Kaikki ohjelmat

Industry 4.0 & Analytics Academy

Yhteensä 20 erilaista mahdollisuutta modernin teollisuuden ja analytiikkatehtävien parissa

Sinustako datan tulkki ja modernin teollisuuden taitaja? Ota uusimmat teknologiat haltuun ja kasva osaajaksi teollisten ratkaisujen pariin

Kiinnostaako sinua moderni teollisuus tai data-analytiikkaan liittyvät toteutukset?  Haluaisitko ottaa haltuun alan uusimmat ratkaisut ja saada nostetta urallesi?

Tutustu järjestämäämme Industry 4.0 & Analytics Academyyn ja sen tuomiin uramahdollisuuksiin tarkemmin!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Teollisuus modernisoituu ja data-analytiikkaa tarvitaan kaikkialla. Minkälaisista tehtävistä sinä innostuisit ja mihin haluaisit seuraavaksi panostaa? Olemme koonneet hieman suuntaviivoja sille, miltä uusi urasuuntasi voisi näyttää, taustastasi riippuen!

alanvaihtaja

 

Uusille osaajille ja alanvaihtajille

Oletko teollisuudesta, analytiikasta, ongelmanratkaisusta ja/tai tekniikasta innostuva tekijä ja etsit väylää hyödyntää taitojasi uudella alalla? Ohjelma avaa monia ovia erilaisiin junior-tason IT-rooleihin kuin myös tehdasautomaation ja suunnittelun tehtäviin.

nouseva-tekija

 

Vastavalmistuneille ja nouseville kyvyille

Oletko järjestelmällinen ja kehittymishaluinen tulevaisuuden osaaja, joka ei pelkää kehittyä entisestään? Hyppää hommiin, joissa pääset hyödyntämään IT-alan tai muun teknisen alan soveltuvan tutkinnon koulutuskokemustasi yhä paremmin. Olipa tavoittelemasi tehtävä sitten järjestelmäkehityksen ja tietokantojen parissa tai projektipäällikön ja konsultatiivisen asiantuntijatehtävien parissa, haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää!

kokeneempi-osaaja

 

Vastaavista työtehtävistä kokemusta jo omaaville

Oletko IT- tai teollisuuden alalta jo työkokemusta omaava tekijä ja haluat kasvattaa asiantuntijuuttasi modernin teollisuuden parissa? Kiinnostaako sinua data-analytiikka, automaatiosuunnittelu, mekaniikkasuunnittelu, ohjelmistokehitys tai tekoälyn hyödyntäminen? Tarttumapintasi mm. CADista, suunnitteluautomaatiosta, sähkötekniikasta, Pythonista, SQL-tehtävistä tai tehdasympäristössä toimimisesta vauhdittaa sinua entisestään.

 

Vaikuttiko joku yllä mainituista rooleista erityisen kiinnostavalta? Kaikkien uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Industry 4.0 & Analytics Academy RekryKoulutuksen kautta.

Tutustu yhteistyöyrityksiin ja avoinna oleviin rooleihin tarkemmin täältä. 

Ohjelmasta järjestetään TE-live -infotilaisuus tiistaina 25.4. klo 11. Voit esittää sinua askarruttavia kysymyksiä liven aikana sekä ennakkokysymyksiä TE-liven sivuilla! Linkki tapahtumaan.

Ohjelma sisältää laadukasta asiantuntijakoulutusta (noin 30 % ohjelmasta). Osallistujalla pääpaino ohjelman aikana on kasvaa uuteen rooliin yhteistyöyrityksessä työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa. Ohjelma on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleville työnhakijoille

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissäsi ovat esimerkiksi:

Kiinnostuksesi ongelmanratkaisu-tehtäviin

Asiantuntija

Olet tiedonjanoinen ja sinulta löytyy analyyttinen työote ja kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin.

Halusi oppia ja kehittää osaamistasi

Oppiminen-kasvu

Haluat kasvattaa kykyjäsi alan uusimmista teknologioista sekä niiden hyödyntämisestä liiketoimintaan.

