24.08.2018 — Uutinen

Saranen tukemassa nuoria kohti työelämää

Kirjoittaja
Satu Saari

Olemme käynnistäneet kesän aikana kaksi uutta, nuorille suunnattua, työllistymistä edistävää palvelua: Nuoret töihin! ja Nuoret kohti työtä!. Nämä palvelut ovat osa Työ- ja elinkeinoministeriön laajaa nuorten tulosperustaista hankintaa, minkä tavoitteena on auttaa yhteensä 10 000 nuorta ympäri Suomea. Sarasella toteutamme palveluita Uudellamaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Nuoret kohti työtä! -palvelu ohjaa nuoria työelämään erilaisten väylien kuten opintojen, työharjoittelun, oppisopimusten ja työsuhteiden kautta ja toimimme tässä palvelussa sekä Uudellamaalla että Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla Nuoret töihin! -palvelussa tuemme nuoria löytämään heti seuraavan työpaikan, nuoren toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Palvelut toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Baronan kanssa, joka on merkittävä nuorten työllistäjä. Viime vuonna Baronan kautta työn löysi 17 000 nuorta. Lisäksi teemme yhteistyötä muiden työnantajien ja oppilaitosten kanssa.

”Haluamme olla jatkossakin aktiivisesti kehittämässä uudenlaisia keinoja nuorten työllisyyden edistämiseksi. Kasvupalvelupilotteihin keskittynyt tiimimme on sitoutunut jatkuvaan kehittämiseen ja innovatiivisten ratkaisujen kokeiluun”, johtaja Anu Ukonlinna kertoo palveluiden käynnistyttyä.

”Tiimissämme on vahvaa osaamista nuorten työllistämisen tukemisesta ja astuimmekin tähän hankkeeseen innokkaina ja nöyrinä. Haluamme auttaa nuoria ja työnantajia kohtaamaan ja olemme valmiita kuuntelemaan toiveita ja kokeilemaan uusiakin tapoja – tärkeintä, että kaikille löytyy sopiva seuraava jatkoaskel.”

Palveluissamme jokainen nuori saa oman valmentajan. Valmentaja auttaa, ohjaa ja tukee nuorta hänen oman tavoitteensa saavuttamisessa. Heinä-elokuun aikana nuorten palveluissa on aloittanut jo 50 nuorta ja usealle on jo nyt löytynyt uusi työpaikka.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

11.05.2020 — Uutinen

Työelämää uudistamassa -webinaarisarja jatkuu 2.6.!

Sarasen Työelämää uudistamassa -webinaarisarja käynnistyi toukokuussa suomalaisten yritysten osaamismurrosta käsittelevällä jaksolla.  Webinaarisarjamme...

Lue lisää
08.05.2020 — Uutinen

Saranen toteuttaa lyhytkoulutuksia lomautetuille ja työttömille ELY:n ja TE-palveluiden kanssa

Koronaviruksen takia työttömien ja lomautettujen määrä Suomessa on hurjassa nousussa. Työttömien ja lomautettujen tueksi ELY ja TE-palvelut ovat yhdessä...

Lue lisää
22.04.2020 — Tapahtuma

Työelämää uudistamassa -webinaarisarja käynnistyy 6.5.!

Työelämän murros, organisaatioiden osaamisen uudistamisen tarve, osaajapula ja yrityksen kilpailukyvyn varmistaminen puhututtaa jatkuvasti. Koska...

Lue lisää