Tietopankki

Kokoamme tänne asiantuntija-artikkeleita, oppaita, videoita ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Käsittelyssä koko työsuhteen elinkaari rekrytoinnista muutostilanteisiin.

Oppaat ja webinaarit yrityksille

Webinaari: Osaamishyppyjä mahdollistamassa

Osaamishyppyjä mahdollistamassa -webinaarissa Monetran toimitusjohtaja Päivi Pitkänen kertoo, miten Monetra on auttanut omia talousalan ammattilaisiaan uudistumaan ja tuottamaan sitä kautta asiakkailleen entistäkin parempaa asiakaskokemusta ja arvoa.

Ilmoittaudu webinaariin

Webinaari: Suomalaiset yritykset osaamismurroksen keskellä

Organisaatioiden menestyksen ratkaisee niiden uudistumiskyky ja mahdollisuudet houkutella parhaat osaajat itselleen. Webinaarissa kuulet tutkimustuloksia siitä, missä Suomessa osaamismurroksessa mennään ja saat vinkkejä siihen, miten uudistuvaa organisaatiota voidaan yrityksissä lähteä rakentamaan.

Katso tallenne

Webinaari: Vastuullinen sopeuttaminen

Miten YT-neuvottelut hoidetaan vastuullisesti ja millaista tukea esimiehet tarvitsevat hoitaakseen oman roolinsa mahdollisimman hyvin? Miten lomautukset käännetään eteenpäinmenon aikakaudeksi? Tähän vastaamme webinaarissa Vastuullinen sopeuttaminen.

Katso tallenne

Johdon opas muutostilanteisiin

Tämä opas on sinulle, joka haluat hoitaa muutostilanteet hyvin. Oli muutos kuinka tärkeä tahansa liiketoiminnan kannalta, keskellä muutoksen myllerrystä ovat aina ihmiset.

Lataa opas

Puhutteleva työpaikkailmoitus

Miten saat ilmoituksenne erottumaan muista ja nostamaan samalla yrityksenne työantajamielikuvaa oikeasta kulmasta? Nappaa tästä vinkit hakijaystävällisen työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen.

Lataa miniopas

Rekrytoijan muistilista

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin sekaisin. Onneksi rekrytarve on useimmiten ennakoitavissa, ja prosessikin pysyy ryhdissä, kun sen vaiheita seurataan muistilistan avulla.

Lataa muistilista

Rekrytointiopas esimiehelle

Esimiehen vastuu onnistuneesta rekrytoinnista on suuri. Nopeasti luettavan oppaan avulla muistat ottaa kaiken olennaisen huomioon!

Lataa rekrytointiopas!

Webinaaritallenne: Osaamisen uudistaminen kasvattaa kilpailukykyä

Webinaarissa avarretaan käsitystä teknologiatrendien vaikutuksesta työhön. Miten pitäisi toimia, jotta voidaan vastata moderniin kysyntään? Kuinka piilevä potentiaali jalostetaan kilpailukyvyksi?

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Muutosturva käytännössä – esimerkkejä onnistumisista

Mitä tulee ottaa huomioon, kun prosessi halutaan viedä läpi vastuullisesti ja tukea sekä irtisanottavaa että jatkavaa henkilöstöä? Näin tilanne hallitaan: tutustu tosielämän esimerkkeihin.

Katso tallenne!

Tietopankki työnhakijoille

Webinaaritallenne: Henkilöarvioinnit osana rekrytointeja

Tässä webinaarissa pureudumme paljon kysyttyyn ja toivottuun aiheeseen, henkilöarviointeihin työtä hakevan näkökulmasta.

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Piilotyöpaikat ja mistä ne löytää

Rekrytointi on siirtymässä verkkoon samalla tavalla, kuten melkein kaikki muukin. Tämän vuoksi LinkedInin ja muiden sosiaalisen median kanavien merkitys työnhaussa on kasvanut erittäin paljon muutaman viimeisen vuoden aikana.

Katso tallenne!

LinkedIn ja henkilöbrändäys työnhaussa

Webinaari on avoin kaikille ja sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä osaamistasi näkyväksi, laajentaa verkostoasi ja ehkäpä näiden avulla löytää uusia työmahdollisuuksia.

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Kokemus ja ikä valtiksi työnhaussa

Iästä puhutaan paljon työnhakijoiden keskuudessa, ja usein negatiivisessa mielessä. Mutta miten ikä vaikuttaa työnhakuun? Onko kyseessä oikea ongelma, vai nähdäänkö asia suurempana haasteena kuin se onkaan? Ja miten ikä ja pitkä kokemus käännetään valtiksi töitä etsiessä?

Katso tallenne!

Kokemuksia Sarasesta

14.04.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Yhteistyössä modernin HR:n ja rekrytoinnin asialla

Maailma ja työelämä muuttuvat nopeasti ja HR-funktion on kehityttävä mukana. Asiakkaiden muuttuvat odotukset ja uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen...

Lue lisää
08.04.2020 — Hakijoiden kokemuksia

Viiden tähden palvelu työnhaun tueksi

Sarasen Career Campus tukee vuosittain satoja työnhakijoita uusille urille. Jani Voutilainen jäi ilman työtä yritysfuusion tuoman muutoksen keskellä. Sinnikäs...

Lue lisää
23.03.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Microsoft Akatemian uratarina: Vanhakin koira oppii uutta!

Kun 47-vuotiaana menetin työni CRM-asiantuntijana ja IT-hallintokoordinaattorina, en halunnut jäähdytellä tai aloittaa laskusuhdannetta työurallani....

Lue lisää