Uudet teknologiat tarttuvat hyvin näppeihisi

Pilvipalvelut

Python, CAD, SQL, R, Azure, AWS, Google Cloud, AI, Power BI soittavat herätyskelloja? Jotkut niistä ehkä ovat jo näpeissäsi?

Ymmärryksesi teollisuuden alaan

SEO-SEM

Sinulla on ymmärrystä teollisuuden prosesseista ja olet kiinnostunut kehittämään toimintaa analyyttisella otteella.

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Ota dataa kiinni sarvista ja hae mukaan - odotamme hakemustasi!

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Kasva asiantuntijaksi 6 kuukaudessa

Uusi työ vai uusi ura? Mitä jos valitsisit molemmat.

Industry 4.0 & Analytics Academy on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. Ohjelman koulutuskieli on suomi.

 

 

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköinen roolisi

Mihin suuntaan haluaisit dataa taivuttaa?

Industry 4.0 & Analytics Academy tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää.

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Tutustu yhteistyöyritysten listaamiin roolikuvauksiin täältä.

Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta täsmäkoulutusta uuteen rooliisi liittyen alan johtavilta tekijöiltä (n. 30 % ohjelmasta on tietopuoleista opetusta) ja pääset hyödyntämään kaikkea oppimaasi suoraan käytännön työtehtävien parissa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton. 

Tutustu koulutussisältöön tarkemmin sivun info-osiosta (alhaalla).

Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Kaiken kaikkiaan koulutusohjelma oli mielestäni tarpeellinen askel urapolulleni. Ohjelma toi kaivattua työkokemusta vastavalmistuneelle ja jakso oli riittävän pitkä siihen, että työhön pääsi kunnolla kiinni. Koulutusohjelman loputtua ja vakituisen paikan vastaanotettuani minulla on ollut luottavainen olo hoitaa työni itsenäisesti.
 

-Emppu Sorsa, Data Scientist, Luxid

Emppu_sorsa
Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti pääsyn omalle alalle uudessa maassa. Ohjelma auttoi minua pääsemään pois tehdastöistä ja takaisin tietokoneen ääreen, jossa olen omimmillani.

Lue koko juttu täältä!

-Fredrik Wickström, Design Engineer, Mipro Oy

fredrik-wickstrom-mipro-saranen-referenssi
Halusin kehittää osaamistani nimenomaan digitaalisuuden tiimoilta, jotta osaamiseni vastaisi paremmin tämän päivän tarpeita. AnalyticsPro lupasi tarjota tähän apuja, joten hain tietenkin mukaan.

Sain Saraselta tarvitsemaani tukea ja tsemppausta, joka oli todella korvaamatonta. Sain lopulta koulutuksen ja haluamani työpaikan ohjelman ansiosta. Erityisen iloinen olen siitä, että sain työpaikan toimijalta, joka tuntuu omaan elämäntilanteeseen sopivalta ja omia arvoja vastaavalta. Lue lisää!

 

-Kirsi Aholaita, Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Tampereen Sähkölaitos

analyticspro-referenssi-kirsi-s21
AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.
Lue lisää!

-Iiro Ritola, Data-analyytikko, Futuriot Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-3
Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa. Lue lisää!

-Maria Helander, BI-konsultti, Attido Oy

saranen-testimonial-hakijareferenssi-4-
AnalyticsPro-ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. 

Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

-Samuli Mattila, Data Scientist, Bynfo Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Pohjois-Suomessa sijaitsevien yhteistyöyritysten rekrytointitarpeet ja valintakriteerit vaihtelevat, mutta kaikissa tehtävissä arvostetaan analyyttistä ja ratkaisukeskeistä työotetta sekä kehittymishaluista asennetta. Osassa rooleissa arvostetaan erityisesti kykyä toimia asiakasrajapinnassa ja kaupallista ymmärrystä, kun taas toisaalla tietotekninen osaaminen korostuu enemmän. Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Comatec Automation

Comatec Automation on teollisuuden automaatioon erikoistunut yritys. Toimintamme perusta on olla asiakkaan luotetuin toimituskumppani osaamisen laadun, laajuuden ja toiminnan helppouden kautta. Kaikkien automaatioratkaisujemme pohjana on kattava kokemus tuotannon automaatiojärjestelmistä. Tätä tukee konsernin vahva osaaminen mekaniikka- ja sähkösuunnittelusta.

