27.07.2017 — Uutinen

Taloushallintoammattilaiset korvaamattoman tärkeitä

Kirjoittaja
Satu Saari

Suosittu eTalousPro-koulutusohjelmamme käynnistyy kahdessa kaupungissa tänä syksynä: syyskuussa Oulussa ja loka-marraskuussa pääkaupunkiseudulla. Haku Oulun ohjelmaan on jo käynnissä, ja pääkaupunkiseudun yritystarpeita kartoitetaan parhaillaan.

”Hakemuksia on tullut runsaasti kesän aikana”, kertoo Oulun projektipäällikkö Esa-Pekka Ekfors. ”Ehdottomasti kannattaa vielä hyödyntää hakuaika ja pistää hakemus tulemaan. Yritystarpeita on erilaisia, ja siksi hakijoitakin tarvitaan monilla erilaisilla lähtökohdilla.”

Saranen Consulting on järjestänyt yhteistyössä paikallisten ELY-keskusten ja TE-palvelujen kanssa eTalousPro-ohjelmia myös Turkuun ja Pohjanmaalle. Ohjelmien avulla on autettu jo yli 200 alalle haluavaa tai kokeneempaa konkaria talous- ja palkkahallinnon tehtäviin. Alalle avautuu työpaikkoja lähitulevaisuudessa esimerkiksi eläköitymisten myötä. Töitä riittää ja tarvetta osaajille on siis lukuisissa yrityksissä.

”Oulussa on todella hyvä kasvuhaluisten yritysten portfolio. Edellytykset kasvulle ovat olemassa, mutta jotta ne voidaan hyödyntää, yrityksiä tulee tukea kaikin keinoin”, sanoo Margit Heiniemi, Greenstep Oy:n Oulun paikallisjohtaja.

”Uusien osa-alueiden osaajia palkkaamalla yrityksenkin menestys mahdollistuu. Yritysten tulisi myös oppia tunnistamaan osaaminen ja myöskin osaamisen tarve.”

Osallistujille koulutusohjelma on hyvä tapa oppia uusien ohjelmistojen hallintaa ja samalla tehdä käytännön työtehtäviä yhteistyöyrityksessä. Näin sekä uudet alalle haluavat että pitkän osaamishistorian mukanaan tuovat konkarit saavat päivitettyä osaamistaan yrityksen toivomaan suuntaan. Taustasta riippumatta tavoitteena on solmia työsopimus yhteistyöyrityksen kanssa koulutusohjelman päättyessä. Yrityksille eTalousPro puolestaan tarjoaa riskittömän tavan rekrytoida uusi henkilö yritykseen ja kasvattaa koulutusohjelmaosallistujasta sitoutunut osa työyhteisöä.

”Kaikenlaiset yritykset hyötyvät ehdottomasti taloushallinnon osaajasta. Joillekin yrityksille riittää toimistohenkilö operatiiviseen rooliin, joillekin taas tarvitaan strategisempaa ammattilaista kasvutavoitteiden saavuttamiseksi”, Heiniemi vertailee.

”Sähköisen taloushallinnon osaajat, joita eTalousPro tuottaa, ovat avainhenkilöitä yrityksen menestyksen kannalta. Yrittäjä ei aina välttämättä ehdi seurata talouslukuja, joten talousammattilaisella on korvaamattoman tärkeä rooli.”

Koska eTalousPro Oulu on Pohjois-Pohjanmaan alueella ensimmäinen laatuaan, Saranen Consulting järjestää yrityksille iltapäivätapahtuman 29.8. Luvassa on verkostoitumisen lisäksi asiantuntijapuheenvuoroja sähköisestä taloushallinnosta kasvun mahdollistajana. Puhujina tilaisuudessa ovat Greenstepin Margit Heiniemi ja Bitfactorin toimitusjohtaja Antti Pelkonen. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa elokuussa ja tiedotamme siitä eTalousPro-ohjelman nettisivulla ja somekanavissamme.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

28.05.2020 — Tapahtuma

Elokuun webinaarivieraana OP Ryhmän Anna Haaman

Työelämän muutoksista keskusteleva webinaarisarjamme jatkuu jälleen elokuussa! 

Lue lisää
11.05.2020 — Uutinen

Työelämää uudistamassa -webinaarisarja jatkuu 2.6.!

Sarasen Työelämää uudistamassa -webinaarisarja käynnistyi toukokuussa suomalaisten yritysten osaamismurrosta käsittelevällä jaksolla.  Webinaarisarjamme...

Lue lisää
08.05.2020 — Uutinen

Saranen toteuttaa lyhytkoulutuksia lomautetuille ja työttömille ELY:n ja TE-palveluiden kanssa

Koronaviruksen takia työttömien ja lomautettujen määrä Suomessa on hurjassa nousussa. Työttömien ja lomautettujen tueksi ELY ja TE-palvelut ovat yhdessä...

Lue lisää