19.10.2020 — Uutinen

Sarasen toteuttaman Työelämän digitaidot -lyhytkoulutuksen on käynyt jo yli 200 osallistujaa

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Sarasen yhdessä ELY:n ja TE-palveluiden kanssa toteuttamissa Työelämän digitaidot -lyhytkoulutuksissa on kehitetty monipuolisesti osallistujien digitaitoja. Koulutukset ovat keränneet osallistujilta positiivista palautetta.

Toukokuussa aloitettuihin Sarasen TE-palveluiden asiakkaille tuottamiin digitaalisia valmiuksia kehittäviin koulutuksiin on osallistunut jo yli 200 henkilöä. Yhteensä Työelämän digitaidot -lyhytkoulutusten toteutuksia on tehty nyt kuusi, ja niitä on toteutettu Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa.

Saranen haluaa koulutuksilla olla mukana auttamassa osaajia ja organisaatioita uuteen nousuun. Kolmekymmentä päivää kestävän lyhytkoulutuksen tavoitteena on auttaa lomautettuja tai työttömiä työnhakijoita uudelleen työllistymisessä sekä oman työmarkkina-arvon nostamisessa.

“Digitaaliset taidot ovat tänä päivänä erittäin tärkeässä osassa kaikessa tekemisessä. Haluammekin tarjota osallistujillemme mahdollisuuden opiskella omalle uralle hyödyllisiä taitoja ja tukea heitä niin, että työelämään palatessaan heidän digitaaliset taitonsa ovat entistä paremmat”, kertoo Sarasen projektikoordinaattori Anne Kauppi.

Koulutuksen opetuksessa on huomioitu, että osallistujilla ei ole välttämättä aiempaa kokemusta digitaalisesta liiketoiminnasta. Koulutuskokonaisuuteen on sisältynyt esimerkiksi luentoja palvelumuotoilusta, henkilöbrändäämisestä ja ohjelmistokehityksestä. Lisäksi osallistujat ovat voineet hyödyntää Sarasen tarjoamaa työnhaun online-valmennusta ja päivystävän uravalmentajan palveluita.

Toteutuksessa ovat olleet mukana mm. Grow with Google, markkinointiviestintätoimisto Kuulu ja palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja.

“Erityisen suosittuja ovat olleet Googlen sertifikaatit, joiden työstön on koulutuksen aikana aloittanut yli 70 prosenttia osallistujista”, summaa Kauppi.

“Vaikka kyse on kolmenkymmenen päivän intensiivisestä kokonaisuudesta, tavoitteenamme on ollut, että henkilöt hyötyvät opituista asioista vielä pitkään. On ollut hienoa nähdä, miten osallistujat ovat myös päässeet viemään opittuja taitoja heti käytäntöön! Koulutuskokonaisuuden päätteeksi osallistujat ovat esimerkiksi perustaneet yritystoimintansa tueksi blogin tai verkkokaupan tai alkaneet hyödyntää sosiaalista mediaa oman henkilöbrändin rakentamisessa”, jatkaa Kauppi.

Koulutukset on viety onnistuneesti läpi etänä

Koulutuskokonaisuus on toteutettu kokonaisuudessaan etäyhteyksien välityksellä, ja opiskelu on ollut mahdollista suorittaa joustavasti ja kätevästi vaikka omalta kotisohvalta.

“Opiskelu on koostunut itsenäisestä webinaarityöskentelystä ja yksilö- tai ryhmätyöskentelystä, ja opiskelua on voinut joustavasti jaksottaa omien aikataulujen tai esimerkiksi osa-aikatyön mukaan. Myös vuorovaikutus on kokemustemme perusteella ollut etäyhteyksienkin välillä onnistunutta ja jopa aktiivisempaa kuin muissa toteutuksissa. Ryhmäytyminen on toteutunut todella hyvin!”, iloitsee Kauppi.

Koulutuksen toteutus on ollut kokonaisuudessaan onnistunut ja tulokset ovat olleet hyviä.

“Osallistujat ovat olleet tyytyväisiä lyhytkoulutukseen ja toivoneet jatkokoulutuksia eri aihealueista! Myös uusia kurssialoituksia on vireillä”, päättää Kauppi.

Seuraava Työelämän digitaidot -lyhytkoulutus toteutetaan Pohjois-Karjalassa tammikuussa 2021 ja haku koulutukseen aukeaa 26. lokakuuta 2020. Haettavat kurssit ja koulutukset löytyvät Sarasen ohjelmakalenterista.

Lisätiedot:

Anne Kauppi
Project Coordinator
050 400 28 88
anne.kauppi@saranen.fi

 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

16.04.2021 — Uutinen

Näin teet koodauksesta ammatin – livetapahtuma torstaina 22.4.

Oletko ottamassa ensiaskeleitasi kohti koodarin ammattia? Tai pohdit, miten tehdä koodausharrastuksestasi ammatti? Saranen järjestää torstaina 22.4....

Lue lisää
19.03.2021 — Uutinen

TietoEVRYlle koulutetaan Service Desk -osaajia Vaasaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta – mukaan etsitään sekä alanvaihtajia että uusia kykyjä

TietoEVRY Service Desk Academy -rekrytoivan koulutusohjelman kautta haetaan 15 uutta kykyä kasvamaan Service Desk Specialistin työtehtäviin TietoEVRYn uuteen...

Lue lisää
25.01.2021 — Uutinen

Asiakkaat arvioivat Sarasen vahvuuksiksi asiakaslähtöisyyden ja työmarkkinaymmärryksen

Sarasen yritysasiakkaat arvioivat tehtyä yhteistyötä erittäin onnistuneeksi joulukuussa 2020 toteutetussa asiakaskokemustutkimuksessa. Sarasen...

Lue lisää