Lue lisää Comatec Automationista: www.comatec.fi/comatec-automation

 

Analyysiverstas

Olemme luotettava ja joustava data-analytiikan kumppani. Kokoamme datan yksinkertaisiksi työkaluiksi, joiden avulla näet nopeasti ja helposti yrityksesi tärkeimmät tunnusluvut, markkinassa tapahtuvat muutokset sekä analysoit lukujen syitä ja seurauksia. Luomme data-alustan ja luotettavan tietovaraston, joiden pohjalle voidaan rakentaa sopivat työkalut eri asiantuntijoiden tarpeisiin. Yhdistelemällä päätöksenteon kannalta oleellisia tietoja, voidaan saatua informaatiota hyödyntää oman liiketoiminnan kehittämisessä, asiakkuuksien johtamisessa, tehokkuuden, tuottavuuden ja saatavuuden parantamisessa. Kehittyneen analytiikan avulla voimme tunnistaa ja ennakoida tulevaa. 

Junior BI-Developer

Haemme nyt joukkoomme uusia tekijöitä! Olitpa sitten kiinnostunut datan prosessoinnista, mallintamisesta, Bi-raporttien tekemisestä tai vaikkapa tekemisen automatisoinnista koodaamisen avulla, meiltä löytyy juuri sinulle sopivaa tekemistä! Pääset mukaan tiimiin oppimaan monia uusia taitoja. Emme odota sinun olevan valmis tekijä, vaan me kasvatamme sinusta asiantuntijan.

Tärkein ominaisuutesi on kyky hahmottaa abstrakteja kokonaisuuksia.  

Etteplan

Etteplan on teknologiapalveluyritys, joka on erikoistunut ohjelmistoihin ja sulautettuihin ratkaisuihin, suunnitteluun ja teknisen dokumentoinnin ratkaisuihin. Autamme asiakkaitamme luomaan parempaa maailmaa suunnittelun, innovaation ja digitalisoinnin avulla. Asiakkaamme edustavat laajasti eri toimialoja, mikä mahdollistaa erittäin monipuoliset työmahdollisuudet haastavien ja mielenkiintoisten asioiden äärellä.

Uskomme vahvasti, että terve tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä luo työntekijöissämme inspiraatiota, jolla on positiivinen vaikutus heidän työhönsä. Meillä on kiehtova, kansainvälinen työympäristö ja olemme ylpeitä rennosta yrityskulttuuristamme. Olemme myös ylpeitä osaamisestamme ja kyvystämme auttaa asiakkaitamme menestymään palveluidemme avulla.

Brändilupauksemme ""Engineering with a difference"" heijastuu kaikessa mitä teemme.

Lue lisää Etteplanista: www.etteplan.com

Projekti-insinööri

Etsimme Kemin tiimiimme uutta osaajaa kasvamaan projekti-insinööriksi. Tehtävässä keskeisessä roolissa on SAP-järjestelmä ja datan vienti sinne.  Roolissa pääset kokonaisvaltaisesti hoitamaan tehtävän alusta loppuun, eli tietokoneella työskentelyn lisäksi pääset fyysisesti käymään asiakkaidemme luona tehtailla.

Hyvän pohjan tehtävään antaa esimerkiksi insinööri, tietojenkäsittely tai dataan liittyvät opinnot ja/tai aiempi kokemus datan käsittelystä tai työskentelystä tehdasympäristössä. Excel tai SAP osaamisesta on etua.  Tärkeintä kuitenkin on, että sinulla on asenne kohdallaan ja halu kasvaa tehtäviin!  Aktiivisen, vastuullisen ja itsenäisen työskentelyotteesi lisäksi tehtävässä korostuvat hyvät vuorovaikutustaidot niin tiimin sisällä kuin asiakkaiden suuntaan. Työskentely tapahtuu pääosin toimistollamme Kemissä sekä asiakkaidemme luona, mutta osaamisesi karttuessa voit työskennellä jatkossa myös osittain etänä. Plussaa on, jos sinulla on halukkuutta matkustamiseen.  

