10.11.2021 — Uutinen

Sarasen toteuttama Code Academy -rekrytoiva koulutusohjelma vastaa Pohjanmaan alueen teknologiaosaajien tarpeeseen

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Sarasen yhteistyössä Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa toteuttama rekrytoiva koulutusohjelma vastaa alueen teknologiaosaajien tarpeeseen. Rekrytoiva koulutusohjelma on tapa kasvattaa motivoituneita työntekijöitä tehtäviin, joihin ei ole tarjolla riittävästi valmiita osaajia. 

Rekrytointikoulutus- ja urapalveluyritys Saranen toteuttaa yhdessä Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa Code Academy -rekrytoivan koulutusohjelman, jonka avulla halutaan ratkaista teknologiaosaajien tarvetta Vaasan alueen yrityksissä.  

”Olemme erikoistuneet teknologia-alan ja kasvuyritysten osaajatarpeita ratkaiseviin rekrytoiviin koulutusohjelmiin. Pohjanmaan alueella on pulaa osaavasta työvoimasta, ja Code Academy on koulutusohjelmana suunniteltu huomioiden alueen yritysten tarpeet sekä toimialan ja teknologiasovellukset,” Sarasen projektipäällikkö Laura Ström kertoo.  

Code Academy alkaa alueella marras-joulukuun vaihteessa ja mukana useita yhteistyöyrityksiä, kuten Wapice ja TK Engineering. Alkavan ohjelman kautta yhteensä 14 osaajaa voi työllistyä yhteistyöyrityksiin koulutusohjelman päätteeksi. Englanninkielisesti toteutettava Code Academy palvelee kattavasti monia alueen huippuosaajia, jotka etsivät uusia mahdollisuuksia kasvaa ja työllistyä teknologia-alan yrityksiin. 

Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme osaltamme olla edistämässä Vaasan alueen kehitystä ja kasvua ja ratkaista alueen osaajatarvetta. Tarvitsemme uusia malleja ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä, joilla voimme varmistaa yritysten kasvun ratkaisemalla teknologiaosaajapulaa ja vahvistamalla alueen pito- ja vetovoimaa. Minusta on hienoa, miten avoimesti, ennakkoluulottomasti ja rohkeasti alueen yritykset ovat lähteneet mukaan, ja meillä kaikilla on ollut alusta saakka yhteinen tahtotila kasvattaa uusia osaajia alueelle. Yritykset ovat tosissaan valmiita puhaltamaan yhteen hiileen ja tekemään oman osuutensa alueen osaajamäärän ja uusien talenttien kasvattamiseksi,” Ström jatkaa. 

Rekrytoiva koulutusohjelma on rekrytointiin tähtäävä koulutusja siinä yhdistyy asiantuntijakoulutus ja työssäoppiminen käytännön tehtävissä. Koulutusohjelman tavoitteena on palkata yritykseen koulutusohjelman päätteeksi aidosti motivoitunut osaaja, jolla on alan tuoreinta osaamista. 

Rekrytoiva koulutusohjelma on erinomainen tapa kasvattaa osaajia kasvaviin yrityksiin. Ohjelmia järjestetään, koska valmiita tekijöitä ei ole riittävästi saatavilla ja yrityksissä on tarve kehittää uusia tekijöitä. Osallistujalla puolestaan on mahdollisuus kasvaa uuteen rooliin. Code Academyn osaajat voivat olla alanvaihtajia tai heillä voi olla esimerkiksi osaamista koodauksesta aiemmalta uralta tai harrastuneisuuden kautta. Tärkeintä on henkilöiden kiinnostus ja halu oppia teknologiaosaamista sekä näin päästä töihin kasvualalle,” Ström tiivistää. 

Code Academy on Sarasen toinen Pohjanmaan alueella toteuttama rekrytoiva koulutusohjelma.  Sarasen yhdessä TietoEVRYn, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa tämän vuoden aikana toteuttaman Service Desk Academy -rekrytoivan koulutusohjelman kautta työllistyi yhteensä 13 osaajaa. Koulutusohjelmassa koulutettiin uusia IT-alan osaajia TietoEVRYn uuteen Service Desk -yksikköön Vaasaan.

Vuosittain Saranen toteuttaa kumppaneidensa kanssa yli 40 erilaista rekrytoivaa koulutusohjelmaa ympäri Suomea IT:n, myynnin ja markkinoinnin sekä taloushallinnon toimialoilla. Viime vuoden aikana ohjelmien kautta yli 600 osaajaa pääsi uusiin tehtäviin.

 

Lisätiedot: 

Laura Ström, Project Manager, 040 529 2826, laura.strom@saranen.fi 

Pauliina Harrivaara, Business Development Manager, 040 8297175, pauliina.harrivaara@saranen.fi

Saranen Consulting Oy on Suomen johtava rekrytointikoulutus- ja urapalveluyritys. Autamme yrityksiä kasvamaan ja ihmisiä uusiin töihin. Loimme viime vuonna yhdessä kumppaneidemme kanssa 600 uutta työpaikkaa ja valmensimme uusille urille yli 2300 asiantuntijaa. Toimimme koko Suomessa ja toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Vaasassa sekä Jyväskylässä. Sarasen vuoden 2020 liikevaihto oli noin 11,6 M€, ja yrityksen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 100 työntekijää. Saranen on perustettu vuonna 1991, ja yritys on osa Bravedo Groupia.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää