Tietopankki

Kokoamme tänne asiantuntija-artikkeleita, oppaita, videoita ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Käsittelyssä koko työsuhteen elinkaari rekrytoinnista muutostilanteisiin.

Oppaat ja webinaarit asiantuntijoille

Puhutteleva työpaikkailmoitus

Miten saat ilmoituksenne erottumaan muista ja nostamaan samalla yrityksenne työantajamielikuvaa oikeasta kulmasta? Nappaa tästä vinkit hakijaystävällisen työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen.

Lataa miniopas

Rekrytoijan muistilista

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin sekaisin. Onneksi rekrytarve on useimmiten ennakoitavissa, ja prosessikin pysyy ryhdissä, kun sen vaiheita seurataan muistilistan avulla.

Lataa muistilista

Muutosturvan ABC -opas

Mitä päättäjän pitää tietää muutosturvasta? Oppaamme kertoo sinulle napakassa muodossa tärkeimmät yksityiskohdat.

Lataa muutosturvaopas!

Muutoskumppanin valinta

Edessä YT-neuvottelut? Muutosturva- ja outplacement-kumppanilla on iso merkitys onnistumiselle.

Lataa valintaopas!

Rekrytointiopas esimiehelle

Esimiehen vastuu onnistuneesta rekrytoinnista on suuri. Nopeasti luettavan oppaan avulla muistat ottaa kaiken olennaisen huomioon!

Lataa rekrytointiopas!

Webinaaritallenne: Osaamisen uudistaminen kasvattaa kilpailukykyä

Webinaarissa avarretaan käsitystä teknologiatrendien vaikutuksesta työhön. Miten pitäisi toimia, jotta voidaan vastata moderniin kysyntään? Kuinka piilevä potentiaali jalostetaan kilpailukyvyksi?

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Muutosturva käytännössä – esimerkkejä onnistumisista

Mitä tulee ottaa huomioon, kun prosessi halutaan viedä läpi vastuullisesti ja tukea sekä irtisanottavaa että jatkavaa henkilöstöä? Näin tilanne hallitaan: tutustu tosielämän esimerkkeihin.

Katso tallenne!

Tietopankki työnhakijoille

Webinaaritallenne: Henkilöarvioinnit osana rekrytointeja

Tässä webinaarissa pureudumme paljon kysyttyyn ja toivottuun aiheeseen, henkilöarviointeihin työtä hakevan näkökulmasta.

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Piilotyöpaikat ja mistä ne löytää

Rekrytointi on siirtymässä verkkoon samalla tavalla, kuten melkein kaikki muukin. Tämän vuoksi LinkedInin ja muiden sosiaalisen median kanavien merkitys työnhaussa on kasvanut erittäin paljon muutaman viimeisen vuoden aikana.

Katso tallenne!

LinkedIn ja henkilöbrändäys työnhaussa

Webinaari on avoin kaikille ja sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä osaamistasi näkyväksi, laajentaa verkostoasi ja ehkäpä näiden avulla löytää uusia työmahdollisuuksia.

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Kokemus ja ikä valtiksi työnhaussa

Iästä puhutaan paljon työnhakijoiden keskuudessa, ja usein negatiivisessa mielessä. Mutta miten ikä vaikuttaa työnhakuun? Onko kyseessä oikea ongelma, vai nähdäänkö asia suurempana haasteena kuin se onkaan? Ja miten ikä ja pitkä kokemus käännetään valtiksi töitä etsiessä?

Katso tallenne!

Kokemuksia Sarasesta

09.01.2020 — Hakijoiden kokemuksia

Riskin ottaminen johti huipputyöpaikkaan

”Kun joku tarjoaa tilaisuutta, siihen kannattaa tarttua. Ikinä ei voi tietää, mitä mahdollisuuksia se tuo tullessaan”, toteaa Mikael Havia. Hän uskalsi ottaa...

Lue lisää
07.01.2020 — Yritysten kokemuksia

Case Vaimo: Niin sujuvaa rekrytointia, että uusi työntekijä löytyi ennen kuin paikka oli edes auki

Vaimo Finland Oy on kansainvälinen kovassa kasvussa oleva teknologiayritys. Ruotsalaisen yrityksen nimi tulee Ruotsin saamen kielestä, jossa vaimo tarkoittaa...

Lue lisää
16.12.2019 — Yritysten kokemuksia

Case Voicelink: kun rekry onnistuu niin hyvin, että yhden sijasta palkataankin kaksi työntekijää

Global Voicelink GVL Oy on rivakkaa vauhtia kasvava yritys, joka tekee yritysten IT-toiminnoista mutkattomia. Voicelink ottaa tarvittaessa haltuun hankinnat,...

Lue lisää