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja kansainvälisen työympäristön sekä ison yrityksen kokonaisvaltaisen tuen. Meillä on rento yrityskulttuuri, jossa teemme töitä ammattimaisella asenteella ja pidämme hauskaa työkavereiden kanssa. 

Etteplan
Etteplan on teknologiapalveluyritys, joka on erikoistunut ohjelmistoihin ja sulautettuihin ratkaisuihin, suunnitteluun ja teknisen dokumentoinnin ratkaisuihin. Autamme asiakkaitamme luomaan parempaa maailmaa suunnittelun, innovaation ja digitalisoinnin avulla. Asiakkaamme edustavat laajasti eri toimialoja, mikä mahdollistaa erittäin monipuoliset työmahdollisuudet haastavien ja mielenkiintoisten asioiden äärellä.

Uskomme vahvasti, että terve tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä luo työntekijöissämme inspiraatiota, jolla on positiivinen vaikutus heidän työhönsä. Meillä on kiehtova, kansainvälinen työympäristö ja olemme ylpeitä rennosta yrityskulttuuristamme. Olemme myös ylpeitä osaamisestamme ja kyvystämme auttaa asiakkaitamme menestymään palveluidemme avulla.

Brändilupauksemme ""Engineering with a difference"" heijastuu kaikessa mitä teemme.

Lue lisää Etteplanista: www.etteplan.com

Automaatiosuunnittelija

Etsimme Oulun/Kemin tiimiimme uutta osaajaa kasvamaan automaatiosuunnittelijaksi. Tehtävässä keskeisessä roolissa ovat CAD-suunnittelutyökalut, joilla suunnittelemme asiakkaan toimeksiantoja sekä PLC-ohjelmointi. Roolissa pääset kokonaisvaltaisesti hoitamaan tehtävän alusta loppuun, eli tietokoneella työskentelyn lisäksi pääset fyysisesti käymään asiakkaidemme luona tehtailla.

Hyvän pohjan tehtävään antaa esimerkiksi insinööriopinnot ja/tai aiempi kokemus asentajatehtävistä tai työskentelystä tehdasympäristössä. Tärkeintä kuitenkin on, että sinulla on asenne kohdallaan ja halu kasvaa tehtäviin!  Aktiivisen, vastuullisen ja itsenäisen työskentelyotteesi lisäksi tehtävässä korostuvat hyvät vuorovaikutustaidot niin tiimin sisällä kuin asiakkaiden suuntaan. Työskentely tapahtuu pääosin toimistollamme Oulussa/Kemissä sekä asiakkaidemme luona, mutta osaamisesi karttuessa voit työskennellä jatkossa myös osittain etänä. Plussaa on, jos sinulla on halukkuutta matkustamiseen.  

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja kansainvälisen työympäristön sekä ison yrityksen kokonaisvaltaisen tuen. Meillä on rento yrityskulttuuri, jossa teemme töitä ammattimaisella asenteella ja pidämme hauskaa työkavereiden kanssa. 

Manna Insect

Manna Insect kehittää merikontteihin asennettavaa järjestelmää, joka automatisoi kontin ilmaston hyönteiskasvatukseen sopivaksi. Ratkaisun avulla voidaan kierrättää biojäte takaisin korkealaatuiseksi eläinrehuksi paikan päällä syöttämällä se toukille, jotka voidaan syöttää mm kanoille. Ratkaisu käytännössä poistaa tarpeen soijarehun käytöltä ja vähentää merkittävästi ilmastopäästöjä sekä tarjoaa mahdollisuuden paikalliseen ruuantuotantoon. Manna Insect kehittää sekä kontin teknistä järjestelmää, anturiratkaisuja sekä ohjelmistoa, jolla ohjataan konttia, että pilvipalvelua, jolla käyttäjä voi etänä seurata konttien toimintaa. Ohjelmointikielinä käytetään Pythonia sekä Javascriptiä (frontend) ja teknologioina/työkaluina mm Raspberry Pi, Fastapi, Celery, Redis, Linux, Mongodb, Influxdb, Grafana.

