25.08.2020 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Case Vaimo: Uusi työntekijä löytyi ennen kuin paikka oli edes auki

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Vaimo Finland Oy on kansainvälinen kovassa kasvussa oleva teknologiayritys. Ruotsalaisen yrityksen nimi tulee Ruotsin saamen kielestä, jossa vaimo tarkoittaa sydäntä. Vaimo haluaakin olla yritysten verkkoliiketoiminnan sydän auttaessaan niitä menestymään digitaalisessa liiketoiminnassa panostamalla verkkokaupan visuaalisuuteen, tekniikkaan ja käytettävyyteen. Suomen 65 työntekijästä valtaosa on Oulussa, mutta heillä on toimisto myös Helsingissä. 

Osaajien rekrytointi on tunnetusti hidasta ja hankalaa. Niinpä yhteistyökumppaniksi on jo muutama vuosi sitten valikoitunut Saranen Consulting Oy, jonka kautta Vaimoon on saatu useampikin uusi työntekijä. Yhteisestä polusta kertoo Vaimon Country Manager Marko Rytkönen.

Rekrytointia Oulussa ei voi sanoa helpoksi

”Rekrytointi on haastavaa. Viimeiset viisi vuotta olemme aktiivisesti jalkautuneet ammattikorkeakouluihin ja yliopistolle ja olleet mukana tapahtumissa. Kokeneempien osaajien löytäminen on hankalampaa ja sen ongelman jaamme muiden teknologiayritysten kanssa. Kun haasteena on löytää organisaatiokulttuuriimme sopivia työntekijöitä, on hyvä, että meillä on luottokumppanina Saranen.”

Kaikki perustuu aitoon haluun ymmärtää yrityksemme tarpeita

”Perinteisesti ajatellen tässäkin yritys tarjoaa toiselle yritykselle palveluja, silti kaikki kuitenkin lähtee ihmisten välisestä yhteistyöstä ja kommunikaatiosta. Välillä me huutelemme heille päin, että nyt on tällainen palava tarve, pystyttekö auttamaan. Homma toimii myös toisin päin. Saraselta tulee viestiä uudesta alkavasta koulutusohjelmasta ja he kysyvät, onko meillä tarvetta tällaisille osaajille.

Sarasella on halua ja kykyä syvällisesti ymmärtää niin meidän kuin muidenkin yritysten tarpeita ja tavoitteita. Siitä syntyy ammattitaitoa mätsätä yrityksiä ja heidän koulutusohjelmiinsa osallistuvia henkilöitä. Ehkä kaikki lopulta palaa siihen, että kommunikaatio pelaa ja he aidosti haluavat auttaa.”

Sivulauseessa tuli ilmi, että harkitsemme henkilöstöpäällikön palkkaamista ja heti heillä oli meille sopiva henkilö valmiina

”Pääosin meille on tullut Sarasen Code Academyn kautta koodareita. Täysin uutta osaamista ja tietotaitoa meille on tuonut henkilöstöhallinnon puolelle rekrytoidut työntekijät. Rekrytoinnit henkilöstöpäälliköksi ja toimistopäälliköksi sujuivat kuin unelma ja ne osoittavat, kuinka hyvin Sarasella jo tunnetaan meidän yrityksen tarpeet.

Jossain sivulauseessa tuli ilmi, että meillä olisi henkilöstöpäällikölle tarvetta ennemmin tai myöhemmin. Siihen yhteyshenkilömme Saraselta heti tarttui ja kertoi, että heillä on koulutusohjelmaan tulossa erittäin kovatasoinen juuri meille sopiva henkilö. Vähän samoin meille kävi tulevan toimistopäällikön kanssa. Hänenkään paikkansa ei ollut vielä auki, vaan soitimme Saraselle, että satutteko tuntemaan sopivaa henkilöä. Yleensäkin prosessi on ollut sujuva, mutta nämä olivat aivan poikkeuksellisen mieleenpainuvia tapauksia.”

Tärkeintä on saada hyvä tyyppi, joka istuu meidän yrityskulttuuriin

”Meille ei ole tärkeää vain tiettyjen teknologioiden osaaminen, vaan se, että henkilö solahtaa hyvin meidän tiimiin ja kulttuuriin. Kun meille tulee uusi henkilö Sarasen tai muun rekryprosessin kautta, niin perehdytys on aina sama. Istutamme hänet oikeaan tiimiin, josta hän saa tukea ja parin viikon jälkeen hän pääsee tekemään asiakasprojekteja. Siinä hän parhaiten näkee meidän toimintatavat ja asiakkaat. Kohtelemme kaikkia työntekijöitä samanarvoisina ja haluamme heidän sopeutuvan meille ja viihtyvän meillä.”

Kenelle suosittelisit Sarasta?

”Voin suositella yhteistyötä Saranen Consultingin kanssa kaikille.

Kustannukset ovat kohtuulliset, joten yrityksen on helppo ottaa osaava henkilö harjoittelujaksolle töihin. Tietenkin toivon, että yrityksillä on aito halu työllistää työntekijä harjoittelujakson jälkeen.  Perehdytys vaatii paljon ja uuden työntekijän ensimmäiset kuukaudet ovat iso investointi. Kun Saranen panostaa yrityksen kulttuuriin sopivan henkilön löytämiseen, se on win-win-tilanne sekä uudelle työntekijälle että työnantajalle. Yhteistyömme tulee ehdottomasti jatkumaan."

 

Tutustu lisää yrityspalveluihimme täältä!