08.05.2020 — Uutinen

Saranen toteuttaa lyhytkoulutuksia lomautetuille ja työttömille ELY:n ja TE-palveluiden kanssa

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Koronaviruksen takia työttömien ja lomautettujen määrä Suomessa on hurjassa nousussa. Työttömien ja lomautettujen tueksi ELY ja TE-palvelut ovat yhdessä Sarasen kanssa päättäneet ryhtyä toimiin kriisinajan hyödyntämiseksi tarjoamalla lyhytkoulutuksia yksilöiden osaamisen kehittämiseksi. Saranen tuottaa TE-palveluiden asiakkaille digitaalisia valmiuksia sekä koodaamistaitoja kehittäviä koulutuksia ja on näin mukana auttamassa osaajia ja organisaatioita uuteen nousuun koronakriisin jälkeen.

”Nykytyöelämässä erilaiset digitaaliset taidot ovat erittäin tärkeässä osassa kaikkea tekemistämme. Haluammekin tukea asiakkaitamme siten, että työelämään palatessaan heidän digitaaliset taitonsa ovat entistä kehittyneemmät ja työnantajien tarpeiden mukaiset”, kertoo Sarasen Business Development Manager, Outi Aavaluoto, joka vastaa hankkeen toteutuksesta Sarasella.

”Kurssit on suunniteltu huomioiden poikkeusajan tapaamis- ja liikkumisrajoitukset. Webinaaritallenteiden ansiosta opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta ja opiskelu onnistuu kätevästi vaikka kotisohvalta. Opiskelua voi helposti jaksottaa omien aikataulujen mukaan”, Aavaluoto jatkaa.

Lomautusaikana tai työttömänä kannattaa opiskella omalle uralleen hyödyllisiä asioita. Tämä auttaa sekä uudelleen työllistymisessä että yksilön oman työmarkkina-arvon nostamisessa. Työikäisten digitaitojen ja koodaamisen kehittäminen ja kasvava ymmärrys digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksista auttaa suomalaisia yrityksiä uuteen kasvuun epidemian jälkeen. 

Toteutuksessa ovat mukana mm. Grow with Google, markkinointiviestintätoimisto Kuulu ja palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja.

Työnhakijoille ja lomautetuille on tarjolla erilaisia 30-40 päivän digitaitojen sekä koodaamisen lyhytkoulutuksia. Koulutuksia tarjotaan tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa. Haettavat kurssit ja koulutukset löytyvät Sarasen ohjelmakalenterista.

Lisätiedot:

Outi Aavaluoto
Business Development Manager
050 327 7782
outi.aavaluoto@saranen.fi

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

16.04.2021 — Uutinen

Näin teet koodauksesta ammatin – livetapahtuma torstaina 22.4.

Oletko ottamassa ensiaskeleitasi kohti koodarin ammattia? Tai pohdit, miten tehdä koodausharrastuksestasi ammatti? Saranen järjestää torstaina 22.4....

Lue lisää
19.03.2021 — Uutinen

TietoEVRYlle koulutetaan Service Desk -osaajia Vaasaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta – mukaan etsitään sekä alanvaihtajia että uusia kykyjä

TietoEVRY Service Desk Academy -rekrytoivan koulutusohjelman kautta haetaan 15 uutta kykyä kasvamaan Service Desk Specialistin työtehtäviin TietoEVRYn uuteen...

Lue lisää
25.01.2021 — Uutinen

Asiakkaat arvioivat Sarasen vahvuuksiksi asiakaslähtöisyyden ja työmarkkinaymmärryksen

Sarasen yritysasiakkaat arvioivat tehtyä yhteistyötä erittäin onnistuneeksi joulukuussa 2020 toteutetussa asiakaskokemustutkimuksessa. Sarasen...

Lue lisää