Junior Data Analyst

Etsimme innokkaita datan käsittelijöitä, joita kiinnostaa vaihtoehtoisesti laiteläheinen (Linux/Raspberry Pi) että backend ohjelmointi (REST API, tietokannat, jne). Eduksi on koodaamisharrastus tai -osaaminen, on se sitten koulun penkiltä tai omien projektien kautta. Lisäksi meillä on paljon algoritmikehitystä ja datan analysointia, jolla konttien hallinta saadaan älykkäämmäksi ja itsenäisemmäksi. Kiinnostusta voi olla myös DevOps-osaamiselle. Emme hae valmista osaajaa, vaan innokasta tekijää, jolla on kyky oppia teknologiaa sekä tarttua toimeen aktiivisesti.

Demeca Oy

Demeca Oy suunnittelee ja valmistaa biokaasulaitoksia ja biometaanin jalostusratkaisuja. Haluamme luoda maaseudun yrityksille elinvoimaisen kasvuympäristön, joka tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia kaikille ihmisille. Tehtävämme on parantaa maatilojen kannattavuutta ja hyvinvointia.

Lue lisää yrityksestämme: https://demeca.fi/

Mekaniikkasuunnittelija

Etsimme yritykseemme uutta tiimiläistä kasvamaan mekaniikkasuunnittelijan monipuolisiin tehtäviin. Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja vielä, vaan tärkeintä on innostuksesi ja halusi kehittyä alan ammattilaiseksi. Hyötyä kuitenkin on, jos sinulla on teknisen alan koulutus tai muuta kautta hankittua kokemusta, esimerkiksi koneiden ja laitteiden korjaamisesta tai tietokoneella suunnittelutyökalujen käyttämisestä.

Käytännössä työtehtävät pitävät sisällään mekaniikkasuunnittelua 3D-suunnitteluohjelmistolla. Olet tiimipelaaja, mutta työtehtäviin perehdyttyäsi myös itsenäinen työskentely sujuu sinulta ongelmitta. Toimipisteemme sijaitsee Haapavedellä, mutta suunnittelutyötä voi tarvittaessa tehdä myös etänä.

Tarjoamme sinulle paikan innovatiivisesta tiimistä, jossa pääset tekemään monipuolisia projekteja kokeneen tiimin tukemana. Tiimissämme on hyvä ilmapiiri ja olemme joustavia. Meillä on oma tuotekehitysprosessi, jossa tuotteemme kehitetään alusta loppuun. Pääset näkemään koko järjestelmän kehityskaaren tuoteideasta loppukäyttäjän tuotteeksi saakka. Biokaasuala on kasvava vihreän siirtymän tukijalka. Hae mukaan niin jutellaan lisää!

Grainsense Oy

GrainSense Oy has developed The GrainSense Analyzer that uses the near-infrared (NIR) spectroscopy technology – in a battery-powered, handheld device.
GrainSense has built a partner/distributor network across Europe, Asia (Russia, Turkey), North America, Latin America and Australia. 
There are over 1500 GrainSense Analyzers in use in over 40 countries around the world – 
helping farmers and traders make smart decisions.
 
Better for your business, better for the environment.
 

Junior Data Analyst

If you want to become a full fledged data-analyst, you need to have
the drive to search information, dig data and do some customer interviews to get better understanding 
of the trends and needs of the market. There will be a team that will help you to grow and flourish. 

 • Automaatio-asiantuntijaroolit
 • R&D Engineer
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Asiantuntija älykkään teollisuuden projekteihin
 • Electrical Engineer
 • Data Engineer
 • Data Analyst
 • Big Data / Data Specialist
 • Web / Business Analyst
 • Data Scientist
 • BI Developer
 • BI Specialist
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Data / Manufacturing Engineer
 • Raportointiasiantuntija
 • Python Developer
 • Data-arkkitehti

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Industry 4.0 & Analytics Academy -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. 

Huom. Jätä TE:n hakemus vain omalle alueellesi!

