiakaslähtöisyys, into ongelmanratkaisutehtäviin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi ratkaisuasiantuntijan tehtävissä. Kiinnostus tai osaaminen palkkalaskennan ja -hallinnon puolelta sekä mielenkiinto teknisempään järjestelmätyöskentelyyn vievät sinua eteenpäin entisestään. Meille kaikista tärkeintä on vahva mielenkiintosi alaa kohtaan sekä motivaatiosi tarttua uusiin tehtäviin innolla.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu rekrytoivan koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden työllistyä Sarastia365 HR-osaajaksi Sarastialle, sekä viedä oman asiantuntijuutesi uudelle tasolle työtehtäviäsi tukevan koulutuksen kautta. Ohjelma on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai määräaikaisessa työsuhteessa oleville henkilöille.

Viiden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja Sarastian kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue lisää Sarastia Akatemian tuomista uramahdollisuuksista ja hae mukaan pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja heti haun startattua!

Ota yhteyttä

Pinja_Heimala-640x640

Pinja Heimala

Project Specialist, Uusimaa
pinja.heimala@saranen.fi
040 849 3962
samuel_leivo_640x640-1

Samuel Leivo

Senior Project Specialist, Satakunta
samuel.leivo@saranen.fi
050 414 3304

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla!

Talous- ja palkkahallinto

sarastia-palkkahallinto-icon-1

Onko sinulla taustaa palkkahallinnosta tai palkanlaskennasta? Osaamisellesi on meillä kysyntää!

Henkilöstöhallinnon tehtävät

sarastia-henkilostohallinta

Oletko toiminut avustavissa henkilöstöhallinnon tehtävissä ja haluaisit suunnata uudelle uralle? Kasva S365 HR-ratkaisuasiantuntijaksi!

IT-tehtävät & järjestelmät

sarastia-it-tehtavat

Sytytkö teknisemmistä asiakaspalvelutehtävistä ja sinua kiinnostaa admin-työ? Vie taitosi uusiin asiantuntijatehtäviin!

Tekninen asiakaspalvelu

sarastia-asiakaspalvelu-icon

Onko sinulla kokemusta teknisistä asiakaspalvelutehtävistä? Syvennä osaamistasi palkka- ja henkilöstöhallinnon ratkaisuasiantuntijana. 

Meille ja Sarastialle tärkeintä on vahva mielenkiintosi alaa kohtaan sekä motivaatiosi tarttua uusiin tehtäviin innolla. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua kasvamaan uuteen työtehtävääsi ohjelman aikana.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - monta hyvää syytä hakea

Aloita uusi työ kasvualalla

Sarastia Akatemia yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään koulutuksessa kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 5 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

sarastia-uusi-tyo
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta IT:n, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja.  Asiakaslähtöisyys, kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin ja uusiin järjestelmiin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi ratkaisuasiantuntijan tehtävissä.

Soveltuvan taustan tehtäviin antaa erilaiset kaupalliset tai tekniset koulutukset ja voit olla taustaltasi mm.

 • Tradenomi
 • IT-tradenomi
 • Merkonomi
 • Datanomi
 • AMK-insinööri

 

sarastia-tyoyhteiso
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Koulutusjakso sisältää noin 20-25 koulutuspäivää, joiden aikana pääset syventymään mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Mepco Pro -järjestelmä koulutukset
 • Asiakaspalvelu- ja viestintätaidot
 • Asiakkuussuhteet IT-asiantuntijan roolissa
 • Palkanlaskennan ajokortti 1 & 2
 • Tekninen ja hallinnollinen tietoturva
 • Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset
 • Työskentely ketterissä ohjelmistotiimeissä
 • GDPR
 • ITIL
sarastia-koulutus
Uraasi tukeva työyhteisö

Sarastialla sinulla on tukenasi asiantunteva  ja uraasi tukeva työyhteisö, jossa on tilaa kasvaa ja kehittyä ammatillisesti. Joustavat mahdollisuudet oman työn jaksottamiseksi ja etätyökulttuuri auttavat oman työn suunnittelua projekti- ja työtehtäväkohtaisesti. Lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa omien mielenkiintojen mukaisesti. 

Ratkaisuasiantuntijan roolista on esimerkiksi mahdollisuuksia edetä ratkaisuarkkitehdin rooliin, jonka tehtävissä korostuu järjestelmien käyttöönottoprojektien vastuutehtävät, tehtävien organisointi, aikatauluttaminen ja työnjako sekä erilaiset asiakasrajapinnan kehitysprojektit. 

sarastia-tyoyhteiso

Kokemuksia työstä Sarastialla

Sarastialla on poikkeuksellisen joustavat mahdollisuudet tehdä etätyötä, sekä vaikuttaa omaan kalenteriin ja työaikoihin. Itselleni tällä on ollut todella suuri merkitys työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen suhteen. Myös työtehtävien sisältöön on ollut mahdollista vaikuttaa oman kiinnostuksen ja osaamisen kautta. Olen päässyt mukaan esimerkiksi robotiikkaan liittyvien ratkaisujen testaukseen.

 

Tutustu ratkaisuasiantuntija Ninan tarinaan täältä!

 

 

-Nina Hämäläinen, Ratkaisuasiantuntija, Sarastia

refekuva-sarastia-1
0 / 0

Sarastia yrityksenä

Sarastia on julkisten palveluiden uudistaja ja palveluliiketoiminnan kehittämisen puolestapuhuja – ajatusjohtaja ja edelläkävijä. Suomen suurimpana julkisomisteisena talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tuottavana yrityksenä, missiomme on auttaa suomalaisen kuntasektorin toimijoita palvelemaan paremmin asiakkaidensa tarpeita, tehostamaan toimintaansa ja toimimaan kestävämmin. Teemme töitä asiakkaittemme eteen 18 maakunnan alueella ja lähes 900 ammattilaisen voimin.

Asiakkaamme saavat digitalisaatiosta kaiken irti, kun kehitämme ratkaisuja juuri heitä varten ja tarjoamme heille markkinoiden kilpailukykyisimpiä palveluratkaisuja. Esimerkiksi Sarastia 365-tuoteperheen avulla tuomme kuntalaisen ja kunnan vuorovaikutuksen sekä kunnan työnteon digiaikaan. Pilvialustamme kehittyy jatkuvasti, taipuu moneen ja nivoo kaikki kunnan prosessit yhteen, helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Suomen elinvoiman kehittäminen on päämäärämme, joka ohjaa kaikkea tekemistämme. Elinvoima lähtee meistä itsestämme, joten noudatamme tinkimättömästi seuraavia periaatteita:

 • Rakennamme pitkäjänteisesti kilpailuetua toimialamme parhaasta esimies-alaisyhteistyöstä.
 • Yksilön hyvinvointi ja sen arvostaminen on suorin tie organisaation hyvinvointiin.
 • Myönteisyys kaikessa kanssakäymisessä tekee työstä mielekästä.
 • Tarjoamme mahdollisuuksia osaamisen monipuolistamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.
 • Kannamme vastuuta sekä omasta työstämme että asiakkaiden onnistumisesta.
 • Työskentelemme suoraselkäisesti, idearikkaasti ja ratkaisukeskeisesti.

Lähde mukaamme rakentamaan tulevaisuuden Suomea. Vakaa, menestynyt ja voimakkaasti kasvanut yrityksemme tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja kehittymisen mahdollisuuksia sekä kokeneille ammattilaisille että työuransa ensiaskeleita ottaville. 

Tutustu lisää Sarastiaan osoitteessa sarastia.fi. 

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Sarastia Solutions - ratkaisuasiantuntijoiden RekryKoulutus -ohjelmaan Uudenmaan ja Satakunnan alueella jos olet työttömänä,  työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

 

Uusimaa (koulutusnumero 709748)

Satakunta (koulutusnumero 709776)

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Sarastialle - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisissa työtehtävissä ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta IT:n, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja.  Asiakaslähtöisyys, kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin ja uusiin järjestelmiin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi ratkaisuasiantuntijan tehtävissä.

Soveltuvan taustan tehtäviin antaa erilaiset kaupalliset tai tekniset koulutukset ja voit olla taustaltasi mm.

 • Tradenomi
 • IT-tradenomi
 • Merkonomi
 • Datanomi
 • AMK-insinööri

Hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito sekä Excelin hyvä tuntemus ovat ratkaisuasiantuntijan työtehtävissä välttämättömiä. Lisäksi toivomme, että sinulla on vahva motivaatio kehittyä ratkaisuasiantuntijan rooliin Sarastialla!

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 5 kk

Hakuaika päättyy: 21.11.2022

Koulutuksen ajankohta: 14.12.2022 - 9.5.2023

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää 20-25 päivää asiantuntijakoulutusta, itseopiskelua sekä käytännön työssäoppimista Sarastialla. 

Koulutus koostuu mm. seuraavista aiheista:

 • S365HR -järjestelmä koulutukset
 • Asiakaspalvelu- ja viestintätaidot
 • Asiakkuussuhteet IT-asiantuntijan roolissa
 • Palkanlaskennan ajokortti 1 & 2
 • Tekninen ja hallinnollinen tietoturva
 • Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset
 • Työskentely ketterissä ohjelmistotiimeissä
 • GDPR
 • ITIL

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Infotilaisuuden tallenne

Katso 8.11. lähetetyn TE-live infotilaisuuden tallenne. TE-live -lähetyksessä mukana olivat Jari Aromäki (Ohjelmistoliiketoiminnan johtaja, Sarastia), Julia Karlsson (Competence Lead, Saranen) sekä vastaavan koulutuksen läpikäynyt Marie Ateek.

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.