Kajaanin koulutusnumero: 713436

Pohjois-Pohjanmaan koulutusnumero: 713432

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Info ja usein kysytyt kysymykset

Ohjelma on työvoimakoulutusta ja voit hakea ohjelmaan jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Muistathan myös varmistaa, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alla tai pian päättyvässä työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää jos: 

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa data-analytiikan ja uudistuvan sekä tehokkaan teollisuuden asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulla on analyyttinen työote ja kiinnostusta ongelmanratkaisutehtäviin
 • Olet tiedonjanoinen ja haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Teknisissä rooleissa olet omimmillasi jos:

 • Sinua kiinnostaa tietomassojen rakennus, käsittely ja analysointi järjestelmäkehityksen ja teknologioiden voimin

 • Teknisiin ongelmanratkaisutehtäviin syventyminen tulee sinulta luonnostaan ja opit mielelläsi uusia ratkaisutapoja

 • Haluat hyödyntää kykyjäsi mm. tilastotieteiden, koodauksen, integraatioiden tai pilviteknologioiden parissa

 • Sinulta löytyy taskustasi teknisiin tehtäviin soveltuvaa taustaa työn tai opintojen puolelta IT-alalta (datanomi, IT-tradenomi, IT-insinööri), matemaattiselta alta (tietojenkäsittelytiede, matemaattiset aineet) tai teollisuuden parista (esimerkiksi automaation parista)

 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat (kuten tietokannat, tietoarkkitehtuuri, Python, R, SQL, Azure, AWS, Google Cloud, AI, Power BI) herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea tarkemminkin

Kaupallisemmissa rooleissa onnistumistasi lisää jos:

 • Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut kehittämään toimintaa analyyttisella otteella

 • Sinua kiehtoo erilaisten tietovarastojen ja järjestelmien tehokas hyödyntäminen liiketoiminnassa

 • Pohjaat päätöksentekosi ennemmin todennettuun tietoon pelkän mututuntuman sijaan ja innostut monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä

 • Sinulta löytyy kaupalliselta puolelta soveltuvaa pohjaa työn tai koulutuksen osalta (esim. tradenomi, MBA) 

Koulutusohjelman pituus on 6 kk (30.5. - 21.11.2023). Ohjelma sisältää 5 päivän lomajakson.

Koulutusohjelma yhdistää työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin tehokkaalla tavalla. Koulutuksesta noin 70% tapahtuu työssäoppimisena yhteistyöyrityksessä uusien työtehtävien merkeissä. Asiantuntijakoulutuksen osuus toteutuksesta on noin 30%. Ohjattujen asiantuntijakoulutuksen lisäksi koulutus sisältää itsenäistä opiskelua ja valmistautumista mm. sertifikaatin suorittamiseen. 

Koulutusta järjestetään lähiopetuksena, etäopetuksena ja/tai näiden yhdistelmänä.

Ohjelman koulutuskieli on suomi.
Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:
 • Automaatio teollisuudessa 
 • Johdanto analytiikkaan ja tietojohtamiseen 
 • Lean 
 • Mittarointi ja mittaminen 
 • Pilvipalvelut
 • Tietokannat
 • IoT
 • Visualisointi ja Power BI
 • Tietoarkkitehtuurit ja Power BI Desktop
 • Python analytiikassa
 • Koneoppiminen 

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä.

1. TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme.

2. Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme etsimään persoonaasi, osaamiseesi ja uratavoitteisiisi sopivia paikkoja ohjelman yhteistyöyrityksien joukosta. Pääset kertomaan osaamisestasi kaikille ohjelman yrityksille kätevästi Sarasen osaamisprofiilin kautta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi.

3. Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat yhteistyöyrityksien haastatteluun. Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. 

Voit lukea valintaprosessista lisää täältä. 

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme uudistuvan teollisuuden sekä analytiikan ohjelmistamme on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

Automaatio-asiantuntijaroolit
R&D Engineer
Tuotekehitysinsinööri
Asiantuntija älykkään teollisuuden projekteihin
Electrical Engineer
Data Engineer
Data Analyst
Big Data / Data Specialist
Web / Business Analyst
Data Scientist
BI Developer
BI Specialist
Tietokanta-asiantuntija
Data / Manufacturing Engineer
Raportointiasiantuntija
Python Developer
Data-arkkitehti
Ohjelmasta järjestetään TE-live -infotilaisuus tiistaina 25.4. klo 11. Voit esittää sinua askarruttavia kysymyksiä liven aikana sekä ennakkokysymyksiä TE-liven sivuilla! Linkki tapahtumaan.

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.